4 december 2012

De maand in vogelvlucht

November in vogelvlucht:

# probeer ik nog steeds op maandag te fietsen (mountaibike) met de Jakayans bike group en rijden we zo'n 50 km door iedere keer afwisselend achterland
# ben ik ook vorige week zaterdag met Rob gaan fietsen maar ligt zijn (easy) tempo mij al veel te hoog. Maar wel goed voor de 'couple bonding' LOL.
# ben ik nog steeds vaak te vinden bij Starbucks voor mijn dubbele shot caffeine
# heb ik afgelopen maand wat geholpen op ISB, woonde ik een HS PTA meeting in de avonduren bij en was ik van de partij bij de International day op de Elemenatry school. I.t.t. de foodfair (die in februari wordt gehouden) is dit een activiteit alleen voor de lagere school kinderen en wordt een klas lokaal omgetoverd tot land waarin de kinderen in groepjes langskomen om over dat land te leren. Er was een leuke quiz gemaakt over Nederland, heel creatief op een banner (thanks Kim!), werd het klaslokaal leuk versierd o.a. met decoratiemateriaal van de Nederlandse vereniging en deden oud hollandse spelletjes. En ik stond weer bij het spijker-, euh pencil, poepen. Ik heb daar blijkbaar iets mee?

`
# kregen we nog een dagje bezoek van een Nederlandse collega van Rob die met zijn vriendin in Thailand op vakantie was en zijn we samen een dagje uit geweest. Huurden we een longtail-bootje en verkenden we de zijarmen van de Chao Praya rivier. En uiteraard werd de dag afgesloten met een etentje bij River tree House.
# is Mats nog naar de kapper (weer lekker kort) en tandarts geweest.
# heeft Rob nog zelf aan het golfkarretje gesleuteld en rijdt dat ding nu als een speer en kon ik dus mooi vriendin Syl rondkarren van en naar de dierenarts want die zat zonder vervoer.
# waren we nog uitgenodigd bij Marlies om beschuit met muisjes te komen eten en hun nieuwste telg Mees te komen bewonderen
# en draaide verder het huishouden, de boodschappendienst en hondenuitlaatservice op volle toeren.
 
Inmiddels is het alweer december en komt de goedheiligman met zijn pieten morgen bij de Nederlandse ambassade op bezoek. Maar ons huisje heeft hij al eerder aangedaan want hier zijn de kadootjes voor een paar van ons al bezorgd. Ik moet een lief meisje zijn geweest want ik werd verrast met een i-phone. Ook zoonlief heeft zich van zijn goede kant laten zien dit jaar want ook hij werd getrakteerd op een nieuwe telefoon. Maar Gulle piet was er dit jaar niet helemaal met zijn gedachten   bij want hij heeft geen goede blik op Michou haar verlanglijstje geworpen. Dus nu even kijken of de elven van de kerstman Michou kunnen verrassen. Het meisje is helemaal niet zo van de gadgets of dure kadootjes maar Sinterklaas kreeg toch de indruk dat ze onze kadootjes wel heel erg leuk vond.
Meer presentjes vragen we niet aan de mannen in rode pakken maar we hebben 2 kaartjes uit de High School kerstboom van de Wishing Tree Club gepakt. 2 kinderen (een 4th grade meisje en 2nd grade jongen) van de Jarernat upathum School in Bangkok krijgen nu een mooie rugzak met schoolsupplies van ons voor de kerst.

Verder maken we ons op voor de feestdagen. Op dit moment zit manlief in Saudi Arabie en heeft hij nog een dag in Dubai bij vrienden doorgebracht. Eigenlijk zou hij voorafgaand aan deze trip ook nog naar Israel gaan maar die reis heeft hij wijselijk geannuleerd. Het thuisfront was er nou niet erg gerust op met die ongeregeldheden, dreigende oorlog en raketaanvallen op o.a.Tel Aviv.

Eerst hebben de kids nog hun first semester finals (en ga ik helpen met surveilleren bij de HS exams) dus is het even afzien en doorbikkelen voor hun. Dan is het vakantie en gaan we 10 dagen naar Krabi en eilandje Phi Phi.

Maar nu eerst thuis de boel nog versieren en de kerstboom opzetten. Altijd lol met katten en een hond in de buurt.
En voor degene die het vieren; fijne Sinterklaas morgen!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Toch weer een heel verhaal van je bezigheden zo doordeweeks.....ja vervelen doe je je niet op deze manier.Leuk vooruitzicht dat jullie straks tijdens de Kerstdagen er nog eventjes tussen uit gaan met het hele gezin! Zal goed de laatste keer wel eens kunnen zijn.Fijn dat we weer op de hoogte zijn, (waren we toch al hoor door de mails...)
Liefs en groet van Margreet

Petra zei

Vervelen doe je je zeker niet! Heerlijk vooruitzicht, die vakantie!

Anoniem zei

Leuk om weer wat van je te horen,
je verhalen kunnen Sint erg bekoren.
Vervelen doe je je zeker niet,
dat is de mening van Sint en Piet.
En op school nog altijd aktief,
zo kom je wel aan je gerief.
Spijkerpoepen is altijd leuk,
Sint lag vroeger in een deuk.
Gisteren heb ik de foto's bekeken,
bij je ouders van hun vakantieweken.
Gelukkig waren ze al gesorteerd, dus Sint heeft zich goed geamuseerd.
Sint wil ook nog wel eens komen, maar voorlopig blijven dat dromen.
Misschien als ik de loterij win,
anders zit het er niet in.
Met Kerst blijven jullie dit jaar daar,
dus ik vraag hier m'n familie maar.
Maar eerst krijg ik hier nog werk,
weliswaar ga ik niet naar de kerk,
maar we spelen morgen kerstbingo,
met leuke cadeutjes enzo.
En volgende week komt een kerstkoor zingen,
en dat zijn toch ook leuke dingen.

de groeten aan je kinderen en man,
en prettige dagen gewenst van Sintenan.


nog altief aktief op school
h

Kristel Holsbeek zei

wou vervelen doe jij je niet hé;-))
Oh zo super binnenkort vakantie, geweldig!!! Geniet ervan!!

Kristel Holsbeek zei

Wow jullie vervelen jullie niet hé!!
Veel plezier met jullie vakantie!!

Sisely.nl zei

En zo blijf je bezig met van alles en nog wat.Lekker op vakantie is ook wel fijn geniet er maar van.

Sanne zei

Oh, Koh Phi Phi schijnt echt super te zijn! Ik ben nu al benieuwd naar de foto's :) Alvast een fijne vakantie gewenst!

Groetjes Sanne en Rob

Nicky zei

Jeetje, wat knap dat je elke maandag zo'n end gaat fietsen. Natuurlijk wel een geweldige manier om wat van de omgeving te zien. Ben benieuwd wat Michou nog in haar Kerstsok krijgt... En wat een heerlijke vakantie hebben jullie weer in het vooruitzicht!

Margreet zei

Ja, zo blijven we bezig he? Wel allemaal leuke dingen en die vakantie is natuurlijk super. Ook wij gaan na de kerst een dag of 10 weg, heerlijk! Ook hier is het druk met van alles en nog wat...