7 november 2013

Operatie

Afgelopen vrijdag was het dan zover. Om 8 uur 's morgens moest ik mij nuchter melden en zou ik opgenomen worden in het ziekenhuis. In de ochtend zou ik de nodige pre-operatie onderzoekjes krijgen (hartfilmpje maken, bloed afnemen, bloedruk controleren, longfoto's maken etc.) en 's avonds om 8 uur zou de operatie plaatsvinden.

Rob zette mij 's morgens vroeg af bij het hospital en daarna namen de zusters het over. Heel lief, vriendelijk en kundig personeel. Ik werd overal heen gereden en na alle onderzoeken in een zeer luxueuze prive kamer geinstalleerd. Wat een verschil met het ziekenhuisje in Griekenland.  Een hele balzaal voor mij alleen. Van alle gemakken voorzien, spiksplinter nieuw, state of the art met o.a tv, internet en wifi en zitruimte voor je bezoek. Niets dan lof voor dit ziekenhuis.

 
Het lange wachten kon beginnen. Maar al tv kijkend, mijn e-reader en met internet was het goed te doen. Ondertussen kwamen de zusters regelmatig langs, kreeg ik een infuus en andere naalden in mijn lijf geprik en werd ik verder best in de watten gelegd. Om iets voor 8 uur 's avonds was het richting de operatiekamer. Helaas bleek er net een spoedgeval bij de ehbo binnengekomen te zijn waar mijn specialist naartoe geroepen werd. En zo begon mijn operatie pas om 10 uur 's avonds. Ik lag al bijna te pitten.

Afijn, over de operatie valt weinig te vertellen. Operaties zijn nooit leuk en ik ben altijd blij als ik weer wakker wordt ;-). Ik had o.a. een ruggenprik en roesje gekregen (en dat wil ik noooooit meer) en werd na een goede nachtrust (denk ik) erg misselijk wakker. Maar alles was achter de rug en volgens de chirug was het allemaal goed verlopen. De MCL bleek minder beschadigd dan gedacht, en was zich na die weken bedrust al zelf aan het herstellen, dus daar hoefde niet veel aangedaan te worden. Met tijd  (rust en revalidatie) zal die volledig herstellen. Meniscus was ook niet stuk (alleen beurs vd val) maar de ACL was daarintegen wel erger aan toe. Die was voor meer dan 70% gescheurd en moest worden hersteld met een stuk van mijn hamstring.  Dus die is nu verstevigd en met schroeven vastgezet.


 
 
 
Doordat de MCL wel zwak maar niet volledig stuk is hoef ik niet in het gips maar moet wel voor lange tijd een (volledige) brace dragen.
Na twee dagen mocht ik het ziekenhuis verlaten en inmiddels zit ik dus alweer een paar dagen thuis.

Ik moet zeggen dat het me best tegenvalt. Ik heb veel pijn gehad (eigenlijk nog meer dan voor de operatie) en heb erg last van een opgezwollen been. Bovendien had ik na de operatie (door de ruggenprik) een catheter ingebracht gekregen en hierna een urineweg/blaasinfectie opgelopen. Dus naast pijn van de operatie en wond had ik ook nog eens extra pijn rondom mijn 'buik'. En voor degenen die goed kunnen rekenen hebben die inmiddels meegeteld dat het nu ook weer ruim 3 weken na datum van het ongeval is en ik dus weer precies die 'ene rode week vd maand' in het ziekenhuis (en thuis) lag. Zucht nog meer extra ellende!!!

Afijn, elke dag neemt de pijn en zwelling wat af en word ik iets handiger met de brace. Ik doe braaf mijn opgekregen oefeningen, al mag ik nog absoluut niet mijn knie of been belasten (kan trouwens ook niet want nog niet al het gevoel en spierkracht is terug) of buigen. Maar het doel is vliegen in december en daar werk ik hard naartoe.

Morgen moet ik terug naar de chirug voor controle. En hopelijk mogen de week erna de hechtingen eruit. Dat zal ook een stuk (huid)druk schelen.

Gelukkig ben ik gezegend met leuke vrienden en familie en stromen de beterschapswensen en telefoontjes binnen. Een 'honden" vriendin kwam een mandje fruit en koekjes brengen, de familie van Mats vriendin stuurde een mooi bloemstuk, en Nederlandse vriendinnen hier kwamen langs met Starbucks koffie, Nederlands leesvoer, dropjes en kadootjes.
Verder laat (ex)maid Na iedere dag haar gezicht even zien, doet wat huish. klusjes en laat Dinkel extra uit. Rob kookt en doet de boodschappen, en anders is zoonlief de klos (lees dan wordt het take out en delivery) en vanavond komt Michou ook voor het weekend thuis.

Dat komt goed uit want Rob gaat reizen en is de komende twee weken (op volgende week zondag na) van huis. Maar met alle steun hier om mij heen komt dat best allemaal goed.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Lieve Sal,

Goh zeg toch weer een heel verhaal zo, maar gelukkig is de operatie geweest en gaan we op voor herstel. Ik zeg we, want we denken hier in Holland erg aan je en heel vervelend dat we zo ver weg zitten en niet even om het hoekje kunnen kijken daar in Bangkok, want een dag duurt zo toch wel erg lang voor je. Je kunt niet zo als je wilt nu en dat is niet erg prettig voor je, om het maar eens zacht uit te drukken. We duimen voor je en hopen dat je hersteld bent om met het vliegtuig eind December mee te kunnen gaan....
Kus van Margreet

Willemijn zei

Jeetje ik had helemaal gemist dat je ongelukje hebt gehad.
Heel veel sterkte met herstellen!!! Fijn dat iedereen zo aardig en behulpzaam is.

henriette zei

MCL, ACL?
Gelukkig krijg je van alle kanten hulp.toch zal het wel af en t ook e knap kl@!#e voelen. Sterke ermee.goed je oefeningen doen des te beter en sneller is het herstel. Met Marieke gaat , het super die heeft een nieuwe kruisband en hebben ze haar hamstring voor gebruikt.voordeel bij haar was dat het geen trauma was maar gepland. Staat de hometrainer al klaar? Die moest zij vrij snel gaan gebruiken. Nogmaals sterkte en laat je ook maar lekker vertroetelen. Xx

Anoniem zei

Heel veel sterkte gewenst want je bent er wel mooi klaar mee.En nu maar werken aan je herstel en duimen voor de kerst. Nanny

Margreet zei

He, gelukkig de operatie achter de rug, nu kan het alleen nog maar beter worden! Op naar de kerst in Nederland! Heel veel sterkte!

Anoniem zei

Tjonge jonge Sally wat een story weer.....hoop voor je dat de je doel haalt en in december gewoon kunt vliegen.
Good Luck met alles.......

Petra zei

Je bent er maar lekker klaar mee :(. Ik wens je een heel voorspoedig herstel toe!

Tony en Sandra Moes zei

Ik heb net weer ff bijgelezen, wat een toestanden allemaal, zeg. Voor jou en Dinkel van harte beterschap. Groetjes, Sandra

www.sisely.nl zei

Sterkte met het herstelen