7 juni 2014

Einde van een High School tijdperk

En zo zat ik opeens alleen thuis. 
It's now Me, Myself and I (en de huisdieren....).
Zojuist heb ik Rob en Michou op het vliegtuig gezet die naar Nederland afreizen en zoonlief is vannacht/vanmorgen heel vroeg met zijn vrienden vertrokken naar het eiland Koh Samui voor hun senior trip. Vieren dat ze verlost zijn van hun middelbare schooljaren. WANT.....gisteren vond Mats z'n diploma uitreiking plaats.

Tijdens een indrukwekkende ceremonie ontving zoonlief dan eindelijk zijn High School diploma. Zeer officieel, getogen in gown en gap, kreeg hij het bewijs dat zijn middelbare schooljaren nu echt over zijn in handen gedrukt. He graduated! Papa en Mama en grote zus Michou zijn erg trots.


Vriendin Hannah had zelfs twee seniors te feliciteren; haar broer en haar vriendje ;-)
We hebben ook nog officiele (familie)portretten laten maken, die foto's volgen over 2 weken.

Na de feestelijkheden op school zijn we downtown getogen (en zaten 2 uur muurvast in de file, zucht) om daar, met een grote groep vrienden, bij restaurant Bacco nog even verder te feesten. Maar de graduates verlieten ons al snel om toch nog even naar een After Grad Party in een club in de Thonglor area te gaan. Helaas geldt er in Bangkok nog steeds een avondklok en 'moesten' de teens dus om 12 uur  weer 'thuis' zijn. Maar dat mocht de pret niet drukken, ze feestten gewoon verder bij een vriend om vandaar uit in de vroege ochtend naar het vliegveld te vertrekken. Die zijn dus gewoon de hele nacht opgebleven. (Ik heb zoonlief dan ook niet meer gezien na het eten gisteravond).

Op donderdagavond hadden we nog een pre-graduation GUMBO party bij een vriend van Mats thuis. De moeder komt uit Louisiana en had het locale eten van die streek bereid. Zalig! De champagne, wijn en bier vloeiden in overvloed en toen de vaders uitgedaagd werden voor een spelletje beer pong kon Rob zich natuurlijk niet laten kennen. 


Later was het nog siblings tegen siblings en bleek dat Michou niet voor Mats onderdoet. Die krijgt dat bier ook wel weg. De kids lijken hierin duidelijk niet op hun moeder ;-)

Twee weken geleden was trouwens ook nog Senior Prom. En dus heeft Mats, tussen de IB examens door, ook nog een pak daarvoor laten maken. Wat zeg ik; 2 pakken. Dat is hier in Thailand zeer goed te doen dus beter gelijk wat meer laten aanmeten. We moesten wel een paar keer op en neer rijden voor het passen maar het resultaat is twee mooi zittende outfits.

Op de dag van de Prom verzamelde een aantal vrienden zich en nadat iedereen omgekleed en opgetut was, gingen ze in groepjes richting het chique Peninsula Bangkok hotel. Lang leve vrienden met drivers!
Helaas werd juist dat weekend de noodtoestand afgekondigd en was er een curfew van 10 PM - 6 AM ingesteld. Dat betekende dat de tijd van de Prom dus aangepast moest worden. I.p.v. 8-11 PM werd het feest nu van 5-8 PM gehouden. En ook de After Prom Party downtown (nog belangrijker dan prom zelf ) kon daardoor niet doorgaan. What a bummer! Gelukkig boden de ouders van een senior hun huis ter beschikking aan om daar dan verder te feesten. Een mega groot huis dus er was ruimte genoeg voor al die tieners. Het werd wederom een latertje voor zoonlief.


En vlak voordat school voor de seniors afgelopen was werden er nog groepsfoto's gemaakt voor diverse artikelen in de schoolkrant en voor de senior grad. presentations. Onderstaande foto vind ik gewoon een hele leuke foto. Geeft een goed beeld van Mats z'n vriendengroep.


En zo is het nu aardig stil in huis na alle feestelijkheden en activiteiten. Van de week nog koffie drinken met wat vriendinnen, zal de pedicure maar weer met een bezoekje vereren en voordat ik definitief Thailand verlaat moet ik ook nog een keer een Thaise massage nemen.

Nog een kleine 3 weken. Dan zit ons buitenland avontuur na ruim 11 jaar (in elk geval voor mij en de kids) erop. Manlief blijft het zelfde werk doen en zal nog veel (naar Azie) reizen.

Gelukkig is het inmiddels mooi weer in Nederland lees ik net, dus we komen op een goed tijdstip weer terug.

NB: en lijkt het net alsof alleen Mats feestjes heeft gehad, vergeet ik helemaal te vermelden dat Michou eind vorige maand 21 jaar !!! is geworden en we dat natuurlijk ook nog gevierd hebben. Als kadootje gaan Mies en ik  o.a. samen  5 dagen naar Barcelona in juli. 

6 opmerkingen:

Antonia zei

Leuke fotoos.. geniet nog maar van die laatste weken..en congratulations voor beide kids..
Gr petra

Anoniem zei

Mooi resultaat voor Mats na zijn middelbare school. Hadden het graag mee willen maken, toch weer een mijlpaal voor hem, ouders en zus ook. Zijn enorm trots op iedereen, jullie hebben je toch maar voortreffelijk staande weten te houden al die jaren in den vreemde. En steeds zelf ook het wiel moeten uitvinden, geen grote organisatie achter je, dus een beetje pioniers.
Hoop dat iedereen hier in Holland net zo een mooie tijd tegemoet gaat, als jullie al in de pocket hebben....
Welkom weer thuis in Holland...
Groet van je moeder Margreet

Sisely.nl zei

Gefeliciteerd met je zoon met het behalen van zijn diploma, eind is in zicht maar geniet nog van een Thaise massge(die heb ik ook gehad verwen moment)Wil je bijdeze nog bedanken van de tijd die ik in Thailand via je blog heb gehad en genoten van je blogjes.Geniet er maar nog van, en alvast een goede terug reis naar NL.

Margreet zei

Leuk leuk al die feestjes! En nu dus het einde van de buitenlandavonturen. Dubbel? Of vind je het wel goed zo? Hoop wel dat je blijft bloggen!

Nicky zei

Gefeliciteerd met Mats! Wat leuk dat het allemaal zo officieel ging. Hij ziet er trouwens knap uit in z'n pak! En ook gefeliciteerd met Michou! Wat gaat het hard ineens, he? Leuk dat jullie samen nog even lekker weg gaan!

Succes met de laatste loodjes daar. Het lijkt me raar om daar nu alleen te zitten.

Anoniem zei

Sjieke foto's, zo officieel. Je hebt toch maar 2 intelligente kinderen, om trots op te zijn. En nu nog even doorbijten en dan straks gezellig weer hier in Holland. Leuk dat meoder/dochter tripje naar Barcelona. Nanny