31 augustus 2014

Introductie tijd

Zo even een uurtje voor mezelf. Vanmorgen zat ik al vroeg in de auto om manlief op Schiphol te droppen. Na 2 weken Egypte, een weekje Zweden mag hij nu weer naar Quatar. Het is dat de kinderen bijna niet meer thuis wonen want anders zouden zij zich afvragen wie die man is die steeds op zondag het vlees komt snijden haha. Rob moest eigenlijk ook nog naar Nigeria maar dat tripje is wijselijk uitgesteld i.v.m. het Ebola virus wat daar nu woedt.
Afijn, toen ik weer thuis was heb ik gelijk 3 wassen gedraaid met spullen afkomstig v.d. boot (bankkussen hoezen etc), de keuken gesopt en daarna nog een uur met Dinkel op landgoed Ockenburg gewandeld. Eenmaal weer thuis kwam oma M. net Michou op halen om samen een stuk te gaan fietsen. Het zonnetje kwam zowaar door. Dus nu is er niemand thuis en is het me, myself and the pets.

Afgelopen maand heeft er weer veel plaatsgevonden. Ik ben er maar druk mee. Ik kom haast tijd te kort. Je zou toch denken dat alles regelen veel gemakkelijker gaat in je moederstaal. Maar dan moeten ze wel goed luisteren, meewerken en geen fouten maken. Die bureacratische rompslomp is dus in elk land hetzelfde. En iets herstellen c.q. wijzigen gaat net zo tergend langzaam als 'over the border'. Ergens gaat het hier nog moelijker terwijl je verwacht als Nederlander/remigrant zijnde bekend te zijn met alles. Niet dus. Er is best veel veranderd in ruim 11 jaar tijd.

Ook de kids waren busy. Michou bijtte de spits af met deelname aan de Utrechtse Introductie tijd (UIT week). En precies die week had de NS werkzaamheden rondom Utrecht & Gouda gepland dus Mies heeft lange reisdagen gemaakt. Op een gegeven moment waren er 4 achtereenvolgende treinen richting Den Haag en Rotterdam gecancelled en stond ze al zo lang te wachten dat ze maar via Amsterdam terug naar Den Haag  reisde. Dat heeft ze uiteindelijk die week nog 2 x gedaan. Haar eerste kennismaking met het Hollandse openbaar vervoer haha.
Daarna was ze nog 2 weken vrij en heeft ze o.a. nog een paar keer gewandeld met opa en oma en gelogeerd in het 'KAM hotel', een vakantie initiatief van haar 2 nichtjes Kylie en Alicia en hun voormalig hondje Maya. Daar in het hotel is ze uitstekend verzorgd en hadden de meisjes een heel animatie programma samengesteld en werd er 's avonds haute cuisine gekookt. (En de beoordelingen waren zo goed dat ik volgend jaar maar ook een weekendje boek daar hint, hint).
Afijn, vanaf morgen (maandag 1 september) is het afgelopen met de vakantiepret en begint dan eindelijk Michou's studie.

Na de introductietijd van dochter was Mats aan de beurt en vond de introductie week in Tilburg (TOP week) plaats. Dus de dagen ervoor ben ik nog een paar keer naar hem toegereden om spullen te brengen zodat hij verder zijn kamer kon inrichten. Ikea is weer rijk geworden van ons ;-)
De bedoeling was dat Mats daarna nog een paar dagen thuis zou komen maar het bleek dat zijn opleiding afgelopen week al begon. Dus zoonlief bleef gelijk op zijn kamer. Mama reed maar weer op en neer en bracht o.a. zijn laatste kledingstukken. Niet dat hij veel heeft aan al die korte broeken want na al die jaren zon en warmte is het weer wennen aan dat Hollandse weer c.q. de natte Nederlandse zomers.  Ook fietsen in de regen met tegenwind viel geloof ik vies tegen. Hihi dat is weer wat anders dan rondcrossen in een golfkarretje. Welkom terug zoon /^0^\
Maar hij heeft een leuke studenten kamer (in een dispuutshuis, midden in het centrum nabij station) met gezellige huisgenoten. Alleen de euh, aanwezige huisdieren vindt hij wat minder...afgelopen dinsdagnacht werd hij gewekt door en muis die in zijn kamer rondrende. Geloof niet dat hij hem ook gevangen heeft, tja...
En dit weekend vindt de ontgroening van zijn studentenvereniging plaats en komt hij dus weer niet thuis. Geen bergen meegbrachte vieze was voor mij.
Michou maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om haar slaapkamer wat te personaliseren. Toen Mats nog thuis was deelden ze tijdelijk een kamer en had Mies haar stempel er nog niet opgedrukt. Nu zag ze haar kans schoon en werd Ikea weer met een bezoekje vereerd. Ook liep ze wat kringloopwinkels met oma af op zoek naar de ideale luie ligstoel. Die is nog niet gevonden dus volgend weekend gaat de zoektocht verder.

Ons flatje is inmiddels aardig op orde. In de weekenden dat Rob thuis was kluste hij hard door. Oven is ingebouwd, de badkamer is af en ook op de boot is e.e.a. gerepareerd. Superman... die vent van mij. En eergisteren kwamen dan eindelijk, na 6 weken opnieuw wachten, de goede lamellen. In de juiste kleur deze keer. Dus nu hangt alles netjes en kijken we niet meer tegen de roze/rode stoffen dingen aan.
Ik zal van de week eens wat foto's maken en een voor & na reportage plaatsen.

Verder gaat het leventje door. Ik ben nog steeds druk met toeristje spelen in eigen stad. Ergens 'n heel raar gevoel. Het is allemaal bekend maar toch ook weer niet. Maar mijn moeder is een goede gids en ik heb nog heel wat te zien of te (her)ontdekken. Vrienden vragen nu de vakantie is afgelopen wanneer ik nou eens op de koffie kom of willen ons nieuwe paleisje komen bewonderen. Dus vervelen doe ik (wij) ons niet.

7 opmerkingen:

henriette zei

Zo jij had echt tijd over!
Leuk om te lezen.

Anoniem zei

Ja jullie hebben een hectische tijd gehad, hoop dat je nu tijd zult krijgen om een beetje te gaan genieten....heeft iedereen best wel verdiend.....

Petra zei

Erg leuk om te lezen. Men denkt dat het leven eenvoudiger wordt met volwassen kinderen. Niet!

sisely.nl zei

Wens jullie veel plezier in NL,Ieder geval ik blijf je blog volgen, en suc6 met wat er op jullie pad komt.

Nicky zei

Leuk om te lezen. Ik kan me voorstellen dat jullie toch wel flink moeten wennen aan ons koude kikkerlandje.

Tony en Sandra Moes zei

Ik ben weer helemaal bij. Wat hebben jullie bergen verzet in de afgelopen maanden. Ik hoop dat de verdere herinburgering gesmeerd verloopt. Groetjes uit Singapore

Marie zei

Hey! Welkom terug in NL! Ik moet hoognodig op de bank gaan liggen en effe 'bijlezen' -- voor nu: veel succes met het 'settlen' en veel plezier met het genieten van het 'thuis' zijn! Lieve groet uit Zug!