11 september 2015

Laatste update

Een nieuwe update. Hoog tijd voor het (aller)laatste nieuws.
Ik loop maanden achter en inmiddels is de zomer  al bijna weer voorbij.

Qua vakantie liep het dit jaar allemaal wat anders. Rob had nog allerlei meetings en trainingen gepland, ik zat nog met de naweeen van mijn operatie en de kinderen hadden zo hun eigen plannen gemaakt.
Mats is begin juni terug naar Bangkok geweest en heeft daar een geweldige tijd met z'n vrienden beleefd.Weer thuis moest hij nog ff hard aan de slag voor zijn NASM  examen International Personal Trainer. Dit bestond uit een theorie en een praktijk gedeelte en voor beiden is hij geslaagd. En wij zijn best wel trots op hem want hij is de eerste student van de allereerste lichting die deze opleiding met een goed resultaat afrondde.


Zoonlief weet nu zeker dat hij echt verder in deze richting wil en kijkt nu naar vervolg studies zoals sportscience, kinesiology (bewegingsleer) of evt. fysiotherapie. Toendertijd koos hij in HS school meer voor de 'business kant' en heeft hij hierdoor nu een vakkenpakket  met onvoldoende science vakken (of niet van het juiste niveau). Hij is daarom begin september begonnen met  A-level biologie (fast track). Hopelijk kan hij dan hiermee volgend jaar gaan studeren. Verder sport hij uiteraard veel en heeft hij een baantje.  Ook haalde hij vorige week in 1 keer zijn rijbewijs. Heb ik na al die jaren van kinderen brengen en halen eindelijk ook een prive chauffeur.

Michou blijft ook een bezige bij. Zij vond het, na jaren onderwijs in het Engels gehad te hebben, lastiger dan gedacht om over te schakelen naar het studeren in het Nederlands. Het duurde dan ook even voordat zij haar 'college' draai gevonden had en helaas kwam dat keerpunt wat te laat. Maar ze is een doorzetter, vastbesloten om verder te leren, en is overgestapt naar de Universiteit van Wageningen. Dat betekende ook dat zij een andere studentenkamer moest zoeken en hield het voor ons in dat wij dochterlief weer mochten verhuizen. Het blijft een zorg (studerende) kinderen haha.
Verder kwam haar Philipijnse vriendin Tessie (uit haar Bangkok tijd) o.a. een week naar Nederland en vlogen zij daarna samen door naar Italie waar ze o.a. Milaan, Genova en het Como Meer bezochten.
De dames hebben zich goed vermaakt.


Rob heeft inderdaad die 300 km fietstocht in Zweden gereden en ik heb hem op zijn trip vergezeld. We gingen met de auto en het werd net die week zalig weer. Een mooie rit door prachtig landschap volgde. In Zweden heb ik heb heerlijk gerelaxt terwijl manlief zich 300 km in het zweet trapte.  Om ca. 14 uur (incl. pauzes) op je zadel zitten, dan spoor je toch niet? Ergens zit een steekje los bij die kerel van mij. Afijn, weer iets om van z'n bucketlist af te strepen.

Eenmaal terug in Nederland heb ik nog een paar weken rustig aan gedaan totdat ik echt helemaal was opgeknapt . Dat herstellen na de operatie is mij vies tegengevallen. De vermoeidheid duurde veel langer dan ik had verwacht. Afijn, eenmaal genoeg aangesterkt kon ik in juli eindelijk weer gaan werken. Ik heb nl. een parttime baantje bij het allerleukste tankstation van Nederland en had aangeboden in de zomeremaanden fulltime te werken zodat mijn collega's makkelijker op vakantie konden. Dus terwijl iedereen van de zon lag te genieten moest ik aan de slag. Gelukkig heb je wisseldiensten dus ondanks de lange dagen kon ik soms nog ff met Dinkel naar het strand. Maar het waren een paar drukke weken.

Rob had in augustus twee weken vrij genomen maar omdat ik dus geen vakantie had moest hij deze zomer alleen naar de boot. Hij heeft z'n vrije tijd daar goed benut en veel geklust. Na al die jaren in Griekenland kon ons jachtje wel wat onderhoud gebruiken. Ook heeft manlief voor mij een zij- instap in de railing gemaakt. Na mijn knie operatie is dat een zwakke plek gebleven en heb ik soms last van instabiliteit en plotselinge pijnscheuten. Niet echt bevordelijk voor mijn zelfvertrouwen om dan van een wiebelende steiger, over de railing, op een deinende boot te stappen. Dus om zijn krakkemikkige vrouw toch nog mee aan board te krijgen heeft hubbie het instappen voor haar vergemakkelijkt.


Ergens in oktober gaat de boot dan bij de Bavaria dealer in Muiderzand op de kant om daar nog iets te laten vervangen. We blijven daar dan gelijk maar liggen zodat we de komende winter het onderwaterschip kunnen aanpakken. Er blijft altijd wel wat te klussen aan een boot. Zo blijft mijn eega wel onder de pannen. Is ons jacht in elk geval vaarklaar voor volgende zomer.

Dus van varen is er dit jaar niet veel gekomen. Wel is Rob het weekend voordat hij naar Bangkok moest (manlief geeft daar momenteel een training) nog gaan zeilen met Michou, Mats en mijn vader.


En zo is het al september. Als ik met Dinkel in het bos wandel dan ruikt het soms al echt naar de herfst. Nog even en de openhaard kan weer aan. Dat vind ik ook wel weer heerlijk van het terug zijn in Nederland; het meemaken van de seizoenen en de knusse winterse avonden. En natuurlijk de familie die dicht om ons heen is.

De titel van dit blogje is laatste update. Maar dit wordt echter ook het allerlaatste blogje.Iik stop ermee. Voor nu althans.

Begon ik ruim 10 jaar geleden dit blog om familie en vrienden op de hoogte te houden van ons buitenlandse avontuur, nu weer terug in Nederland is dat niet meer echt nodig. Ik merk dat de lol van het bloggen er wat vanaf is.
Ik heb in die afgelopen jaren veel nieuwe (virtuele) vriendschappen opgedaan. Sommige bloggers heb ik zelfs in het echt ontmoet en met anderen heb ik een leuke correspondentie wisseling opgebouwd. Echt heel leuk.  En veel bloglezers heb ik inmiddels ook als vriend op Facebook,
Ik bedank dan ook iedereen voor het meelezen, het reageren, berichtjes en de getoonde interesse. Zonder al die contacten had ik het bloggen nooit zo lang volgehouden.

Rob reist nog steeds veel. Zijn werkgebied ligt tenslotte buiten Europa. Het kan dus maar zo zijn dat over een paar jaar hij weer gevraagd wordt naar het buitenland te verhuizen. En natuurlijk staan wij daarvoor open. Wij hebben tenslotte zeer goede herinneringen aan onze tijd in Brazilie, Dubai en Thailand.

Dus mocht er sprake zijn van een nieuwe uitzending dan zal ik direct dit blog weer nieuw leven in blazen.
Maar tot het zover is, bedankt voor het lezen.

Groetjes Sally,Rob, Michou & Mats

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Dag Lieve Sally, altijd fijn meegelezen met al jullie buitenlandse ervaringen op dit blog en jullie gezin ook regelmatig bezocht in den vreemde. Zo gaat ook deze periode weer voorbij, maar komen ook zeker weer andere dingen voor terug. Geniet van je tijd in Holland en van je studerende kinderen, je hond en je man. Blijf je volgen op face-book. Kus van Margreet

Nicky zei

Ahhhhh, Sally! Kun je niet af en toe en piepklein blogje schrijven? ;-) Nee, hoor. Ik snap het wel, zeker met Facebook. En ik blijf je daar ook zeker volgen (al ben ik zelf niet zo'n Facebooker). Heel erg bedankt dat ik mocht meegenieten van jullie avonturen!
Veel liefs,
Nicky

Ps: het is wel een mooie afsluiting. Fijn dat het goed gaat met jullie!

Margreet zei

Jammer hoor, maar natuurlijk snap ik het. Fijn dat het goed met jullie gaat!

sisely.nl zei

Jammer maar ik kan het wel begrijpen.Heb altijd genoten van je blogs vanuit Brazilië,Dubai,Bangkok(zo heb ik toch klein beetje gevoel gehad dat ik in die landengten geweest al was het via je blog) en van Nederland.Het gaat jullie goed.Ieder geval je bent altijd welkom op mijn blog.Groetjes

Wim zei

Ineens is de website aangepast...Brasil staat er nu. Dus kennelijk is jullie avontuur nog niet over. Al jaren volg ik het blog en heb je boeken van de eerste Brasil en Dubai ervaring nog staan. Helaas nooit een boek van je laatste bestemming Bangkok gezien. Ik heb geen facebook ( bewust) dus daarom is deze blog zo leuk om mee te lezen. Keek de laatste 2 jaar altijd even of er nieuws was...nu dus wel. Ik hoop weer op leuke verhalen en ga dat zeker allemaal volgen. Neem aan dat de details van dit nieuwe avontuur allemaal op het blog komen. Alvast bedankt dat je on mee laat beleven ! Wim

Sally zei

Hallo Wim,

@ Wim; wat ben jij opmerkzaam zeg, oog voor details. Je hebt helemaal gelijk. Zoals het er nu naar uitziet is ons buitenlandse avontuur inderdaad nog niet afgelopen en gaan we weer terug naar het land waar het voor ons allemaal begon. Ik ben alvast begonnen om dit blog wat op te frissen alvorens er nieuw leven in te blazen. Ik heb verder ook nog niets op FB gezet omdat door gewijzigde visaprocedures in Brazilie eea nog niet helemaal rond is. De bekende bureaucratische molen. Eenmaal de definitieve stempels in ons bezit maak ik het pas 'wereldkundig'. Maar het zou al snel moeten plaatsvinden. Spannende tijden dus.
Ook je opmerking wbt boek Bangkok is helemaal juist. Nu ik niet meer werk ga ik ook daarmee aan de slag. Het is inderdaad leuk om de serie 'over the border' kompleet te hebben :-)
Super leuk dat je weer mee gaat lezen. Binnenkort volgt een update, 1e nieuwe blogje.

Fijne feestdagen en eenheel gezellig, geweldig en vooral gezond 2018! Gr Sally

Wim zei

@ Sally ook fijne feestdagen en voorspoedig, wie weet Braziliaans 2018...en ik kijk uit naar je blog, en wie weet in de toekomst ook je Bangkok boek. Zo heerlijk dat te lezen, net een spannend boek.Bestel ik dan ook meteen. Persoonlijk vind ik dat je geweldig goed kan schrijven en beschrijven wat je mee maakt.
Veel succes met alle voorbereidingen. Groetjes Wim