1 augustus 2018

Under the weather

Sniffend en met tranende ogen zit ik dit blog te typen. Ik heb de griep. Bleh. Ik heb het warm en koud tegelijkertijd en inmiddels heeft het weer zich aan mijn humeur aangepast. Het is hier winter, en ik zag al steeds advertenties en reclames op de tv voor de griepprik, maar vond dat overdreven want die winter valt tot nu toe reuze mee. Maar sinds eergisteren is het opeens 14 graden en bewolkt (vorige week nog 26 grd. en volop zon) en dan is het aardig koud. Zeker nu het ook nog regent.

Rob zit 3 dagen in Curitiba en vertelde dat hij nu ook keelpijn heeft en zelfs de hond besloot gezellig mee te doen met ziek zijn. Die had gisteren wat verkeerds gegeten en had een verrassing voor mij vanmorgen.


Zucht, gelukkig zat m'n neus dicht dus rook ik het niet zo heel erg.

Deze en komende week blijft het fris maar gelukkig hebben wij een tripje naar het warmere noorden gepland staan eind volgende week. Een weekje vakantie samen.

Omdat Dinkel dan niet mee kan ben ik op zoek gegaan naar een dierenpension.  Qua dierenopvang zijn er 'pethotels' genoeg in Sao Paulo maar, in mijn ogen, niet geschikt voor een grote hond die graag los loopt en behoefte heeft aan ruimte. Zeker niet tussen al die kleine keffertjes en voor langere vakanties zoek ik dus een goed adres waar ik haar met een gerust hart achter kan laten.
Ik vond een gezellige farm op 1,5 uur rijden van Sao Paulo waar ze met liefde honden te logeren hebben. Zij delen mijn visie w.b.t. ruimte en de K9's  verblijven daar dan ook niet in hokken maar lopen dag en nacht lekker los. Dat wilden we graag met eigen ogen zien (en vooral kijken hoe Dinkel daar op reageerde) en dus gingen we vorig weekend kennis maken. Nou dat zat helemaal goed dus is ze daar van harte welkom.

Verder hebben we (lees: ik) niet veel gedaan omdat ik me dus niet lekker voelde. Wel zijn we afgelopen weekend nog even achter plafond ventilatoren aangegaan. Toen het nog mooi weer was had ik het  's nachts toch wel steeds erg warm (of is het toch de leeftijd?....) en straks met de zomer wil ik toch graag wat verkoeling nu dit huis geen airco heeft. Via via kreeg Rob een adresje door waar een grote verlichtingszaak zou zitten.
Nou eentje..... wel een hele straat vol. Alleen maar voor verlichting en aanverwante zaken. Wie had ooit gedacht dat er zo veel vraag was naar al dat bling bling. Afijn, wij op zoek naar een parkeerplaats c.q. parkeergarage maar ondanks dat ze overal met borden 'parking' stonden zagen wij deze niet. Totdat zo'n jongen met groot bord  'estacionamento' letterlijk voor de auto sprong en aangaf dat we de direct de hoek om moesten.
'Euh knaap, dat is een winkel'. 'Ja dat klopt, rijden maar'. Nogmaals, 'meneer, dat is de ingang van de winke'l. Maar het bleek toch echt dat het een soort drive-in was. En zo stonden we geparkeerd midden in de winkel. Een kroonluchter raakte nog net niet ons autodak.


Gekke stad toch. Maar we zijn geslaagd en eergisteren kwamen ze de ventilatoren ophangen en aansluiten.
Verder dus niet zo veel te vertellen. Ik wandel uiteraard veel met Dinkel en zag opeens dat ze bij ons in de straat huurfietsen hebben geplaatst. Voor zo'n grote stad met belachelijk veel auto's wordt er voornamelijk in het weekend veel gefietst. Ze hebben aparte fietspaden en op zondag wordt er op veel wegen een strook (of de hele weg) afgesloten zodat fietsers vrij baan hebben.


Maar steeds meer toeristen nemen een fiets en verkennen zo de stad. Je kunt ze overal weer parkeren, er komen dagelijks nieuwe punten bij. Zal toch maar een abonnement gaan nemen. Handig nu ik hier geen auto heb. Ik blijf tenslotte wel een Hollandse hè.

5 opmerkingen:

Nicky zei

Haha! Da’s leuk parkeren! Fijn dat jullie zo’n goed vakantieadres hebben gevonden voor Dinkel. Beterschap voor jullie alledrie!

Anoniem zei

Gelukkig plavuizen op de grond,en dat je niets rook vanwege je verkoudheid natuurlijk...Het allerbeste voor allemaal.
Margreet

Anoniem zei

Apart om zo met een auto de winkel binnen te rijden. Maar is het ook de bedoeling dat je uitstapt. ? Dan stagneer je toch de boel...
Margreet

Sally zei

Nee hoor mam, de auto wordt verder voor je geparkeerd en later aan de andere kant vd winkel weer voor je naar buiten gereden. Soort valet parking maar dan zonder te hoeven te betalen ;-)

Wim zei

Ja, ook in NL is het nu fris en hoor je veel mensen ineens hees praten door verkoudheid, ach het hoort er bij. En jullie winter is stukken beter dan de NL winter als ik het zo lees. Wel fijn met Dinkel zijn verrassing om even niets te ruiken. Je boft nog dat hij niet aan de dunne was :-). Heel apart dat je via de winkel je auto binnen rijd en Valet geparkeerd word, dank voor de uitleg, ik zag net als je moeder je daar al tussen de geparkeerde auto's lopen.Ben zelf net terug uit Madeira, hebben daar de koudste zomer sinds 30 jaar, maar toen wij er waren ineens hittegolf en heel veel Sahara zand. Gelukkig lekker airco op de kamer.
Fijn dat Dinkel een leuk logeer adres heeft en daar veel nieuwe vriendjes kan maken, ook fijn voor jullie, zo kan je met een gerust hart nog eens op stap gaan. Het beste met alles !