19 september 2018

Ze zijn er
Daar zijn ze dan... ons bezoek is (sinds vorige week) gearriveerd in Sao Paulo.  Zo gezellig om m'n ouders en ons oudste kind hier te hebben.
Helaas werkte het weer de afgelopen dagen niet zo mee - er kwam net een koufrontje voorbij- maar het is niet anders. Het mocht de pret niet drukken. Al is het leuker als je lekker bij het zwembad kan gaan liggen.

De eerste dagen stonden in het teken van acclimatiseren, bijpraten, de jetlag wegwerken en de omgeving bij ons appartement verkennen. Michou wilde vooral knuffelen met Dinkel en was blij haar vriendinnetje weer te zien. De hond was ook blij met alle visite en de extra aandacht. Helaas kreeg ze ook weer diarree en moesten we van de week terug naar de dierenarts. De antibiotica sloeg gelukkig aan.

Verder hadden Rob en ik nog een afspraak bij Detran, de Braziliaanse variant van de RWD, voor het aanvragen van ons locale rijbewijs. Uiteraard liepen we (lees: ik) weer tegen een flink staaltje bureaucratie aan. Want na de hele ochtend daar doorgebracht te hebben bleek ik nog niet verder te kunnen met de aanvraag. Op mijn NL rijbewijs staat namelijk zowel mijn meisjes- als gehuwde naam vermeld maar op mijn Braziliaanse RNE (ID card) alleen mijn meisjes naam. Dus die 2 kaarten komen niet overeen qua namen en dan kunnen ze niet, of beter gezegd willen ze niet, verder met het omzetten van het rijbewijs. Men wil eerst een bewijs dat ik inderdaad getrouwd ben. Dat je überhaupt eerst uitentreuren bent doorgelicht en allerlei gelegaliseerde documenten heb moeten aanleveren om te bewijzen dat je bent wie je zegt dat je bent alvorens je van de Braziliaanse overheid een RNE kaart krijgt maakt voor een ander departement van diezelfde overheid dus niet uit. En dat ik mijn originele NL-se paspoort met beiden namen EN mijn echtgenoot in levende lijve bij me had was ook niet voldoende. Dus nu moet eerst onze huwelijksakte vertaald gaan worden voordat ik verder kan. Rob's aanvraag is gelukkig wel goedgekeurd en hij heeft direct de medische en psychologische keuring doorlopen. Zijn Braziliaanse rijbewijs volgt nu z.s.m..

Deze week heeft Rob vrij genomen zodat we wat gezamenlijk kunnen doen. We begonnen dit afgelopen weekend met een tripje naar de kust. Hier had ik in die diervriendelijke pousada 2 kamers geboekt. Dinkel mocht dus gezellig mee. Altijd zijn er andere vriendjes daar. Deze keer hadden gasten zelfs een hangbuikzwijn als huisdier meegenomen. Moet toch niet gekker worden.
Zoals gezegd viel het weer tegen maar het was gelukkig droog en prima weer voor sightseeing en een road tripje. Gezellig geluncht in historisch centrum van Sao Sebastião en  's avonds gegeten aan het strand van Maresias. De volgende avond organiseerden wij zelf een BBQ op de pousada. Michou en Rob zijn nog samen nog gaan hiken en verder hebben we lekker gerelaxt. 's maandags reden we weer op ons gemak terug naar huis.

Gisteren is Dinkel weer opgehaald door de hondenkennel zodat wij onze handen vrij hebben. 
We zijn dan ook met de metro een middagje cultuur gaan snuiven in het centrum (Se) en de (Japanse) Aziatische wijk Liberdade.  En eindelijk liet de zon zich weer van haar uitbundige kant zien en hebben we zomerse temperaturen. Vandaag hebben we de Botanische tuin van Sao Paulo bezocht en morgen trekken we een paar dagen het binnenland van de staat Sao Paulo in en bezoeken wij o.a. de 'Nederlandse kolonie' Holambra.


   3 opmerkingen:

Wim zei

Veel plezier met de familie. En ja, die identiteitskaart..mijn familie ook grote problemen daardoor. 50 jaar geleden is mijn tante met haar man ( Engelsman) naar Brazilië emigreert en NL en brits paspoort op gehuwde naam. Nooit problemen, maar ze wilde vorig jaar stukken land en huis verkopen wat ze in Brazilië bezaten. Alles stond om zakelijke reden op naam van mijn tante. Nu moesten er bewijsstukken komen over haar identiteit en dat staat in NL op haar meisjesnaam dus grote problemen. Dan maar met brits paspoort, fout dus, de Britten hebben het op gehuwde naam dus ze kon ineens haar Britse paspoort niet verlengd krijgen, en ze konden geen kant op. Kort gezegd ik heb vele malen voor hun papieren verzonden en nu wel een brits paspoort met aantekening dat ze in NL anders heet maar alle verkoopdocumenten moeten nog steeds aangepast worden en jawel, daar willen ze een hoop geld voor hebben. Ze hopen over 2 maanden dat het eindelijk rond is. Dus hou daar rekening mee dat je NL paspoort wel eens problemen kan geven met aanvragen van officiële documenten. Maar er zijn dus wegen ( gevonden na lang zoeken) waarmee je met officieel NL document aan kan tonen dat je het echt bent. Maar zoals gezegd, geniet eerst van je familiebezoek.

Anoniem zei

Geniet van elkaar en het eindelijke mooie weer!
Groet Lienepien

Nicky zei

Oh, wat heerlijk, zeg. Ook al werkte het weer niet mee; het is toch wel lekker om je familie even dichtbij te hebben.