30 april 2020

Hoera....

Ex-Koninginnedag. Zo blijf ik mij deze dag herinneren. Nogal makkelijk want vandaag is, al 52 jaar lang, het mijn verjaardag. Heppie burzdee toe mie.
Er verschenen gisteren al leuke berichtjes op WhapsApp en mijn FB pagina. Want ja, als heuse wereldvrouw heb ik inmiddels vrienden over de hele aardbol ;-). En met de verschillende time zones was het ergens al 30 april geworden haha.
En vandaag word ik veel gebeld, dat is ook leuk. Verder doe ik er niet zo veel aan. Vanavond een stukje vlees op de BBQ gooien met een glaasje bubbles erbij. Thats' it. Wel verwende ik mezelf vorige week, toen ik toch bij apotheek stond, met een gezichtsverzorging-setje van Vichy. Ook trof ik van de week al een lief verjaardagskaartje van het thuisfront in de bus aan. Dus ondanks deze gekke periode werkt de post nog verbazend goed in Brazilië.

En ik blijf het maar een vreemde wereld vinden op dit moment. Trouwe bloglezer Wim vroeg zich al ongerust af of alles nog goed gaat hier. Het bleef zo stil op dit blog.
Ik bekend schuld, maar had niet zo veel om over te schrijven. Wij zitten al weken thuis, in quarantaine, en maken daarom niet veel mee.
Ondanks de koekwous die hier aan dit land leiding moet geven luisteren veel Paulistanos gelukkig liever naar het advies van het ministerie van gezondheid en de gouverneur van deze staat. De meesten inwoners blijven dus keurig thuis. Zeker in de wat rijkere wijk waar wij wonen, waar voornamelijk Japanse Brazilianen wonen, is het erg rustig en stil op straat. Nagenoeg iedereen draagt hier een mondkapje en houdt gepaste afstand van een ander. Ook in ons appartementen complex hangen waarschuwingsbriefjes (o.a. in de lift) en worden de algemene ruimtes extra vaak schoongemaakt.
Maar veel kom ik niet buiten nu Dinkel zich nog steeds opperbest bij het hondenpension vermaakt. En omdat dit virus Brazilië in zijn greep blijft houden (we zijn hier nog niet op het hoogtepunt qua besmettingen en zitten -helaas- nog in een stijgende lijn) blijft onze boxerdame nog een maandje langer daar logeren. Het is dus reuze saai zonder haar in huis.

Aan de andere kant kon ik nu al mijn aandacht wijden aan mijn echtgenoot. Die heeft nl. ruim 3 weken geleden een operatie ondergaan. Deze stond al gepland voordat Corona zijn intrede deed en kon gelukkig nog doorgaan. Na al die jaren te lopen met een irritant probleem was het hoognodig tijd dat daar wat aangedaan werd ;-).
Rob werd geholpen in een goed, efficiënt (private) ziekenhuis, met perfecte zorg. De operatie zelf viel mee maar het herstel daarentegen niet (lees: veel pijn). Wat dat betreft kwam het 'goed' uit dat hij nu vanaf huis moet werken. De eerste twee weken kon hij dat mooi liggend op bed doen. Gelukkig gaat het nu al een stuk beter met meneer en a.s. maandag gaan de hechtingen eruit. Dat zal ook weer een stuk schelen.

En terwijl manlief revalideerde in de slaapkamer heb ik mij maar eens gestort op project Weblog boek. Wat een zware bevalling was dat. Bloed, zweet en een hoop frustratie tranen. Er zaten een paar hardnekkige fouten in mijn manuscript die ik er maar niet uit kreeg. Gek werd ik ervan. Waarom worden layouts dan ook steeds weer veranderd en blijven fonts en foto's niet op hun plaats in de pdf? Ook bleef de spellingscontrole maar fouten herstellen die ik niet hersteld wilde hebben. Het is tenslotte geen literatuur maar geschreven in mijn eigen (spreek)taal. Afijn......het ei is gelegd. It's done. Althans, ik ben er klaar mee. Je moet dit blogboek maar lezen met een neut op. Zo heb ik het ook gecontroleerd :-). Grammaticale fouten krijgt de lezer op de koop toe. Die staan ook al zo in mijn webblog. Deel 3 is een feit, Gepubliceerd! Hoera /^0^\.


Tjonge, wat moet ik nu de hele dag gaan doen?

3 opmerkingen:

Wim zei

Zo blij wat te horen ! Allereerst van harte nog met je verjaardag...52 jaar, ik ben 10 jaar ouder:-( maar gelukkig al lekker met pensioen. Fijn dat alles goed gaat en jullie niet met Corona platliggen, was ik ff bang voor gezien lange stilte. Maar Rob is dus "gerepareerd" (mooie ziekenhuiskamer zeg, met balkon zelfs...)en Dinkel heeft mega lange vakantie, vandaar de drukte !En je boek is uit, nou de bestelling is al gedaan !! Laat wel weten als die binnen is. Heerlijk leesvoer straks, nu niet op een strand maar gewoon thuis met de ophokplicht :-). Fijn voor je dat het klaar is. Trouwens spellingscontrole baalde ik ook zo van, maar na enig zoeken uit kunnen zetten, wat een genot zeg. Zit wel verborgen als optie, maar zoek er maar eens naar, je hebt nu alle tijd. Ga vooral door met je avonturen blog, al jaren leesplezier, en met de boeken lees je het nog eens rustig na, met veel o ja momenten...Nu straks 3 boeken van dezelfde schrijfster! Het beste met jullie daar

Nicky zei

Gefeliciteerd met je verjaardag! En fijn dat manlief weer aan de beterende hand is (wat een rare term, eigenlijk). Hier ook niet veel nieuws. Wij zitten ook thuis. Hoewel we wel merken dat het drukker wordt op straat. Mensen zijn er wel klaar mee, zeker nu het mooier weer is. De cijfers gaan de goede kant op. Ik hoop dat dat zo blijft als ik de drukte zie. Ik bedenk me dat ik ook nog een weblogboek moet maken van vorig jaar. Bij mij gaat dat vrij vlotjes. Ik spellcheck niks meer. :-)

Wim zei

Gisteren lag hij in de bus...je laatste boek. Er komt slecht weer aan in NL, dus ga dan maar weer eens lezen wat ik al gelezen heb, maar bij de vorige boeken was het ook zo leuk om weer eens te lezen wat je eigenlijk weer vergeten bent. En hopelijk na Sao Paulo weer een vierde deel...Ga zo door !