25 mei 2020

Geen nieuws...

is goed nieuws. Dat is de uitdrukking. Maar dat geldt niet voor het aantal Covid-19 besmettingen in Brazilië. Die aantallen lopen nog steeds op. Ik kijk of lees inmiddels geen nieuws meer want word er alleen maar triest en angstig van. Gelukkig zijn wij nog steeds gezond.

In Sao Paulo blijven alle maatregelen van kracht. Openbare gebouwen, scholen en winkels (behalve banken, supermarkten, dierenwinkels en drogisterijen) zijn nog steeds gesloten en restaurants mogen alleen delivery/take away aanbieden.Thuiswerken en binnen blijven (quarantaine) geldt ook nog steeds. Net als regelmatig je handen wassen en alles ontsmetten als je buiten bent geweest. Inmiddels is het dragen van een mondkapje buiten verplicht (op straffe van een boete). Dus overal worden ontsmettingsmiddelen en mondkapjes verkocht.
Maar hoe langer deze situatie voortduurt hoe moeilijker het voor sommigen wordt om zich aan deze regels te blijven houden. Wegblokkades en afgezette wegen, aangescherpte rodizio (dagen wanneer je mag autorijden) om circulatie naar en in de stad te beperken hebben allemaal niet tot het gewenste effect geleid.
Laatste poging om mensen meer thuis te houden is dat de  overheid in Sao Paulo een lange vakantie heeft gecreëerd. Feestdagen die normaliter in juni, september, oktober en november vallen zijn 'naar voren gehaald' zodat er 6 vrije dagen zijn ontstaan (van afgelopen woensdag t/m vandaag). Of dit geholpen heeft weet men nu nog niet. Normaliter willen/gaan mensen er juist op uit als ze vrij zijn. Voor ons maakte het in elk geval geen verschil want wij zaten toch al in thuis-isolatie. Daarbij moet Rob gewoon doorwerken omdat hij ook veel internationaal overleg heeft en die collega's en/of klanten hebben geen vrij ;-).

Verder heb ik nog niet zo veel te melden. De dagen lopen in elkaar over. Bleef ons huis in het begin spik & span ben ik inmiddels wel uitgepoetst. Na alleen nog een schoonmaakaanval te hebben gehad, waarbij ik met gevaar voor eigen leven alle ramen op het balkon hebt gezeemd van binnen en buiten,  krijgt de rest van ons appartement steeds minder aandacht haha. Zonder hond in huis hoeft er tenslotte ook minder gedweild en gezogen te worden.

Dinkel heeft het nog steeds reuze naar haar zin op d'r vakantie adresje. Zij herkent ons straks echt niet meer.... Dat wordt vast een hele boze dame als ze weer terug bij ons is.

Allemaal een zonnige en vooral gezonde week gewenst.

2 opmerkingen:

Wim zei

Hier is het min of meer hetzelfde. Minder mondkapjes zie je hier, maar straks moet dat in het OV wel gebeuren. Maar gelukkig ook wel vrijheid, belangrijkste is hoe je er zelf mee om gaat. Begrijp dat vliegen straks als het weer mag wat minder fijn zal zijn, allemaal maatregelen en 4 (!!) uur van te voren aanwezig zijn. Nou ja, nu kan je voorlopig nog nergens heen. Positief is het weer in Holland, echt zonnig en niet te heet of te koud. La Balcona prima vakantieplek :-) wat dat betreft. Het beste daar. Denk dat wat Dinkel betreft dit nog jaren mag gaan duren......

Nicky zei

Akelige situatie bij jullie daar. Moet altijd aan jullie denken als het voorbij komt in het nieuws. Hier ook weinig nieuws. Ik werk nog steeds thuis of alleen op kantoor. Kappers zijn inmiddels open maar ik heb nog steeds een Coup Corona. Ik heb niet zo’n haast. Volgende week gaan de terrassen open. Ben benieuwd hoe dat zal gaan. Ik zit niet vaak op een terras maar ik vind de lege terrassen wel ongezellig om te zien. Sterkte daar!