10 september 2011

op kamers

Van de week 's morgens samen met Michou maar eens richting haar a.s. Universiteit gereden. Kijken hoe lang we erover deden in de spits en wat uberhaupt een goede/snelle weg er naar toe was. Nadat we belachelijk vroeg de deur uit gingen om de file in ons compound voor te zijn, de maid ook nog 2x verkeerd reed ivm wegwerkzaamheden en desorientatie kwamen we ruim een uur en drie kwartier later bij MUIC aan. Zelfs onder de meest gunstige omstandigheden duurt de reis zeker een klein uur. No way dat Michou dit 2x per dag gaat afleggen (en de maid dus 4x). Zelfs zonder Michou's studierooster nog te weten, WEET ik al dat dit 'm niet gaat worden. Dit gaat ze niet volhouden. En ook de maid/driver leek niet al te enthousiast.

Daarom zijn we op de campus direct bij de International Relations Office binnengestapt en hebben we gevraagd hoe het met studenthousing zat. De eigen housing facilities zaten al vol (logisch, het nwe semester begint volgende week), MAAR er was in de buurt vd campus onlangs een nieuw apartementen complex  voor int. studenten geopend en daar zou nog wel plaats zijn. Of we daar dan wilden kijken? Uiteraard zijn we er  meteen naar toe gereden en daar werden we wild enthousisast.

Prachtig gebouw, met alle faciliteiten, 24 hr bewaking, en mooie grote gemeubileerde kamers. Er was zelfs nog 1 VIP room (lees: 1 bdr appartment) vrij. Eenmaal die kamer gezien te hebben was Michou om en besloten we dat dit 'm wel gaat worden.

Dus vandaag nog een keertje terug gereden met Rob, zodat hij ook weet waar z'n dochter kom te zitten, en hebben we het huurcontract getekend. Eigenaresse van het pand is een professor van de Universiteit en ze verhuurt dus alleen aan int. studenten.

Verder hebben we thuis mijn keuken- en linnen kasten geplunderd (gggrrr heb ik juist tijdens de verhuizing een grote schoonmaak gehouden en zo veel dubbel spul weggedaan) en de uitzet van Michou bijeen gesprokkeld. Bij Power Buy scoorden we nog een magnetron, waterkoker, 1pits kookplaatje en een grill/tostirooster.
Dus voorlopig kan madam vooruit.

Overmorgen is admissions en intake + moet Michou 2 level placement testen doen (math + English) , de dag erna mag ze foto's maken, ID card regelen en een bankrekening openen plus haar college uniforms kopen (jaja ook hier dragen ze 'schoolkleding'), en 1e betaling studie doen waarna ze haar vakken mag kiezen (course selection) en dan  nog 2 dagen introductie.

Maandag 19 september gaat het echte werk beginnen............STUDEREN!

8 opmerkingen:

Sisely.nl zei

Wat een gedoe zeg allemaal, gelukkig dat er toch een op- lossing is gevonden voor Michou. Spannend zeg...

Anoniem zei

Spannend hoor voor Michou, wens haar maar alle succes en moeders ook natuurlijk, toch nu het 1ste kind wat zelfstandig op kamers gaat wonen en nog wel in een vreemd land.
Groet van Margreet

Anoniem zei

Michou, gefeliciteerd met je nieuwe onderkomen, dat is nog eens iets anders dan de zeepkistjes op m'n eerste kamer. Stuur maar gauw een paar foto's, en veel succes met je studie. Nanny

Henriette zei

Zo, dus toch op kamers, spannend allemaal! Mijn kids vinden deze nieuwe fase helemaal top, maar er moet hard gewerkt worden! ( niets mis mee zou ik zo zeggen)
Succes met alles, gelukkig heb je Mats nog thuis!

Sanne zei

Wow, even op de site gekeken, da's een prima studentenkamer zeg! Doet me een beetje aan een vakantie-appartementje denken :)
Michou, heel veel succes en plezier met de studie!!!

Margreet zei

Dus toch op kamers. Was ook wel te gek natuurlijk, zo veel in de auto. En het is dicht genoeg bij dat je af en toe even langs kunt en zij ook. Begin van een nieuwe fase dus, voor allebei. Onze oudste geniet erg van het studentenleven (misschien wat te..), ben benieuwd hoe het Michou vergaat.
Hier wordt ook altijd het huis geplunderd voordat ie weer weggaat (ik mis nog steeds een stoel).
Leuk hoor, allemaal.

kempervryswyk@ziggo.nl zei

Fijn voor jou Michou,dat je een keus hebt gedaan.Klinkt goed.Ik kom gauw kijken hoor.Ik moet even kijken hoe dit werkt Sal.Maar zo werkt het meest al,als je de boel weggegooit hebt ,heb je het ineens nodig.GR Roos

Nicky zei

Geweldige oplossing! Kind op kamers, maar toch vlak bij (net als bij ons, eigenlijk!). Veel succes, Michou en gefeliciteerd met je nieuwe huisje! En mams; don't worry, ze is vlak bij!