21 september 2011

real housewife


Tja en zo ben ik sinds gisteren weer een 'echte' huisvrouw.
Wat ik ergens al voelde aankomen werd gisteren bewaardheid..... de maid zei op!

Ze was een lieve vrouw, werkte op haar manier ook best hard (alleen niet zo bij mij), maar vanaf het begin af aan voelde het niet goed. Ik had dan ook mijn instinct moeten volgen maar mijn onwennigheid/onzekerheid mbt verhuizing, nwe land en vreemde taal en Michou's transport probleem gaf de doorslag toch met haar in ze te gaan.

Het leek ook de ideale oplossing. Een goed Engels sprekende maid cum driver met rijbewijs en eigen vervoer die in 1e instantie Michou van/naar Universiteit gaat rijden en in de tijd die overblijft mij wat in het huishouden helpt. Bovendien houdt ze van koken dus een win -win situatie. Ik niet meer in de keuken en Rob krijgt lekkere maaltijden -_-.

Dat koken inderdaad haar passie is bleek ook uit het feit dat ze als bijverdienste vanuit huis een soort cake service runt. Dat 'bedrijfje' loopt als een speer (haar brownies zijn inderaad fantastisch) en de hele dag door ging dan ook haar telefoon voor bestellingen. Met als gevolg dat ze soms later kwam of  eerder weg moest ivm een levering. In principe had ik in het begin nog zoiets van... prima zolang het huis maar gedaan is...toch begon het me wel steeds meer te irriteren.  Maar ja ze deed haar werk en het was zo handig iemand in huis te hebben die voor mij kon communiceren met monteurs, de tuinman, telecombedrijf etc.
Toch kreeg ik steeds meer het gevoel dat ze misbruik maakte van mijn goedheid en ze de boel afraffelde om op tijd naar huis te kunnen te kunnen.
En toen achteraf bleek dat ze helemaal niet zo happig was om te gaan rijden (dat merkte ik twee weken geleden toen we Michou's universiteit & campus gingen verkennen) baalde ik echt stevig. Want daarop was ze wel aangenomen en belangrijker nog ..... ook haar salaris gebasseerd!

Maar omdat we inmiddels voor Michou toch een andere oplossing hadden gevonden en er niet meer gereden hoefde te worden liet ik het maar (weer) gaan. Bovendien vervielen de eerder gemaakte afspraken en kwamen we overeen dat de maid voortaan parttime zou gaan werken. Ik heb gewoon geen FT hulp nodig. Ook zij vond dit een ideale oplossing. Zo had ze meer tijd voor haar bakservice en kon ze er bovendien nog een ander PT jobje bij zoeken. Liefst bij een Europees gezin want die betalen zo goed en eisen minder!! EUH? (Aha duidelijk dus, ik heb mijn lesje weer geleerd )

Afijn, vorige week begon ze dus part-time maar al gauw liep ze langer met Dinkel buiten (lees: beppen met andere maids en de honden zittend aan de riem op de grond erbij) dan dat ze ook daadwerkelijk haar uren 'in huis' maakte. Moet ik wel eerlijkheidshalve zeggen dat ze dol op onze huisdieren is en erg lief voor Dinkel. Maar ook het koken werd ook minder want ach... "Michou is not home, sir is travelling, and its only you and young Mats...  So you don't eat much do you?" Euh, wie bepaald dat?
En dus terwijl ik denk dit kijk ik nog een weekje aan (wacht even totdat Rob dit weekend thuis komt) kwam de maid gisteren vertellen dat ze ermee stopt. Per direct. Tot zover een maand opzegtermijn. Volgende weekend moet ze nl. voor een maand 'up country' naar haar rijstveld om te helpen oogsten (stuk familie land) en daarna al die PT jobs wordt haar te veel. Ze zoekt dan toch liever een FT baan bij 1 gezin.
Is maar beter zo.

En zo ben ik dus weer officeel zelf de maid euh huisvrouw. Ach ik heb toch niets beters te doen dan alleen koffie drinken haha. Dus gisteren maar weer braaf staan strijken. Grrr, daar heb ik toch zo'n hekel aan.
Volgens mij zag ik nog briefjes bij de supermarkt hangen "maid looking for PT job"...
Toch maar eens een telefoonnummer noteren.
LOL.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeker doen hoor Sal, eens verder kijken en ev. telefoonnummers noteren, of via via he, dat is eigenlijk nog het beste....want af en toe iemand in huis te hebben voor het zwaardere werk, (en als pré goed kunnen koken), is toch niet gek, op onze (jou) leeftijd.....toch, succes ermee...Groet van Margreet

Petra zei

Herkenbaar. Een aantal jaren geleden zag ik het met de kinderen en fibromyalgie niet meer zitten met huishouden en koken etc. Dus we huurden iemand twee volle dagen per week. Het ging er werkelijk bijna net zo aan toe met haar. Ik hoop, dat je een goede hulp vindt, dat moet daar toch wel lukken. Ik besef me weer eens, dat mijn ouders in Senegal enorm veel geluk hadden met hun lieve Veronique, die als een tweede moeder voor ons was.

Anoniem zei

enjoy the club

Anoniem zei

Anonymous said. is ton

Margreet zei

Oh ik hoop dat je een goede maid vindt. Went het al een beetje, met Michou op kamers? Mooi appartement hoor.
Ontbijten doen de heren hier nooit, hoor, ze doen meer aan nacht snacks en de meesten gaan naar de kerk 's-ochtends en gaan dus ongewassen en zonder ontbijt de deur uit. Zitten ze daar te meuren in de kerk. Afijn. Ik vind het niet erg, ik houd wel van een volle bak. Hoop dat Mats ook snel vrienden maakt met de bijbehorende sleepovers.

Anoniem zei

Dat is pech met die meid.
Als je iemand iets slechts toewenst, dan wens je hem veel personeel.
Ik heb ook een hekel aan huishouden, alleen strijken vind ik toevallig wel leuk. Hopelijk vind je vlug een ander.
Nanny

Willemijn Lindeboom zei

Sterkte daarmee Sally!
Ik heb jou in elk geval weer gevonden ... wat een gedoe bij web-log!
Mijn nieuwe blog staat op:
http://www.villainumbria.com/nl/nieuwe-umbrie-blog
(ben op mijn eigen website begonnen ... maar moet nog eea leren hierover).

Nicky zei

Wat een gedonder. Ik zou 't via-via proberen. Succes met de strijk!