3 november 2011

updeetje

Inmiddels zullen jullie de verhalen en nieuwsberichten over de overstromingen in Bangkok wel zat zijn. Wij in ieder geval wel -_-.
Gelukkig houden we het nog steeds droog in onze wijk en lijkt het erop dat onze buurt goed wegkomt. Maar pas als AL het water is afgevoerd weten we dit zeker. Tot dan .......

Aangezien de situatie vorig weekend nog kritisch was, en ik opeens de mogelijkheid had om de tickets van mijn ouders kosteloos om te boeken, heb ik dit toch maar gedaan. Beter safe then sorry. Anders zouden opa en oma volgende week al komen maar nu bezoeken ze ons in december. En nu hoef ik ook niet gauw alle opgeslagen meubelen uit de logeerkamer te sjouwen. Bovendien is het nu niet echt leuk toeristje spelen hier in de omgeving met al dat water. Hopelijk is in December beter. Verder heb ik de geboekte vakantie naar Phuket eind van het jaar ook maar geannuleerd omdat Michou's vakantie veranderd is. Zij is dus niet vrij. Nu zijn in elk geval mijn ouders gezellig met kerst hier. En we zien wel wat we dan in die periode nog gaan doen. Ik boek in elk geval niets meer op voorhand.

Zoals geschreven in de omgeving om ons heen is het aardig nat. Dus toen Mats en ik eergisteren vanuit downtown Bangkok met de taxi terug naar huis gingen reed de -niet Engels sprekende- chauffeur lina recta het ondergelopen gebied binnen. Zucht, we hadden blijkbaar  een watertaxi besteld.


 Na een giga omweg kwamen we uiteindelijk toch nog droog thuis aan. Mats had al visioenen dat hij moest gaan zwemmen haha.

Inmiddels is Mats herfstvakantie afgelopen en is school weer 'begonnen'. Althans virtueel want volgens Thai Goverment resolution (verordening) moeten alle scholen tot 15 nov. gesloten blijven. Dus hij zit deze week thuis maar volgt E-learning. Online, via speciale schoollink, staan de div. lessen en het huiswerk wat gemaakt moet worden. En had de school nog even hoop op dispensatie en dat ze toestemming kregen om volgende week open te gaan blijkt vandaag dat ook zij nog een week langer dicht moeten blijven. Nog een week van E-learning. Niet ideaal natuurlijk. Je zult maar senior zijn en dit jaar  eindexamen doen. Afijn, het is overmacht en om de gemiste instruktiedagen in te halen worden o.a. alle early-dismissal days, parent-eacher conferences (normaliter een vrije dag voor studenten) ingetrokken en de springbreak ingekort. Je begrijpt Mats was erg blij :-(. Maar liever dat dan, zoals bij Michou, men de kerstvakantie opoffert .

Verder is het best een beetje 'saai' hier want veel ondernemen we niet. Deze week is het gelukkig wel weer wat drukker in ons compound. Michou zit hele dag met haar neus in de e-boeken, Mats speelt x-box en doet nu wat aan school en manlief werkt. Hij kan nog steeds kantoor bereiken al duurt de reis erheen wat langer. Ik drink koffie bij Starbucks, al dan niet met vriendinnen, haal mijn boodschappen, heb een keer een footmassage geboekt, loop dagelijks met Dinkel (of beter gezegd Dinkel loopt met mij of nog beter gezegd neemt een loopje met mij....dat beest is niet wijs met uitlaten) en kreeg ik vandaag een traditional Thai oil massage van Maleise vriendin Felicia aangeboden waarna we op mijn kosten uitgebreidt zijn gaan luchen.

Tja, je moet jezelf in deze barre tijden toch verwennen nietwaar.

12 opmerkingen:

marianne zei

het is een heel gedoe, maar gelukkig is jullie huis nog droog, sterkte maar weer!!
Marianne

Anoniem zei

Wat een verhalen weer zeg, zo maak je nog eens wat mee.....Maar lastig wel van die school/universiteit, dat die nu nog steeds dicht is.Ja overmacht, maar toch niet erg leuk voor moeders en de kids. Hopenlijk blijven jullie goed weg komen, met het hoge water in huis en de (las ik net op de site van de telegraaf) ontsnapte giftige groene Mamba slangen in jullie wijk Nonthaburi. brbrbr. We denken aan jullie. Groet van Margreet

Kristel Holsbeek zei

Goh hopelijk verdwijnt het water snel en kunnen jullie je gewone gang weer gaan!!!
Geniet op en top van je koffies!!! HMM ben jaloers op je hoor;-)))

Sisely.nl zei

Wat een gedoe zeg.Soms heb je dat nodig je eigen verwennen.Sterkte met alles.

Petra zei

Wel fijn,dat jullie het droog houden. Erg jammer van de vakantie, maar fijn, dat je ouders er met de feestdagen zijn.

Anoniem zei

Lijkt me heerlijk, zo'n massage.
Zo te horen heeft Dinkel het dus erg naar zijn zin.
Gezellig dat je met de Kerst visite hebt.
Ik hoop dat het waterpeil snel zakt, want van Bangkok heb je geloof ik nog niet veel gezien.
Liefs, Plien

Margreet zei

Nou, wat een gedoe met die scholen, vervelend dat alle plannen omgezet moeten worden, maar ja, dit is overmacht. Wel fijn dat je ouders er nu met de kerst zijn.
Hopenlijk houden jullie het droog!

Anoniem zei

Wel leuk dat je ouders nu met kerst komen, lijkt me wel apart, Kerst in Thailand ;)
Oeh, en die footmassage lijkt me wel wat zeg!

Gr Sanne

Nicky zei

Mwah, al met al klinkt het niet slecht. Gezellig, met z'n allen thuis! Toch duim ik voor je!

ilse zei

Heb je blog eindelijk teruggevonden. Volgde wel mee via facebook maar toch.
Hoop dat het intussen toch al beter is met het weer dat je er al op uit kan. Wel spectaculair al dat water vanuit die taxi

ineke zei

wat een ellende allemaal, maar leuk om nu eens "gewoon" kerst te vieren met je familie!!! Haal de (kunst)sneeuw maar vast te voorschijn!!!
En groetjes aan Margreet die mij altijd trouw op de weblog volgde!!! Margreet: ik heb inmiddels een nieuw adres, maar het schrijven wil nog niet zo regelmatig lukken....

Marie zei

Heel fijn te lezen dat je ondanks de wateroverlast niet vergeet om goed voor jezelf te zorgen! Wat een water zeg, ongelooflijk! Fijn dat de vliegreis van je ouders kon worden omgezet: zo wordt Kerst natuurlijk wel erg leuk! Lieve groet uit een mistig en herfstachtig Zug!