29 maart 2012

Van alles en niets

En zo zijn we weer 2 weken verder. Zojuist kwam manlief terug van een van zijn vele zakenreisjes, Sri Lanka was de bestemming deze keer, en ligt hij nu even een uurtje plat op bed. Al die tijdsverschillen, maar vooral die nachtvluchten, doen hem geen goed. Vandaag blijft hij dan ook lekker thuis werken. Gezellig. Nu heb ik dus even een uurtje rust en heb ik mooi de tijd om dit blog maar weer eens bij te werken.

Afgelopen weken heb ik een beetje lopen rommelen. Druk met van alles en niets. Weer een half dagje geholpen bij second hand shop White Elephant, wat gesport (al had ik even weer last van mijn rug en heb ik de frequentie wat omlaag geschoefd), deed ik de dagelijkse boodschappen en heb wat adm. zaakjes geregeld en uitgezocht. Zo hebben we onze plannen voor de zomervakantie gefinaliseerd en heb ik def. alle vliegtickets geboekt. Uiteraard gaan we weer naar onze boot in Griekenland en zeilen onze goede vrienden Rienke en Mike & kids, net als een paar jaar geleden, weer mee.


Michou is er deze keer niet bij zij heeft helaas nog colleges in juli. Met haar ga ik waarschijnlijk in aug/sept nog apart weg.

Verder ben ik mij alvast gaan verdiepen in de 'terugkomst' van onze boot die volgend jaar uit de verhuur komt en dan alvast naar Nederland gaat. Want wat moeten we daarvoor allemaal regelen en  plannen, hoe brengen/transporteren we haar (een zeiljacht is toch vrouwelijk?) naar Nederland en vooral waar willen we de boot leggen? Zijn er -weer- wachtlijsten voor een ligplaats en niet onbelangrijk wat kost tegenwoordig een box? Deze boot is wel een stukje langer dan ons oude waarschip 7.30 :-) Duidelijk is wel dat we ergens aan het Ijsselmeer willen liggen. Onze vorige haven Roggebotsluis was een goede optie, daar hebben we vroeger heerlijk vertoefd,  maar eigenlijk willen we deze keer directe toegang tot het grote water. Het is uiteindelijk Regatta Center Medemblik geworden alwaar we nu een optie op een (koop)ligplaats hebben. Verder diverse offertes binnen gekregen van jachttransport bedrijven, al dan niet over land of over zee, en al zou Rob het liefst de boot zelf helemaal naar Nederland varen dat is geen optie want het ontbreekt hem daarvoor aan zoveel vakantiedagen. Waarschijnlijk varen we hem volgend jaar nu zelf van Griekenland naar Koper in Slovenie en gaat de boot daar dan op transport richting Medemblik. Voorlopig maar even minder naar de Starbucks gaan want we moeten aardig gaan sparen voor dat geintje -_-

Over geld gesproken, afgelopen dinsdag moesten Michou en ik ons persoonlijk melden bij de Thaise visa want deze mama was het TOTAAL ontschoten dat we een 90-dagen meldingsplicht hebben en we dus in februari iets van ons hadden moeten laten horen. Rob reist zo veel dat hij elke keer een nieuw stempel in zijn paspoort krijgt en ook Mats was in januari nog vanuit Dubai weer Thailand binnengekomen en zat dus nog binnen de 90 dagen termijn. Maar Mies en ik waren wel te laat en kregen daarvoor een boete. Bovendien moesten we ons nu persoonlijk melden en konden we niet via een tussenpersoon een nwe stempel halen. Afgelopen dinsdag had Michou geen colleges en hebben we ons maar netjes bij immigration gemeld. Het zat me allemaal niet lekker trouwens en ik baalde enorm dat ik mij niet aan de regels gehouden had. Ik zat er dus een beetje tegenaan te hikken.
(Het is trouwens dat ik mijn Nederlandse paspoort nakeek omdat deze binnenkort vernieuwd moet worden anders had ik waarschijnlijk nu nog niet opgemerkt. Vorige keer kregen we een seintje via Rob's werk maar die dachten vast dat we het na de 1e keer wel zelf in de gaten zouden houden). Afijn 't leed is geleden, boete is betaald en we mogen weer 90 dagen blijven. De nieuwe vervaldatum staat nu koeiendik in mijn agenda en BB genoteerd!
Michou is inmiddels weer op haar studentenkamer afgeleverd en alles loopt weer op rolletjes.

Wat nog meer loop(t) is Dinkel. Althans loop met een S. Mevrouw is 'in heat' oftewijl loops.
Wat een gedoe zeg. Al een tijdje vond ik dat andere honden haar meer besnuffelden dan anders maar ik zag of merkte nog niets bijzonders bij ons boxerinnetje. Maar vorige week vond ik al wat bruinige veegjes op de grond en op het dekbedovertrek (!) en dit weekend zag ik toch echt wat druppels bloed en had Dinkel duidelijk een opgezet geslachtsorgaan. Dus naar de dierenwinkel en op zoek naar een soort broekje. Dat kennen ze hier niet maar wel hondenluiers. De grootste maat gekocht (al zit die toch wat strak) en bij madam omgedaan. Ik denk dat jullie het resultaat wel kunnen raden:
In no time had ze die, euh, 'uit'. Ook een onderbroek eroverheen was geen succes en ik zelf vond het te zielig om haar naast een luier ook nog een halskraag om te doen.
Ze is trouwens erg hygienisch en likt zich behoorlijk schoon maar ook zit ze zichzelf wel in de weg. Zo sneu. Gevalletje van PMS?

Toch maar eens met de dierenarts praten of straks sterilisatie een optie is. Wij hebben onze oude boxer (reu) wel laten 'helpen' maar bemerkten toch wel een gedragsverandering. Over het steriliseren van een vrouwtjes boxer bestaan verschillende theorien en meningen. Iedere site die ik raadpleeg of dierenarts die ik spreek heeft een ander oordeel. Bij een boxerteefje is er na sterilisatie duidelijk een zeer verhoogde kans op incontinentie. Maar door (vroege) sterilisatie verklein je weer de kans op melkliertumoren. Een boxer is zowie zo er gevoelig voor tumoren en Figo is inderdaad overleden aan kanker. Pfff. Wat is dus wijsheid?

In elk geval loopt Dinkeltje nu weer even met een luier om. Kijken hoe lang deze aan blijft....

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een heel verhaal weer zeg, en wat een gein (echt wel hoor) om te zien hoe Dinkel zijn -onderbroekje-weer uit heeft gekregen....Enfin je hebt het weer druk genoeg gehad zo met van alles...en fijn dat het nu weer in orde is met jullie visa...Ook van Mats nu in de gaten houden, 3 maanden zijn zo weer voorbij....Sterkte maar met alles, liefs en groet van Margreet

Kristel Holsbeek zei

Wow wat een verhaal, niet stil gezeten;-))
Idd 3 maanden zijn snel voorbij...
Hihi die Dinkel toch...sta er wel verbaasd van dat die dat kapot krijgt;-))

Margreet zei

90 dagen is echt kort zeg! Gedoe altijd met die visa/paspoorten.
Verhuren jullie je boot altijd als je haar zelf niet gebruikt? Is dit al met het oog op jullie terugkomst in NL?
Geeen gezicht, die Dinkel, arme hond, maar ja wat anders. Wij hebben Mia voor de eerste heat gesteriliseerd en merken geen enkel verschil in gedrag. Maar wellicht is dit per ras verschillend, ik heb geen idee. Wel knap dat ze haar onderbroekje uit krijgt, haha. En jij dus maar weer opruimen.
Gezellig he, vakantieplannen.

Petra zei

Wat kort 90 dagen! Ik kan me helemaal voorstellen dat die om zijn voor je het weet. Hier wordt altijd aangeraden dieren te steriliseren. Sterkte met de beslissing, zo'n hond is toch eigenlijk ook net een kind voor je.

Nicky zei

Wat énorm vervelend dat jullie niet met z'n allen op vakantie kunnen en jij nu dus nog een keer met Michou op pad 'moet'! ;-)
En ach, die Dinkel.. Wens haar sterkte! Fijn dat verder alles, eh, reilt en zeilt

Marie zei

wat is ze toch een mooie hond zeg! zelfs met een sexy onderbroekje! lief!