14 februari 2013

Valentine

Het is vandaag Valentijnsdag. Niet dat ik daar iets mee heb maar ook hier in Thailand wordt het een beetje gevierd. In ons compound stonden opeens wat grote cupido's geplaatst en ik zag dat er veel chocolade, hartjes, (nep)rozen en andere roze/rode prullaria verkocht werd. De pizzeria adverteerde met een speciale Valentijnsaanbieding en op Facebook zie je uiteraard het ene lieve berichtje na het andere voorbijkomen.

Zoals gezegd ik doe niet aan Valentijn maar vond vanmorgen nog leuke foto's op mijn mobieltje van de twee grote liefdes in mijn leven. Tuurlijk vind ik mijn kinderen ook heel lief maar die willen niet meer zo graag met mij knuffelen zoals deze twee ;-)
Dus ik zet ze toch even in het zonnetje vandaag.



Verder heb ik weinig interessants te vermelden. Life as usual en omdat ik weer zoveel last heb van mijn rug ben ik niet echt actief. Voorlopig geen mountainbiken of 'fanatiek' sporten voor mij. Ik krijg goedbedoelde adviezen en tips over Engels sprekende fysiotherapeuten of artsen maar eerlijk gezegd heb ik het daarmee wel gehad. Ik heb nu al zoveel dokters gezien, moet dan iedere keer die hele medische mallenmolen weer opnieuw doorlopen (omdat elke specialist die ik in een nieuw land bezoek de onderzoeken  opnieuw met zijn eigen mensen wil uitvoeren) en ben daar nu wel  klaar mee. Uitkomst is het zelfde. Ik weet wat ik heb en behalve proberen de boel soepel te houden kan er weinig aan gedaan worden. Ja t.z.t een zeer zware operatie als de pijn ondragelijk wordt maar vooralsnog is dat nog niet aan de orde. Maar moe word ik er wel van. Vooral van die zenuwen die bekneld zitten. Ik probeer dus braaf mijn oefeningen te doen, ik rek en ik strek, neem af en toe een hele hete douche of kruik mee naar bed en blijf vooral bezig. En zonder maid in huis lukt me dat prima. Ook Dinkel moet regelmatig een plas dus ook dan ben ik in beweging. Niet altijd de juiste beweging...... want lopen met een hond die nogal sterk EN een spring in het veld is, en dus af en toe opeens een ruk opzij geeft, komt mijn rug niet echt ten goede. Maar we blijven lachen /^0^\.

Vorig week was Mats een lang weekend naar Chang Rai voor een fieldstudy project met zijn IB Geography class. Daar moesten ze een of ander rivieronderzoek doen en dan straks hun Internal Assessment (IA) over schrijven. Waarom je daarvoor dan helemaal naar het noorden van Thailand moet reizen ontgaat mij maar ze hebben het wel erg leuk gehad. Michou, Rob en ik waren ondertussen op school gaan kijken bij de International Food Fair. Lekker eten overal en we hebben dan ook weer veel te veel gesnoept. Dit jaar had 'Nederland' verstek laten gaan maar volgend jaar zijn we weer v.d. partij met een kraam en allehande Hollandse lekkernijen.

Michou heeft a.s. zondag een fieldtrip naar  het national park Kao Yai en gaat dan van donderdag t/m zondag ook nog voor een 4 daagse trip naar een national park in de kustprovincie Ranong.
Verder begint Mats volgende week aan zijn GCW (Global Citiziens Week v/h Week Without Walls) en gaat dan met zijn vrienden community service hours maken door een lokale school te (her-)schilderen. Eigenlijk meer een in-Bangkok project en mogen wij dus alvast sparen voor volgend jaar want dan gaan de meeste seniors (als zijnde een soort 'end of highschool' vakantie) op schoolreis naar ergens buiten Azie. Zucht.

O ja, ik heb via onze real-estate agent ook vernomen dat de landlord ons huurcontract nog met een jaartje wil verlengen. Dus dat betekent dat we lekker kunnen blijven zitten. Niet dat ik zo dol ben op dit huis, daarvoor is het te oud en vertoont het te veel gebreken, maar om nu voor het laatste jaar weer opnieuw te moeten verhuizen zag ik toch niet zo zitten. Al is het wel een traditie geworden de afgelopen jaren :-). Maar we kunnen hier dus blijven zitten en dat geeft in elk geval rust in de tent.

Nog 1 dagje. Morgen ga ik eerst op school helpen bij de Job & Maria Run (sponsorloop ter nageachtenis van de 2 Ned. kindjes die omkomen zijn tijdens de Tsunami van 2004) en dan is het weekend.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel sterkte met je rug, altijd heel naar dat je daar regelmatig last van hebt. En leuke grote liefdes heb je in je leven hoor....houden zo !!..Fijn dat de kids het goed doen en toch ook nu leuke dingen ondernemen steeds in schoolverband. Zo zien ze nog eens wat van de wereld, en dat kan niemand ze meer afnemen. Fijne Valentijns dag..
Liefs en kus van Margreet

Petra zei

He bah, chronische pijn in je rug is helemaal niet fijn. Ik snap je gevoelens omtrent doktoren en therapeuten helemaal. Iedereen heeft ook zijn eigen filosofie, maar een echte oplossing is er niet. Fijne Valentijnsdag ondanks dat je er niets aan doet :).

Anoniem zei

Van wie hebben je kinderen die goede schoolresultaten, van jou of van Rob?
Sterkte met je rug, lijkt me niet echt lekker met een sterke hond die alle kanten optrekt.
Ik was dit jaar hoopvol voor Valentijn, drie keer naar de post, wachten op de bel van de bloemist, telefoon doorgeschakeld - maar nee hoor, is die man het weer vergeten! Nanny

Sisely.nl zei

Sterkte voor je rug.Weet er alles van heb er ook last van, is niet fijn.Fijn dat de kids het goed doen, daar mogen jullie als ouders best trots op zijn.

Tony en Sandra Moes zei

Betekent dit dat jullie volgend jaar weer gaan verhuizen? Waar gaan jullie dan naartoe? Wij blijven in ieder geval de komende twee en een half jaar nog hier in Singapore. Vandaar natuurlijk het initiatief voor ons winkeltje.

Sally zei

@Nanny; tj a vd melkboer? Ik denk de intelligentie van Rob en het doorzettingsvermogen van mij /^0^\
@Sandra, ja goed hoor dat bedrijf van jullie. Top. Wbt ons contract hier in Thaialnd; Rob heeft net verlening gekregen tot 2014 en dat komt goed uit want Mats doet dan eindexamen. En daarna? Geen idee wat het bedrijf voor ons in petto heeft maar hoogstwaarschijnlijk gaan we dan gezellig terug naar Ned. Maar het blijft onzeker..... Life of an expat.

Kristel Holsbeek zei

Hoop toch dat je een fijne Valentijnsdag gehad hebt met je knuffelaars rond je;-).
Oh veel sterkte met je rug. Dat is idd niet leuk, hopelijk helpen je rek en strek oefeningen goed!!!

Marie zei

Hoi Sally, vreselijk zeg, die pijn in de rug. En je hebt helemaal gelijk, ieder dokter wil weer van voren af aan beginnen met alle onderzoekjes, je wordt er gewoon niet goed van! Goed dat je je eigen oefeningen hebt, een heel braaf meisje zijn en keurig elke dag oefenen he?! Heerlijk dat de kids het goed doen op school. En wat een druk programma! Maar wel leuk natuurlijk.Wat heb je toch een schat van een hond! Een lekker knuffelbeest! Fijn weekend!

Margreet zei

Balen van je rug! Hopenlijk is het toch goed uit te houden met wat oefeningen. Wij gingen uit eten met Valentine's Day, je kunt mij altijd blij maken met de Thai.
Leuk, al die (school)reisjes.

Nicky zei

Haha! Als jij niet verhuist doe ik het ook niet, oké? De afgelopen jaren verhuisden we steeds gelijktijdig!

Wat doen Mats en Michou toch altijd interessante dingen.

Sterkte met je rug!