4 februari 2013

Nieuwe maand

Daar zijn we weer. Ook manlief is weer thuis; die was eerst een week naar Taiwan en daarna naar Israel. Die kerel reist wat af. Naast zijn 'eigen' landen qua regiokantoor Azie staan ook Brazilie, USA, Zweden & Italie, Australie en Hong Kong nog op het programma. Pffff,  dat wordt weer een eenzaam huwelijk zo. Maar wellicht dat ik bij dat laatste tripje naar HK, wat meer een soort  'weekendje teambuilding'  is met Rob mee ga. Maar dat zullen we nog wel zien t.z.t.

Afgelopen week was het rustig. De gebruikelijke koffie afspraken (de Starbucks gaat nog eens failliet als ik hier weg ga haha) en nog een middagje tutten met vriendin Marion. Die bood mij bij een schoonheidssalon een gezichtsbehandeling aan voor het feit dat ik mijn (ex) maid aan haar had voorgesteld.  Dat die er onlangs opeens mee stopte was uiteraard balen maar tot dan was ze altijd een prima werkster. En nu ik dus geen maid meer heb kon ik van de week zelf aan de slag. Hadden we in Dubai nog veel zand in huis heb ik hier een hond erbij dus per saldo blijft de hoeveelheid poetswerk hetzelfde. Ach, met af en toe een koffiepauze ertussen is het goed te doen. Alleen mijn beddengoed is niet meer zo strak glad gestreken want ik vouw de boel gewoon op en rag er nog eventjes met de strijkbout over. Moet kunnen.

Afgelopen week kwam dan ook eindelijk mijn eigen boek binnen.  Nou ja binnen, er lag een briefje in de brievenbus dat de postbode was langs geweest en dat ik een pakketje bij het postkantoor in Pakkret moest komen ophalen. Althans dat begreep ik via de guard want uiteraard was het briefje volledig in het Thais en snapte ik er de ballen van. Ff googelen waar dat postkantoor dan wel zat en er de volgende dag met de auto er heen gereden.  Inderdaad was het een pakketje van mijn moeder met o.a. mijn eigen boek erin. Zo leuk. Dus de rest van de dag bracht ik al lezende door. Zag helaas nog wat kleine typfoutjes en heb die gauw hersteld en heb ik verder nu ook een goed beeld wat ik moet veranderen aan mijn huidige boekproject 'over the border..... Dubai'.

Verder ben ik nog een avondje naar school geweest i.v.m Junior night. Hier kregen de ouders van de 11th grade students een voorlichting over  University selection and admission procedures. Voor Mats niet echt van toepassing omdat de meeste info gaat over universiteiten in de US, Canada, Australie en de UK, en hij naar alle waarschijnlijkheid in Nederland gaat studeren, maar ik wilde de info toch niet missen. En daarna met Mats ff om de tafel gezeten wat hij dan in Nederland wil gaan studeren, welke universiteiten die opleiding aanbieden en wat de toelatingseisen daarvoor zijn. Maar zoonlief is er nog niet helemaal uit en die moet je bovendien zelf laten schuiven. Hij heeft z'n zaakjes goed op een rij en zit overal wel achteraan. Had ik trouwens al vermeld dat hij het 1e semester zelfs de Honor Roll list heeft gehaald? Betekend een GPA (grade point average) van 3.50 of meer. Hij is goed bezig dus, hopelijk houdt hij dit vol gedurende zijn hele IB jaren. Meneer nam het er gelijk van en ging het weekend stappen met zijn vrienden downtown  /^0^\.

Michou kwam dit weekend ook thuis nadat ze vorige week op haar dorm bleef i.v.m. een fieldtrip van de Nature Lovers club.  Hiermee gingen ze een dagje naar een rijstplantage om o.a. plantjes en zaadjes te wieden. Dat was nog een aardig vermoeid klusje geweest begreep ik. Maar wel gezellig dat ze buiten haar studie zo actief is want verder is ze ook aan het hardlopen geslagen (op de running track v.d. campus) en doet ze nog dit semester nog aan badminton (waarvoor ik de badminton rackets nog opnieuw moest laten bespannen).

Afgelopen weekend zijn we nog naar de bioscoop geweest en heeft Rob nog een verlaat verjaardagskadootje gekregen bij de fietsenwinkel. Michou's fiets was daar ter reparatie en bij het ophalen ervan heeft Rob een nieuwe fietsbroek en een wireless cyclocomputer voor op z'n mountianbike van mij gekregen. Maar hij heeft beiden nog niet kunnen uitproberen want zondagmorgen werd hij te laat wakker om met de Pathum Thani Jakayans fietsgroep mee te gaan want zijn wekker stond nog op de tijdzone van Israel  ;-) Tja, toen zijn we maar naar de Starbucks gefiets en hebben daar een heerlijk kopje koffie genomen.

Inmiddels is iedereen naar school en werk en zit ik met 2 poezen (die onhandig dichtbij mijn toetsenboard liggen) en een hond naast mijn stoel achter de computer. Krantjes lezen, e-mails checken en verder werken aan mijn blogjes uit Dubai. Zometeen een kopje thee zetten en dan nog even in de tuin de zon in. Een lekker begin van de week en nieuwe maand.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Goh zeg wat goed weer van "onze" Mats, dat hij het ook weer op deze school zo goed doet, geweldig toch...en ook gezellig dat Robbie weer huis is nu, maar ook wel weer even wennen natuurlijk lijkt me zo....Ook leuk dat Michou nu na Universiteitse activiteiten heeft, dan kom je ook wat meer onder de mensen....En blij dat jij je gelukkg nog steeds goed kan amuseren in den vreemde....
Groet en kus van Margreet...

Sisely.nl zei

Indrukwekkend je boek, fijn dat Mats het goed doet op school, daar mag je als ouders best wel trots op zijn.Geniet van je zon uren, in NL gaat het weer kouder worden brrr

Petra zei

Knap van Mats, de Honor Roll. Saskia's school doet daar vreemd genoeg niet aan. Je verveelt je in ieder geval niet!

Nicky zei

Fijn dat het zo lekker gaat met Mats en Michou! Wat een luxe is dat toch! En wat leuk dat je je boek binnen hebt. Zo gaaf om je eigen boek in je handen te houden met (net echt) je naam op de cover! Leuk dat je meegaat naar Hongkong. Voor Rob ook wel eens leuk, denk ik, om niet in z'n eentje op pad te hoeven.

Marie zei

spannende tijden zo he, met school keuzes en zo. wat fijn dat het goed gaat met de kids, dat is toch een hele zorg minder! nogmaals gefeliciteerd met je boek, echt hartstikke leuk voor je!