11 mei 2013

Gezelligheid alom.

En zo zijn er weer twee weken voorbij na mijn vorige blogje.
Life is as usual, de dagelijkse routine sluipt erin.
Dochterlief kwam vorig weekend gezellig naar huis (maar blijft dit weekend op haar kamer), zoonlief had gewoon school (saai) en manlief was zowaar twee weken 'in den lande' en is gisteren weer vertrokken voor een twee-weekse reis naar Nederland en Zweden. Die eerste week is trouwens een vakantieweek waarin hij veel leuke afspraakjes maar ook twee 'nautic' examens heeft staan. Toi toi toi.

Ondertussen ben ik begonnen met surveilleren bij de IB examens op school en naast het laten draaien van ons huishouden, het uitlaten van Dinkel, doen van de boodschappen, koken enzovoort houdt dit 'werk' me weer even van de straat. Verder was er nog een end of year meeting van de Boosterclub waar ik mijn gezicht ook even liet zien. Ik heb mij nl. door een landgenote laten overhalen om dit team volgend jaar te gaan versterken. Tja, als we maar van de straat blijven...

Eergisteren ben ik nog met een 7 tal Nederlandse dames wezen borrelen bij Breeze, gedeeltelijk nog voor mijn verjaardag maar vooral omdat wij dames eens hoognodig aan een ladies night out toe waren /^0^\. Wat hebben we gelachen. En wij hadden zo'n pret dat we vergeten zijn om foto's te maken (al vraag ik me af of die uberhaupt duidelijk en scherp geweest zouden zijn, want de drank vloeide aardig).
Het bleek dat het juist die avond quiz-night in de pub was en we werden vriendelijke doch dringend euh, gevraagd om mee te doen. Oke, om dit varkentje te wassen hadden we wel wat wijn en bier nodig. Dus daar zaten we dan tussen al die fanatieke quizers (vooral leraren van school) en andere wandelende encyclopedieen. Wij, als moeders, haddden nog wel een jonker ingezet bij de 'kinderboeken-ronde' maar weet ik veel hoe al die Amerikaanse/Engelse kinderboeken van tegenwoordig heten. Ik ben van het Dikkie Dik, Nijntje , Pluk vd Petteflat en  het Jip & Janeke tijdperk. Al schijnt Rupsje Nooitgenoeg vertaald te zijn vanuit het Engels. En wisten jullie dat ze met de vraag "welk mannelijke orgaan is gemiddeld 4 inches lang?" de tong bedoelen????  Humpff, ik vond onze antwoorden toch allemaal veel origineler.
Maar de Muziek ronde die hadden we wel 'in da pocket'. Al wisten de andere teams ook gelijk alle antwoorden doordat wij de hits zo luid en duidelijk meeblerden euh, zongen. Team "Ride Sally Ride" heeft in elk geval goed van zich laten horen. We belanden op de 7e, de een na laatste plaats. Hadden we toch bijna mooi de poedelprijs te pakken hihi.
Na de quiz zijn we nog blijven hangen en veels te laat lag ik die avond dan ook in bed. Oef, en de volgende morgen moest ik al om 7 uur weer op school zijn. Gelukkig dat de examenkandidaten druk met hun opgaven bezig waren zodat mijn slaperige kop en chagerijnige uitdrukking niet zo opviel.

Nu is het dus weekend. Rob is weg, Michou op haar kamer en Mats is zojuist vertrokken naar de stad om met een vriend kleding te kopen (laten maken?) voor HS prom van volgende week. Dus het is rustig in huis, heerlijk koel (JAAA eindelijk is de airco gemaakt en die op de slaapkamer zelfs vervangen) en liggen hond en katten gezellig bij, of zeg je aan, mijn voeten. Wat een huiselijk tafereeltje. Gezelligheid alom.

Fijn weekend allemaal!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Klinkt goed allemaal hmhm, zo'n ladys day....en je maak nog eens wat mee zo, maar moet er zelf ook wel wat voor doen..toch.
Groet van Margreet

Margreet zei

Gezellig allemaal. Blijven jullie nog een jaar daar?

Petra zei

Leuk zo'n kwisavond! Vooral met lekker veel pret.

sisely.nl zei

Fijn dat de airco gemaakt is.En zo maak je van alles mee.Ja het gaat vlug om, voor je het weet is er weer een week om.

Nicky zei

Leuk om te lezen! Inderdaad gezellig!