10 juni 2013

Vakantie

In principe is Mats' schoolvakantie begonnen.
Afgelopen vrijdag was er dan ook soort end of school/after graduation party downtown Bangkok en bijna de hele highschool (althans sommige 10 en bijna alle 11 en 12 graders) was daar aan het feesten. Zoonlief uiteraard ook en hij nam weer een vriend mee naar huis voor een sleepover.
Het werd dus een latertje (ik slaap niet eerder voordat ik weet dat mijn kroost weer veilig thuis is) en zaterdag gingen de tieners gewoon verder waar ze vrijdagnacht, of liever gezegd zaterdag morgen vroeg, geindigd waren en hadden ze een surprise farewell party voor Mats vriendin die naar een andere school gaat. Rob en ik hadden een afscheidsfeestje bij J & J die na 3 jaar Bangkok weer het Hollandse weer gaan trotseren. Dus wederom lagen we laat in bed. Zondag dus een beetje gerommeld in huis (was en strijk van dochterlief weggewerkt) en daarna Michou bijtijds naar haar kamer gebracht want die had later op de middag afgesproken met een studiegenote. En toen we weer thuis kwamen had Mats vriend(inn)en over. Het is altijd een zoete inval bij ons in huis, zijn kamer is een soort verzamelpunt geloof ik. Afijn, als ze maar lol hebben en school is toch gedaan.

Dan zou je zeggen gelukkig kunnen jullie dan maandag uitslapen..... maar nee... vanmorgen ging gewoon weer vroeg de wekker. Want zoonlief gaat tijdens de eerste sessie van Summer School helpen als 'Teacher Assistent'. 4 weken lang heeft hij dus 'school' van 7 am tot 1 pm en staat deze moeder netjes op om te zorgen dat mijn jongste kind op tijd z'n bed uitkomt en ook nog wat voedzaam naar binnen werkt. Ik ben benieuwd hoe het werken hem bevalt. Maar we hebben toch geen echte vakantieplannen, Michou is pas mid juli vrij, en vanaf volgende week zijn zijn meeste vrienden toch allemaal weg (het is nu al uitgestorven in ons compound vind ik). Dus dit is een mooie gelegenheid voor hem om lekker bezig te zijn.

Via via vond ik nog foto's van Mats genomen tijdens HS Prom. Hij houdt niet zo van poseren of op de foto gaan, en op de dag van de Prom zelf verzamelde de vriendengroep zich eerst bij iemand downtown en kleedden ze zich daar pas om, dus ik had het stel nog niet in 'vol ornaat' gezien. Maar deze foto vind ik erg leuk.


Verder krijgt Mats deze week zijn rapport en zijn we benieuwd hoe de tentamens zijn gegaan. Hij verwacht zelf dat hij Honor roll deze keer niet heeft gehaald. Maar wel nog steeds een mooie GPA heeft. No worries mom. Oke, we zullen wel zien. Ik vind dat het allang goed gaat zo in het 1e jaar Full IB.

Michou had afgelopen weken haar midterms en krijgt ook vanaf volgende week de uitslagen daarvan. Maar de cijfers van haar finals straks begin juli zijn natuurlijk degenen die echt tellen.
Het lijkt het erop dat beide 'kinderen' hun draai prima gevonden hebben hier in Azie en goed hun best doen. Wij zijn super trotse ouders dus.

Verder heb ik deze komende weken weinig op het programma staan. Rob gaat weer reizen ( Sri Lanka, Nigeria, Zuid Afrika en Mauritius staan in z'n agenda) dus die is weer veel van huis. What's new. Ondertussen moeten ook ons Thaise visa weer voor een jaar verlengd worden, heb ik bij de dierenarts voor onze viervoeters een afspraak voor de rabies bloedtest en wachten wij nog steeds op ons nieuwe/ aangepaste huurcontract wat aangeeft dat we nog een jaartje mogen blijven zitten in dit huis. Zucht, het loopt allemaal weer soepeltjes en vlot. NOT!

Maar het weer is lekker, wat zeg ik heet, maar nu het regenseizoen officieel begonnen is koelt het gelukkig af en toe lekker af. Dinkel vindt al die plassen heerlijk. Dus die zal straks het tropische klimaat niet missen en zich prima thuis voelen in het kille, natte kikkerlandje.

Updeetje: Mats heeft de Honor Roll lijst wel gehaald. WoopWoop !!!! Maar w.b.t. Summer School stond hij opeens niet meer op de lijst en staat hij dus waarschijnlijk ingedeeld voor de 2e sessie. Zucht. Hij heeft gisteren nog wel geholpen maar moet nu verder de rest gaan regelen met met de admin. dame Ggrrrr.

4 opmerkingen:

Sisely.nl zei

Jullie mogen als ouders best trots op jullie zoon en dochter zijn, dat ze het zo goed doen in een ander land.Suc6 met alles wat er op jullie pad gaat komen.

Sanne zei

Wat een knapperd die Mats! En is dit zijn dinnetje?

Anoniem zei

Leuke foto van Mats zeg, zo eentje hebben we er niet, hahahaha...Maar gef. met zijn school, hij heeft het dan toch maar weer super goed gedaan. (Net even snel bijgelezen)...Zal strakjes nog wel verder reageren.
Groet van Margreet

Sally zei

@Sanne, yep.