31 juli 2013

Sleuteloverdracht

Yeah, we zijn de trotse eigenaren van een appartementje op de grens van Loosduinen/Kijkduin.
Eindelijk heb ik de sleutels van ons toekomstige paleisje in ontvangst mogen nemen EN kon ik de woning met eigen ogen aanschouwen.
 
Op dinsdag vloog ik naar Nederland alwaar ik opgewacht werd door mijn ouders. Uiteraard reden we eerst langs ons a.s. huisje, even kennismaken als een soort voorproefje, en reden we daarna door naar hun eigen huis. Die wonen straks dichtbij!!! Daar op Kijkduin was het een en al gezelligheid en een drukte van belang. Het was dan ook prachtig weer en ik had duidelijk de zon en hitte uit Thailand meegenomen. Dus na een lekkere maaltijd op hun balkon, genietend van alle bedrijvigheid van de strandgangers hebben we lang zitten natafelen. Ik dook dan ook, enigzins positief gespannen, veels laat mijn bedje in.
Want de volgende dag was het zover; het tekenen van de akte van levering bij de notaris en mijn dan eigen huissleutels in ontvangst nemen. Voor de afspraak bij de notaris hadden we ook nog met de makelaar bij de woning afgesproken voor de laatste bezichtiging/ eindcontrole en het noteren van alle meterstanden. Mijn ouders kwamen gezellig mee en eenmaal de officiele eigenaresse van een woning in de 'Chinese Muur' gingen we opnieuw naar het appartement en trokken we in mijn eigen keuken een fles bubbels open.De woning was precies wat ik me ervan voorgsteld en op de foto's gezien heb. Uiteraard moet er nog wel het e.e.a. aan opgeknapt worden maar de ruimte viel me allerzins mee en vooral de locatie is......TOP! Veel groen (parken) om ons heen, hondenuitlaat mogelijkheden te over (hondenwei in het park t.o ons huis en op het strand bij de nieuwe mui mogen nu het hele jaar honden los lopen) en het mooist van alles...nog geen10 min fietsen van de duinen en het strand. 


En dat was goed te merken nu juist een hittegolf Nederland trof en de wegen naar het strand vol stonden. De strandgangers stonden zelfs bij ons appartementencomplex in de straat geparkeerd. Wat ben ik blij dat wij eigen parkeergelegenheid bij ons huis hebben en ook nog een garage erbij gekocht  hebben. Al zal die laatste wel vooral gaan dienen als storage gezien de vele meubelen en spullen die wij de afgelopen 11 jaren hebben euh, verzameld ;-).
 
De dagen erna stonden vooral in het teken van huis leeghalen, (onder)vloerbedekking, zeil  en afdekplinten verwijderen, beginnetje maken met behang aftrekken, plavuizen beetje wegbikken (kijken hoeveel werk dat is), huur boiler laten verwijderen en ophalen, verhuisinfo doorgeven aan energie- en watermaatschappij en o.a. kennismaken met buren en VvE. Uiteraard veel foto's gemaakt en iedere dag geskyped met Rob om indrukken en verbouwingsmogelijkheden te bespreken. Hij had het huis tenslotte alleen maar 'aangekleed ' gezien.
 
Ook diverse DHZ en sanitair/vloerspecialisten bezocht om ideeën voor de vloeren, badkamer, toilet en wandtegels op te doen. Ging ik gezellig lunchen met mijn moeder aan het water bij de Bonte Haas en kwamen mijn schoonouders op visite en de woning bekijken, mijn schoonzusje Marjan en haar vriend kwamen langs, ging ik nog even een uurtje op verjaardagsvisite bij een neef en kwam mijn zusje met haar gezin nog een paar dagen met hun camper bij mijn ouders op bezoek. We gingen gezellig uit eten bij Mamaris op Kijkduin boulevard en uiteraard bekeken zij mijn nieuwe stekje ook.
 
 
Op maandag, eind vd middag sprak ik af om met mijn vriendinnetje Daan op het strand wat te eten en hebben we heerlijk een paar uur gelounched op het terras van een strandtent terwijl haar dochtertje zich aan de branding met een vriendje vermaakte. Zoo gezellig en met zulk heerlijk weer. Wat is Nederland dan mooi en 'vertrouwd'.
 
En toen was het alweer tijd om terug naar Bangkok te vliegen. Het was een korte maar effectieve week geweest en nu kunnen we op ons gemak een plan de campagne opstellen en komend jaar ons paleisje (laten) opknappen.
 
Nog wat foto's:

 

 

Dit wordt echt een paleisje. Wacht maar af totdat de verbouwing achter de rug is.  Dus over een jaar woon ik weer in mijn geboortestad. Joepie!

Enne, mam en pap bedankt voor de gastvrijheid, hulp en vooral het sjouwen. Want zij hebben gisteren samen al het afval naar grofvuil gebracht. Wat een klus met die hitte. Toppie!


 

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad goed hé........maar niet verder vertellen hoor, want tenslotte zijn we al "bejaard" en kunnen we niet zo erg veel meer...toch...!!.Maar huis ziet er goed uit, ben er zeker van dat het een paleisje voor jullie gaat worden, zeker jou kennende Sal...
Alle vertrouwen in. Margreet

Nel Taal zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Nel Taal zei

PRoficiat met jullie mooie stulpje, leuk hoor vlak bij je ouders. Heerlijk genieten!,
Liefs Nel

Petra zei

Een heerlijke plek om te wonen! Mijn grootouders woonden dicht bij Kijkduin, heerlijk, stad, bos en strand dichtbij.

Anoniem zei

Het is een leuke ruimte flat op een leuke locatie, lekker bij strand en je ouders (en ook vlak bij mij). Je krijgt het vast wel naar je zin, Nanny

Margreet zei

Ziet eruit als een zalige locatie. Gaan jullie volgend jaar weer in NL wonen dan? Of al eerder?

Nicky zei

Gefeliciteerd met je nieuwe huis! Heerlijk om zo dicht bij je ouders en het strand te wonen. Ik ben nu al benieuwd naar je foto's van na de verbouwing!

Marie zei

Hoi Sally! Gefeliciteerd met jullie nieuwe paleisje! Heerlijk joh, en je hebt helemaal gelijk: location, location, location! Zalig! Ik loop helemaal achter met het nieuws over jullie leventje, net terug van vakantie, maar de komende dagen ga ik me helemaal in jouw blog verdiepen! Lieve groet uit een snikheet Zug!

Sally zei

@ Margreet, als het goed is verhuizen we volgend jaar zomer weer naar Nederland.