1 juli 2013

Soms zit het mee en soms zit het tegen

Ik kreeg al commentaar dat er zo weinig geblogd werd en inderdaad pleit ik schuldig. Het Fb-en of twitteren gaat nu eenmaal gewoon sneller.
Nu het vakantie is (volgens zoonlief heb ik altijd vakantie) gebeurt er weinig en is het aardig stil hier op straat. Ik ben wel weer wat aan het sporten geslagen in het compound Clarck Hatch fitnesscenter en volg nu ook met twee achtergebleven Hollandse vriendinnen Thai boxing-  en body sculpture lessen. Pfff, wat een crime. Ik heb er nog steeds spierpijn van.

Manlief was en is weer aan het reizen en is dus niet veel aanwezig. De komende twee weken zit hij in Nigeria en Zuid Afrika en doet ergens tussenin ook Dubai aan. De week dat hij even thuis was hebben we (althans Rob, ik en Mats) onze residence visa weer voor een jaar verlengd. Altijd feest zo'n dagje immigration.
Michou hoeft er niet meer bij te zijn want zij moet nu ze 20 jaar is geworden een Education Visa (studentvisa)  aanvragen en mag niet meer gesponserd worden door haar ouders. Dus mevrouw is op/met de universiteit bezig om de juiste papieren en formulieren te verzamelen. Dit weekend hebben we met haar nieuwe pasfoto's gemaakt en nu moet ze alleen nog een handtekening van haar landlord en kopie huurcontract van haar kamertje krijgen en dan kan ze a.s. vrijdag haar visa omzetten. Vanuit de universiteit vertrekt er een busje naar het immigratie bueau dus dat is keurig netjes geregeld.

Dochterlief moet nog ca. 2,5 weken leren, waarvan 1 week finals, en dan zit voor haar het 2e studiejaar erop. Maar Michou heeft met al die fieldtrips die ze de laatste tijd heeft gemaakt soms al het gevoel op vakantie te zijn. Vorige week was ze 5 dagen met het vak Substainable Development naar het eiland Koh Tao.  Super enthousiast WhatsApp-te Michou foto's en een filmpje


En het weekend ervoor was ze naar een eilandje in de buurt Pattaya geweest waar ze voor Marine biology een bepaalde vissoort moesten tellen en iets met koraal moest meten. Tja zulke fieldtrips zijn nog eens wat anders dan een veldonderzoek op de Ginkelse Hei.

 
Zoonlief zit hele dagen op z'n kamer, lang leve X-box en internet, want nu na 2 weken zijn echt al zijn vrienden gevlogen. Het is dus erg saai, vooral nu Mats dus niet is ingedeeld voor summerschool  deze 1e sessie. En eerlijk gezegd denk ik niet dat hij de 2e sessie gaat doen want hij is nogal 'pissed off'. Hij had zich juist aangemeld voor de 1e periode want dan zijn toch al zijn vrienden op vakantie. Nu zit hij verveeld thuis. Die latere periode heeft hij andere plannen en komen een paar van zijn vrienden alweer terug.
Verder was hij zowiezo 'over de zijk' (en hij niet alleen..wij ook!!!) want voor de 2e keer in korte tijd 'brak' het scherm van zijn Apple Macbook. Verscheen er eerst alleen een barst in het glas ging vorige week zijn scherm helaas toch op zwart. Wat er deze keer gebeurd is blijft vaag en giswerk. Mats blijft bij hoog en laag beweren dat die barst er opeens in zat toe hij zijn laptop op school uit de beschermhoes/case haalde. De vorige keer liet onze zoon zijn laptop vallen en was duidelijk wat de oorzaak van dat kapotte scherm was. Daar was hij ook heel eerlijk in. En toen we toendertijd vernamen hoe duur het vervangen van zo'n LCD scherm was besloten we om dan maar een nieuwe Macbook te kopen. Die was weer ietsje sneller en dan hadden we weer gewoon een jaar garantie. Nu is die laptop 1 jaar en 2 mnd oud en voila...weer een kapot scherm en natuurlijk net buiten de garanie. (Blijkt uberhaupt dat op het beeldscherm geen garantie zit). Tja, om nu WEER een nieuwe computer te moeten kopen zien we toch niet zitten.
Ik hoopte tegen beter weten in dat deze keer een andere, goedkopere, oplossing gevonden kon worden maar helaas. De Thaise 'IT mannetjes' spreken nagenoeg geen Engels en vragen ook best veel voor een 'onechte' reparatie. Bovendien zouden we dan zeker 2 weken de comuter kwijt zijn en wie weet hoe 'origineel' je hem hier weer terugkrijgt. En bij de Apple store is inmiddels een nieuwe LCD scherm + glasplaat nog duurder geworden (ruim 600 euries!!!!) en dan hebben we maar 90 dg garantie. Grrrrr.
Dus vooralsnog gebruikt Mats via een HDML kabeltje zijn tv nu als beeldscherm en kan hij in elk geval zijn Macbook gebruiken. Al is het nu als desktop ipv laptop. Maar ja daar heeft hij voor op school niets aan. En op ISB werken allemaal met een Apple. Via school kun je er een met korting kopen al is die korting op dit moment niet echt om over naar huis te schrijven. De school zou het nog even nakijken voor mij. Maar ze vertelden me daar ook dat alle 12 graders/HS students vanaf komend schooljaar een leen Macbook uitgedeeld krijgen dus als dat idd zo is dan kan Mats daarmee een jaar uit de voeten. Dan kopen we wel een nieuwe Apple laptop als meneer zijn diploma heeft gehaald en  verder gaat studeren. Ondertussen ga ik eens kijken of ik in Nederland een goedkopere oplossing kan vinden voor dat kapotte Mac scherm.

Dat wij wat met computers hebben moge duidelijk zijn. Want ondertussen was Michou's Sony Vaio laptop er na een Windows update ook mee gekapt en kregen niemand hem meer aan de praat. Zucht!  Gelukkig heeft Michou nog een oude reserve laptop die ze kan gebruiken want het duurt nu al bijna 4 weken dat haar laptop in reparatie is. Via de winkel is hij teruggestuurd naar het Sony Repair center en blijkbaar was die verkeerd geinstalleerde update een toevalligheid want er blijken 3 onderdelen vervangen te moeten worden. Als ik ze tenminste goed begrepen heb want tja ze spreken daar nagenoeg geen Engels. (En even voor de duidelijkheid die laptop is ook net 1 jaar oud en had ze vorig jaar in mei voor haar verjaardag gekregen!) Maar... naar het schijnt kan ik hem eindelijk morgen, na eerst 89 euro te hebben afgetikt, komen ophalen. I Keep my finges crossed.
En behalve haar computer stopte ook, de pas in mei aangeschafte, TI-84 graphic calculator ermee. En die dingen zijn ook niet zo goedkoop. Gelukkig zit daar nog garantie op dus tijdelijk gebruikt Michou de grafische rekenmachine van Mats en heb ik die van Michou teruggegeven aan school voor reparatie. Kijken wat daar de reactie op is.

Dan had ik zelf nog een slecht werkende Iphone5 (ook net nieuw). Mensen hoorde mij wel praten maar ik hen niet. Lekker handig als je wilt telefoneren.  Pfff, het gaat allemaal goed zo.
Maar uiteindelijk is dat ook weer opgelost en hoop ik dat we nu even verschoond blijven van verdere mankementen en vooral extra kosten. De golfcart maakte nl. ook weer een apart geluid en daarvan moest de uitlaat opnieuw vastgelast worden en we hadden ook nog 3 huisdieren waarvan een rabies bloedtest moest worden afgenomen.

Slik, daarvoor durven ze wat te vragen. Ka-ching, Ka-ching.....kassa....daar gaat het vakantiegeld ;-)

Afijn, soms zit het dus mee en soms zit het tegen.
Gelukkig schijnt de zon volop, ondanks het regenseizoen waarin ik dus steeds vergeet om mijn wasgoed binnen te zetten hihi, en geniet ik van deze relaxte periode. Alles kan, niets moet. Zo ging ik nog naar de bioscoop met twee vriendinnen (Now you see me .... leuke film), doen we a.s. woensdag samen een facial gevolgd door een gezellige lunch en ging ik dit weekend met Michou ook weer naar de bioscoop om met haar Men of Steel te bekijken. Mats had al deze films al met z'n vrienden gezien en bleef dus thuis.

Nog 2 weekje ben ik manloos. Op de dag dat Rob terugkomt zijn we precies 24 jaar getrouwd en 2 dagen erna vertrek ik dan voor een week naar Nederland waar ik de sleutel van ons eigen apartement ga ophalen. Leuk!!!!

9 opmerkingen:

Willemijn zei

Joh het zijn allemaal kleine dingetjes tegelijk, maar al met al gaat het prima lijkt me!!!
Heerlijk om tijd voor jezelf te hebben, lekker te sporten en leuke dingen te doen!
Geniet er van!!!

Ellke, Oakville zei

Een ongeluk komt nooit alleen, zeggen ze wel eens. En dat was duidelijk het geval met jullie toestellen!

Geniet nog van je lokale vakantie, en nadien natuurlijk in Nederland! Een blogje over hoe je je voelt als je in het appartement bent en in de omgeving van waar je straks terug je thuis gaat bouwen, dat zou leuk zijn!

Anoniem zei

Ja dat is dikke pech voor jullie met al die computers-telefoons...en je kunt ook (bijna) niet meer zonder tegenwoordig...Jammer dat Mats niet kan meedoen aan dat vakantie werk van school, nu gaat hij zich dik vervelen, nu ook al zijn vrienden weg zijn. Jij veel sterkte in je uppie weer, en dan tellen we de dagen maar weer af, totdat je aankomt in Holland. Gr. van Margreet

Anoniem zei

Ja pech met al die dingen maar alles komt goed zeg ik altijd,je weet het.Michou moet nu alles zelf regelen lees ik,ja ze is volwassen geworden.maar ze doet hele leuke dingen met haar studie.Geniet jij maar van alles wat nog op je pad komt,kom je lekker slank terug met alle sport dat je doet.Gr Roos

Nel Taal zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Nel Taal zei

Leuk hoor om je blogje weer te lezen en te lezen dat het apartement gelukt is proficiat hoof! En ook al weer 24 jaar getrouwt waar blijft de tijd.
Het allerbeste en geniet van de mooie dingen, wij hebben ons chalet net verkocht.
Liefs Nel

sisely.nl zei

Het is allemaal wat, gefeliciteerd alvast met jullie trouwdag.En een goede reis naar NL.Geniet er maar van wat er nog op je pad komt.

Marie zei

Ha die Sally! Ik ben al een tijdje niet meer op je blog geweest, maar ben nu weer helemaal up to date. Ik moet die van mij ook maar weer es regelmatig bijwerken, is toch leuk, ook voor 'later'. Wat een gedoe zeg met all die computers en telefoons. En het ergste natuurlijk is dat je gewoon niet meer zonder kan, he?! Hoe deden wij dat toch allemaal, vroeger?! Geniet van de zomer en van elkaar, en alvast gefeliciteerd met je 24e anniversary! En een hele fijne zomer en fijne trip naar NL! Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning daar! Liefs, Marie

Nicky zei

Wat een ellende toch met die apparaten. Het is mooi dat er zoveel mee kan maar er kan ook een hoop aan stuk. Loopt aardig in de papieren zo! Enne... Gefeliciteerd met jullie trouwdag