9 januari 2014

Gelukkig 2014

Allereerst iedereen nog de allerbeste wensen voor 2014. Ik wens jullie een gezellig,  gelukkig en vooral gezond jaar. Voor ons wordt het een spannend jaar. Mats doet in mei eindexamen en we gaan weer verhuizen. Remigreren zoals dat deze keer heet.

Maar eerst nog even over vorig jaar. Dat sloten wij gezellig en in stijl af. Wij vierden Kerst en Oud & Nieuw in Europa.
Met kerst gingen we, samen met mijn zusje en haar gezin skien in Oostenrijk (met een camper!) en de week erna verbleven we in Nederland en vierden we Oudejaarsavond bij mijn ouders. En op nieuwjaarsdag hadden we een familie etentje bij Rob's ouders.

Tijdens de wintersport hadden we erg mooi, zonnig weer, nog redelijk goede sneeuw (het begon daar pas te sneeuwen nadat wij alweer vertrokken waren) en was het super gezellig om zo onderaan de piste met een groep mede 'campeerders' te staan. De meesten kennen elkaar en ook mijn zusje en zwager komen hier al jaren met hun eigen camper. Er was deze keer ook een grote groep tieners mee, dus leuk voor onze kids. En de plek is ideaal;  je loopt zo naar de skilift en skiet terug tot aan de camper. En de apres-ski vond gewoon buiten tussen de campers plaats, een dolle boel.
Voor mij was het natuurlijk ergens wel wat saai omdat ik niet kon skien. En bang om te vallen op het ijs of in de sneeuw verbleef ik daarom voornamelijk in de camper. Maar ex-blogster, en nu FB vriendin, Ineke die al jaren in Oostenrijk woont kwam nog gezellig op de thee.
En verder was het gewoon leuk om bij mijn zusje en haar gezin te zijn. We hadden elkaar al eventjes niet gezien. Op kerstavond gingen we met de hele campergroep uit eten bij een restaurantje onderaan de piste. Dat kon ik net belopen met mijn krukken.
We kijken dan ook terug op een leuke week. Al was het voor Rob iets minder want die werd de tweede dag onderuit geskied door een kind wat niet kon remmen en heeft de hele week erg veel (rug)pijn gehad.

De week erna in Nederland stond, vooral voor Rob, in het teken van klussen in ons nieuwe huis. Ik moet zeggen hij en vriend Bert keihard gewerkt hebben. Het meeste grove sloop- en breekwerk is gedaan, elektriciteits- en waterleidingen zijn (om)gelegd, een muurtje is gemetseld, verlaagd plafond is gesloopt en wanden zijn afgestreken en gestuct. Nu kan begonnen worden aan het afwerken en het schilderwerk.

Terwijl de mannen klusten ging ik met mijn moeder op pad (hobbelend op krukken) op zoek naar tegels, vloerbedekking (euh pvc laminaat), hangtoilet, glazen douchewand, boiler etc. etc. Ook de kleur verf werd uitgekozen en nog meer van dat soort klusjes. Dus dat is allemaal geregeld. Ons paleisje wordt echt super.

Oudejaarsavond aten we pizza en keken we het vuurwerk bij mijn ouders en op nieuwjaarsdag zagen we de andere kant v.d. familie bij mijn schoonouders. Rob's vader had weer heerlijk indonesisch gekookt.

Michou ging nog winkelen met oma en zag met opa de IMAX 3D film The Hobbit in de bioscoop. Mats ging ook nog shoppen en chatte verder veel met zijn vriendinnetje. De week was zo om.

En omdat foto's meer zeggen zie deze LINK van het skien en de verbouwing.

Inmiddels zijn we weer in Bangkok. Michou ging direct door naar haar kamer want die had begin v.d. week haar (uitgestelde) examens. Mats kreeg gelijk zijn vriendin hier over de vloer. De afgelopen dagen waren ze of hier of bij haar thuis in downtown Bangkok.
Verder mocht ik op controle komen bij de orthopeet en sinds gisteren ben ik begonnen met fysiotherapie. 3x in de week mag ik mij nu daarvoor in het ziekenhuis melden. Fijn dat deze bij ons om de hoek is. Ik rijd er zo naar toe in het golfkarretje.

Nu is het bijna weer weekend, komt Michou weer thuis en vanaf volgende week mag Mats ook weer naar school. Dan is 2014 pas echt begonnen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Heerlijk om weer even bij te lezen x Daan

Anoniem zei

Fijn dat je weer heerlijk in je "eigen" huisje bent, geniet er nog maar van deze laatste maanden daar in Bangkok, je gaat het volgens mij toch nog wel een beetje missen....Fijn dat alles goed is met je knie, gaat langzaam vooruit, maar je bent alweer wendbaar....
Groet van Margreet

Margreet zei

Leuke foto's van een heerlijke vakantie. Echt super dat skien tot de camper!

sisely.nl zei

Geniet maar lekker van de tijd dat jullie daar wonen,heb weer genoten van je blog.