8 december 2014

Geen nieuws.....is goed nieuws


Tja, het blijft stil hier op dit blog. Maar er valt niet veel te vertellen. De dagen lopen in elkaar over. Ik ben druk met van alles en niets en vind hetgeen ik doe of meemaak vaak niet blogwaardig genoeg. Eerlijk gezegd is de lol van het bloggen er een beetje af. Ik hoef het thuisfront niet meer op de hoogte te houden en (int.) vrienden 'spreek' ik via Facebook. Afijn, toch maar weer een update.

Mijn ouders zijn nu geheel over en gesetteld in hun nieuwe woning. Alle meubelen hebben een plekje gekregen in het huis en ook hebben ze al een gedeelte van de verbouwing erop zitten. Een mooi, modern toilet is het resultaat. Begin volgend jaar is hun badkamer aan de beurt. Voorlopig is de woning weer schoon en kunnen ook zij geen dozen, bouwmarkt of  meubelzaak meer zien haha.

Rob heeft de afgelopen twee maanden weer uit zijn koffers geleefd en was niet veel aanwezig. Zo zat hij ruim 2 weken in Ethiopie, was een kleine week thuis en vertrok toen weer voor een trip naar India en kwam  dit weekend  pas terug uit Bangkok. Hij kon nog net aanschuiven bij mijn ouders voor de koffie maar had een gezellig steengrill avondje met mijn familie gemist. De kids waren ook thuis gekomen om op 5 december samen te zijn; al vierden we geen Sinterklaas.

En terwijl manlief in het (warme) buitenland zat vermaakte ik mij ook prima. Zo ging ik eten bij mijn ouders, genoot van een lekker indonesische maaltijd bij mijn schoonouders, at ik bij vriendin R. en ging met haar naar een kledingparty (en scoorde nog een leuke outfit), hield schoonzusje M. ook een kledingavondje bij haar thuis en kwam andere schoonzus M. gezellig bij mij op de thee. Ik bezocht mijn tante op een van haar vele vlooienmarkten, ging de mooie cijfers op de rapporten van mijn nichtjes bewonderen (lees: belonen) en rommelde veel in huis.

Verder gingen mama en ik op citytour en verkenden we mijn oude geboortestad. Zo aten we een vegetarische maaltijd in de Klooster Kerk, dronken we koffie in de skybar van de Haagse Toren aka het strijkijzer, gingen we eten in de huiskamer van de Chinese vriendenkring, speurden we alle kringloopwinkels af op zoek naar wat tweedehands spulletjes en wilden we de Sinterklaassfeer proeven door op koopavond  de binnenstad in te gaan maar was het zoooooo vies koud dat we al gauw  in China town bij een Thai (!) belandden en een lekker pittige maaltijd bestelden om ons op te warmen.

Ook hadden Rob en ik een nieuw bankstel besteld en een ander matras voor ons bed. Die laatste is al bezorgd en we liggen dus weer prinsheerlijk (lees: zachter).

Verder loop ik veel met Dinkel, hebben we de bladeren zien vallen in het bos en  mag ze nu in de winter overal op het strand rennen. Heerlijk, maar je moet nu wel  handschoenen aan en een dikke sjaal om!

De kids zitten ook niet stil. Zo liet Michou haar haren knippen en doneerde ze deze aan  St. Haarwensen. Een mooi gebaar.

Verder is Mats weer verhuisd, Hij heeft een andere kamer gevonden en moest worden geholpen met  het versjouwen van zijn spullen. Rob was er niet maar gelukkig wilde  opa (met zijn bus!!) ons helpen. Zoonlief heeft nu een zolderkamer in een kleiner huis. Wat rustiger en met 3  medebewoners waarvan 2 internationale studenten. Kan hij dus gewoon Engels blijven praten ;-) Uiteraard moesten er weer 'nieuwe'  spullen komen dus deze mama heeft weer flink lopen shoppen. Een fiets (want die andere was dus enige tijd geleden gestolen), een nieuwe koelkast, gordijnen etc. Een tweedehands bankje wat we  op de kop getikt hadden bij een kringloopwinkel (en waar ik een hele avond op had zitten boenen om hem enigzins toonbaar te krijgen) bleek de 2e, zeer smalle, trap naar zijn kamer absoluut niet op te kunnen. Grrrr, dat kreng kon dus weer mee terug in de bus. En stond de volgende dag samen met ons oude matras aan de kant van de weg klaar voor het grof vuil. Zonde van tijd en geld.
Gelukkig bleek dat mijn schoonouders nog een klein bankje op zolder hadden staan die hun kleinzoon wel mocht meenemen. Dus afgelopen weekend toen Rob weer thuis was hebben we dat bankje, met veel pijn en moeite en wat creatief zaagwerk van mijn hubbie, in zijn kamer gekregen. Heeft manlief ook die studentenkamer weer gezien.

Bij Michou begaf haar kleine mini koelkastje het dus ook die heb ik opgehaald en teruggegeven aan de winkel. Daarna zijn Mies en ik op zoek gegaan naar een groter, tweedehands exemplaar. Ik heb nu echt wel alle kringloopzaken in omgeving groot Den Haag gezien haha. Maar ook die missie is geslaagd en gezamenlijk hebben we dat ding in mijn autootje gepropt en naar haar kamer gebracht.Gelukkig hoeft zij maar 1 trap op.

Nu komt alleen nog volgende week ons nieuwe bankstel, en moet dus het oude bankstel naar beneden gedragen worden voor grof vuil, en dan hoop ik echt dat al dat sjouwwerk klaar is. Kan ff geen doos meer zien.

Nog eventjes en dan staat kerst voor de deur. De opgetuigde boom staat al. Gezellig al die lichtjes. Straks met de feestdagen zitten we met familieleden in Groenlo in een groot vakantiehuis. Gisteren zaten we ff bijeen om de boodschappenlijst, het kookschema en de corfeedienst te bespreken. Lachen, ik heb er echt zin in en ben blij dat ik nog een kleine 3 weken heb om mij mentaal voor te bereiden /^0^\.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ook, want moet 1dag koken.....stamppotten.... Haha, dus ook mentaal voorbereiden... Maar geweldig dat iedereen meegaat. Blijft uniek zoiets....enne toch weer een leuk blogje hoor. Bye Margreet.

Nicky zei

Leuk om weer wat van je lezen. Fijn toch, he. Al je familie en vrienden dicht bij je. En die studenten... Je ziet wat af met ze! ;-)

Sisely.nl zei

Voor jullie fijne feestdagen en geniet er maar van