11 januari 2015

Nieuw jaar

En zo zitten we alweer 2 weken in 2015 en is het ongeveer een half jaar geleden dat we Thailand achter ons hebben gelaten. Wat vliegt de tijd.

Iedereen uit ons gezinnetje is nagenoeg gewend in Nederland (de een wat sneller dan de ander), al missen we op dit moment met de storm aan de kust (de wind giert momenteel om ons apartement) wel het lekkere zonnige en warme weer van daar. Al vindt Mats het zowaar meevallen na temperaturen van -20C te hebben meegemaakt de afgelopen week.
Hij vloog nl. na de kerstdagen naar een vriend in Roemenie en vierde oud en nieuw daar o.a. in een 'cabin in the woods'. Lekker back to basics, zonder electra, stromend water en centrale verwarming. Dat werd dus hout hakken voor de kachel en veel drank om warm te blijven haha. Er lag daar behoorlijk veel sneeuw en het was er dus erg koud. Geloof niet dat meneer de juiste winterkleding of schoenen bij zich had haha. Maar hij heeft het er erg naar zijn zin gehad en de omgeving daar was ronduit prachtig. Ongerepte natuur. De dagen erna bracht hij door bij zijn vriend in de stad en gingen ze veel uit. O.a. eten in Dracula's kasteel.

Wij vierden ondertussen oud en nieuw bij vrienden die een feestje gaven en Michou hield een rustig filmavondje bij opa en oma L.
De volgende dag togen we, enigszins nog duf van de feestelijkheden van de avond ervoor, naar Scheveningen waar Michou en manlief zich waagden aan de traditionele nieuwjaarsduik. De bikkels. Brrrr, zij liever dan ik dus samen met oma stond ik gereed met een droge handdoek.Zoals gezegd togen we voor de kerstdagen naar Groenlo in de Achterhoek waar we een mooie lodge met de rest van mijn familie hadden gehuurd. Super gezellig, iedere avond kookte er iemand wat heerlijks en onder het genot van een glaasje en een hapje, 'n knapperig haardvuur werd er volop geluierd, gediscusseerd en vooral fanatiek spelletjes gespeeld.
De organisatoren, nicht Sanne met haar handige Harrie, hielden nog een ouderwetse bingo waarbij   onze kerstkadootjes als prijzen verdeeld werden. Wat een (kerst)mutsengedoe ;-) Hilariteit alom.
Kortom het was super gezellig om, na vele jaren, weer met de feestdagen zo samen te zijn.Na alle deze feestelijkheden vierde nicht Manouche ook nog een verjaardag/nieuwjaarsborrel, compleet met vuurkorf, gluhwein, warme choolademelk, snert en 2 soorten stampot. Het was die dag zooooo koud (had net gesneeuwd) dat dat er allemaal goed in ging. Manlief en ik hielpen wel de boel opwarmen in haar keuken. Lekker warm boven the stove hihi.


Inmiddels zitten we alweer twee weken in het nieuwe jaar en is het 'echte' leven weer begonnen. De kids zijn druk met school en (her)tentames, al begint Mats nieuwe semester pas echt weer in februari.
Ik ben begonnen met het surveilleren tijdens de year 11, GCSE en IB (mock) eamens die deze maand worden gehouden op de The British School in the Netherlands. Leuk om weer wat bezig te zijn.

Manlief heeft de komende dagen training in Ede en gaat begin februari weer reizen. Zijn agenda staat alweer aardig vol gepland voor het komende jaar.
Over reizen gesproken.... Rob is uitgenodigd om dit jaar deel te nemen aan het TMHG World Convention 2015 van zijn werk in Japan. En guess what..... spouses mogen mee. Dus ik heb een leuk tripje in het vooruitzicht. Woehoe!!!

Volgens mij word dit een heel goed jaar voor ons.

Happy 2015 to you all!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Geniet ervan tripje is je zeker gegund. Fijn dat iedereen zijn draai een beetje heeft gevonden uit je gezin......En ja het gaat vanzelf weer voorjaar worden. Ook wij kijken met plezier terug op prettige kerstdagen in de schoot van de familie. Margreet

Nicky zei

Lekker om Kerst te vieten met je familie. Het ziet er gezellig uit. En wat een stoere gezinsleden heb je! Maar zij liever dan ik, inderdaad. Ik zou spontaan aanbieden om op hun spullen te passen!

Sisely.nl zei

Fijn dat het gezellig was met z' allen, en brr moet er niet aan denken een nieuwjaarsduik.Ook voor jullie toch nog gelukkig nieuwjaar.En leuk uit in het vooruitzicht geniet er maar vast van.

Margreet zei

Voor jullie ook allemaal nog een heel gelukkg nieuwjaar!
Gezellig kerst en oud en neiuw gevierd dus, ja is altijd gezellig met familie. Fijn dat iedereen zo onderhand weer gewend is in Nederland!