19 augustus 2019

Give a man his meat

De afgelopen twee weekenden stonden in het teken van vlees, BBQ, drank en gezelligheid.  Brazilianen zijn dol op gegrild vlees. Elke gelegenheid wordt aangegrepen om de BBQ aan te steken. Vamos fazer um churrasco?  Die vraag hoor je geregeld.  Met vrienden, familie, grote stukken vlees, salades, taarten als nagerecht, (zelfgemaakte) drank en wat muziek erbij ......
e voila, alle ingrediënten voor een gezellig samenzijn.

Vorig week zondag werd Rob gevraagd door een collega of wij zin hadden om bij hem thuis te komen. Het was dia dos pais....vaderdag.... en hij vierde dit met  zijn familie en uiteraard een churrasco. Collega Andre woont voor ons meer dan een uur rijden buiten Sao Paulo in de bossen. Dinkel mocht mee aangezien A. zelf ook een heleboel honden op zijn terrein heeft lopen. Bijna alle familieleden wonen daar op de berg, allemaal op een eigen stukje land. Geweldig wat een ruimte daar. Meerdere generaties, van jong tot oud, waren dus gezellig bijeen gekomen. Ondanks dat wij geen familie waren, werden we door iedereen enthousiast welkom geheten.
Grote hompen vlees hingen al aan een rooster, ander vlees lag te garen op een gril, caipirinha, zelfgestookte  kombucha, muziek  aan en (vr)eten maar. De mannen waren helemaal in hun element. Iets met vuurtje stoken en padvindersgevoel volgens mij ;-)




Mega gezellig en zooo leuk om echt tussen de lokale bevolking te kunnen en mogen zitten. Er is geen betere manier om de Braziliaanse cultuur en haar inwoners te leren kennen. En ook goed om mijn Portugees te oefenen. Zulke warme mensen allemaal.

Afgelopen zaterdag hadden wij nogmaals een BBQ. Deze keer had collega Edson ons weer uitgenodigd. Geen bijzondere reden, gewoon omdat het alweer even geleden was dat wij elkaar gezien hadden. En omdat het altijd tijd is voor een churrasco ging ook bij hun de churrasqueira aan. Ook Dinkel kon weer mee dus mevrouw hoefde niet alleen thuis te blijven. Een andere collega, tevens buurman van E., kwam ook ff langs met zijn gezin en al gauw stonden hier ook de flessen alcohol op tafel. Je zou haast denken dat alle mannen zuipschuiten zijn haha. Echter deze keer was Rob de BOB en genoot ik van een (euh twee, zelfs drie) heerlijke caipirinha (s). De meeste Braziliaanse vrouwen nemen een zoetere versie met kiwi of aardbeien maar ik blijf de klassieke versie met limoen het lekkerste vinden. De picanha smaakte voortreffelijk en het gezelschap was meer dan OK. Wat genieten wij toch van zulke uitjes.


Om in de 'eet' sfeer te blijven grilde Rob zondags thuis nog een  heerlijke anchova vis op onze BBQ. Drankje erbij en toen was alweer een zalig weekend voorbij.




En zeer grote kans dat komend weekend de BBQ ook weer aangaat want dan gaan wij een lang weekend naar vrienden Carlos & Lia in Curitiba. Dat zijn ook zulke levens-, en churrasco, genieters net als wij.

Yeah, Brazilian life is good........

2 opmerkingen:

Wim zei

Lekker hoor BBQ met een drankje...Daar hoort een gezegde bij ...lijnen doen we later !! LOL

Nicky zei

Ja, ik zie het al. Afzien daar. ;-)
Het klinkt wel heel gezellig allemaal. Grappig hoe je in Nederland zo iets niet snel doet met collega’s. En in het buitenland wel.