29 maart 2020

Hondenvakantie

In deze rare tijd toch nog wat vrolijk nieuws.
Net als in andere landen zijn in Brazilië, in elk geval in de staat Sao Paulo, alle niet essentiële bedrijven gesloten of wordt er vanuit huis gewerkt (zover dat mogelijk is). Iedereen zit in quarantaine en doet aan social distancing. Dus ook het hondenpension van Dinkel is gesloten en de werknemers daar zijn naar huis gestuurd. Klanten bleven sowieso al weg want niemand mag nu op vakantie of gaat nog reizen.

Toen kregen zij afgelopen donderdag de vraag van een goede klant of hun kleine hondje echt niet kon komen logeren? Het gezin had onlangs een baby gekregen en ze wilden nu liever niet te veel naar buiten met de hond om een besmetting te voorkomen. Bovendien kreeg het hondje nu te weinig aandacht en zat het maar binnen in een klein appartement.
Dit bracht de eigenaren van het pension op het idee om toch nog wat inkomsten te genereren. Dus deden ze een speciaal aanbod aan nog 2 vaste hondenklantjes, waaronder Dinkel. Een maand lang op vakantie tegen een gereduceerd tarief. Want het ziet ernaar uit dat de quarantaine periode wel verlengd gaat worden en men wil zo min mogelijk tussendoor heen en weer rijden (als dat überhaupt nog wordt toegestaan). Die paar honden kan het eigenaars echtpaar prima zelf verzorgen en het erf om de boerderij is bovendien groot genoeg.

Dus om een lokaal bedrijf en vrienden in deze moeilijke tijd wat te steunen ;-),  en Dinkel een geweldige tijd te laten hebben, zijn wij op hun aanbod ingegaan. Hier zit ze ook maar zielig op 5 hoog naar een stille straat te turen. De volgende ochtend is mevrouw opgehaald en twee uurtjes later kregen wij onderstaande foto's doorgestuurd:


Geweldig toch. Zie haar genieten. Het blije ei. Als een speer vanuit de auto de vijver in. Al die ruimte en dan samen slapen met je poezenvriendin. Super. Daar doe je het toch voor?!

Betekent wel dat ik geen excuus meer heb om ff buiten te zijn. Geen hond om uit te laten. Tja, alles voor je hondenkind.

2 opmerkingen:

Wim zei

Wat leuk zeg ! Dinkel helemaal "coronablij"... Heerlijk voor haar om zo toch een maand lang zich uit te kunnen leven. Ja, jij moet een andere manier vinden om te bewegen, sportschool dicht, geen loopjes meer over straat. Ach..grote schoonmaak misschien doen :-) :-). Of lekker Netflix. Veel nieuws hier over jullie president die het maar een griepje vind...straks ligt hij op zijn buik aan de beademing...zou dan echt zijn eigen schuld zijn. Maar Dinkel geniet dus, leuk dat je dit goede nieuws weer even deelde.

Nicky zei

Hahaha! Die Dinkel. Ze gaat echt helemaal uit haar dag! Wel fijn voor haar dat ze zo lekker kan rennen en spelen daar. Nu zelf maar rondjes in huis gaan lopen of zo... Pas goed op jezelf, he?