27 december 2020

Fijne feestdagen

Foei, ben ik helemaal vergeten iedereen fijne en prettige feestdagen te wensen op dit blog. Had familie en vrienden al gemaild en een post op FB geplaatst maar helemaal niet hier, tsssss. We zullen het maar scharen onder het rijtje 'rare tijden'. Covid-19 is een grote spelbreker dit jaar, ook hier.

                                        

Desalniettemin hoop ik dat iedereen toch leuke dagen heeft gehad en het gezellig heeft kunnen vieren met zijn of haar dierbaren. Al dan niet virtueel op afstand.







Wij hadden eindelijk het hele gezin bijeen gepland. Alle voorzorgsmaatregelen waren in acht genomen en er was negatief getest. Helaas bleek op het allerlaatste moment een opgedoken gemuteerde versie van het Corona virus roet in het eten te gooien. Een dag voor Mats & Barbora's vertrek sloten diverse Europese landen hun grenzen voor reizigers uit de UK. Portugal liet vanuit daar alleen nog terugkerende Portugezen of reizigers die een permanent visa voor Portugal (i.e. residents) hebben binnen. Dus helaas de vluchten moest worden geannuleerd. Enorm balen, zeker voor zoonlief die op het laatst met kerst dus alleen thuis zat en waar nu in Scholtand sinds gisteren een derde lockdown is ingevoerd. Alle niet essentiële winkels, bedrijven, restaurants en sportscholen zijn weer gesloten. Weer niet kunnen werken. Maar goed; het is wat het is.  Leuk is anders, ik heb Mats nu al een jaar niet meer in levende lijve gezien, maar het zij zo. Sommigen kunnen hun dierbaren nooit meer omarmen. Ooit breken er betere tijden aan zullen we maar denken. Alleen erg jammer dat Mats nu zijn vader misloopt.

Afijn, nu men overal in Europa begint met vaccineren hoop ik dat begin volgend jaar er weer gereisd kan worden.

Gelukkig is Rob hier wel geraakt. Zo fijn om mijn man weer in de armen te kunnen sluiten. En als extra kacheltje in bed ;-) Hij is door mij direct druk aan het werk gezet. In huis dan hè. 
We hebben weer een goed werkende (afsluitende) douche, geen aanlopende voordeur meer, een nieuwe stortbak, een hogere badkamermengkraan, een nieuw keukenboilertje zodat ik niet eerst water hoef te koken voor de afwas, en er hangen schilderijen aan de muren. Ook de wifiversterkers zijn aangesloten zodat we in en rondom ons hele huis stabieler internet hebben en op dit moment is hubby het dak op. Er moeten een paar kapotte dakpannen vervangen worden. Daar loopt met regen water door naar binnen. De lijst met (kleine) klusjes is nog lang maar het meeste wordt volgend jaar met de grote verbouwing grondig aangepakt. ook in de tuin is al het e.e.a. gesnoeid en weggehaald. En er zijn sinaasappelen geplukt.
Ook heeft hij samen met Michou ons kerstdiner klaargemaakt. Het was 1e kerstdag een wat frisse dag, zonnig maar met een zeer koude kille wind, dus we hadden er lekker een huispakkenkerstdagje van gemaakt en al vroeg de open haard aangestoken. Michou wilde graag kalkoen eten en maakte de stuffing, gravy terwijl Rob die grote vogel kruidde. Dat ding was natuurlijk veel te groot maar ja ik verwachte meer gasten aan de eettafel toen ik de turkey kocht😞. Ik moet zeggen dat het resultaat prima te eten was en tweede kerstdag (kennen ze hier in Portugal trouwens niet) hebben we gewoon nog een keer hetzelfde gegeten. En vandaag eten we de restjes als koude salade op.

Verder hebben we veel gelopen met de honden. Ook hier zijn restricties w.b.t. reizen en dus blijven we veel in en om het huis.


zoveel km zit manlief ong. bij ons vandaan

Sir Oliver groeit als kool en is helemaal weg van die grote, sterke man in huis. Die durft natuurlijk veel stoerder te spelen. Maar geweldig om te zien hoe hij helemaal bij ons gezin past.

De komende twee weken gaan we dus verder met klussen in huis. 9 januari gaar Rob weer terug naar Brazilië. Ook daar vragen ze nu om een neg. Covid test alvorens je het land binnen mag. Dus heb ik  voor hem hier alvast online een afspraak gemaakt. Pffff, daar durven ze wat voor te vragen zeg... 150 euro!!  En ik vrees dat die testen voor het reizen de nieuwe standaard gaan worden. Dus even goedkoop heen en weer vliegen zit er zo niet meer in.

Fijne dagen allemaal. Blijf gezond en alvast een heel gezellig oude jaaravond.

3 opmerkingen:

Nicky zei

Het ziet er heel gezellig uit. Wel enorm balen dat Mats er niet bij kon zijn. Wij hadden ook lekker rustige feestdagen maar dat hebben we eigenlijk altijd wel. Alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar. Geniet van elkaar en blijf gezond!

Wim zei

Fijn dat je gezin (bijna) compleet was met kerst. En heel fijn dat de klusjeslijst nu snel korter aan het worden is. Ja, nieuw leven opbouwen kost wat tijd, maar uit je verhalen merk ik dat het helemaal de juiste keuze is geweest. Nu straks nog corona weg en je familie op bezoek dan ben je denk ik helemaal gelukkig. Maar ja, ook ik denk dat die Corona testen blijven en die zijn inderdaad Mega Duur :-(. Geniet van elkaar en een heel voorspoedig en hopelijk ook gezellig 2021 met veel familie bezoek en een huis dat af is....

Willemijn zei

Wat jammer dat Mats er niet bij kon zijn!
Heel goed 2021 ... maar dat komt zo te zien wel goed.