10 oktober 2011

Nat

Het kan niemand ontgaan zijn dat Thailand op dit moment te maken heeft met de ergste overstromingen sinds tijden. Het is volop in het nieuws en de beelden zijn dramatisch. Mensen hebben huis, bezittingen en inkomen verloren, de landbouw (vooral rijst) en industrie ( industrieterreinen en dus fabrieken staan blank) zijn zwaar getroffen en helaas zijn er ook doden te betreuren. Als je de ziet in wat voor onhygenische omstandigheden de getroffenen nu leven.... zo erg. Ook ziekenhuizen staan blank en artsen kunnen de vraag voor medische hulp maar nauwelijks aan. En wat dacht je van al het ongedierte. In een oostelijke provincie waren krokodillen ontsnapt uit een farm en ook slangen komen nu uit hun schuilplaatsen. Brrrrr. Drinkwater en voedsel worden schaars en prijzen gaan omhoog. Overal worden dan ook inzamelacties gehouden voor de getroffen 'flood victems'.

Al dit water komt nu vanuit het noorden richting het zuiden. Ook Bangkok zet zich schrap. Men probeert met man en macht deze 'economic and historical city' te beschermen maar het blijft een gevecht tegen de moeder natuur. Er zijn al gebieden in de Bangkok die last hebben van overstroming. En met nog meer hevige regenval voor de deur, in combinatie met de te verwachten hoge waterstand van de zee (high tide) gaat het komende tijd spannend worden.

Behalve veel regen (met name 's avonds) en de bijbehorende stroomuitval (gisteravond en een groot gedeelte vd nacht zaten we in het donker) hebben wij zelf nog geen water overlast. Ons compound ligt vrij gunstig al is de provincie Nonthaburi waar wij wonen wel 'at risk'. In ons compound zie je wel dat op strategische punten een soort dijkjes gebouwd worden. Vooral rondom de internationale school.

Ook de provincie waar Michou studeert heeft te lijden van de overstromingen maar gelukkig de regio waar haar universiteit ligt nog niet. Wel hebben we haar gisteren op tijd weggebracht voor het geval we onderweg problemen zouden tegen komen. We moeten tenslotte de Chao Phraya rivier over....

Vooralsnog zitten wij dus droog en houden we gewoon het weer en het nieuws in de gaten.
Maar wat een ellende zo om ons heen. De enigste die echt lol heeft is Dinkel... want regen betekent plassen...en die zijn leuk.Maar als er ergens een hulpactie op gang komt, denk dan....Thailand (en andere getroffen landen in Azie) kan alle steun goed gebruiken.

Ik ga maar eens op zoek naar kaplaarzen.

9 opmerkingen:

Elke zei

Dat ziet er niet goed uit... :-(

Anoniem zei

Dag Sal,
Heb je een goede voorraad kaarsen, zaklantaarn met batterijen....drink-water en andere houdbare etenswaren op de plank staan? Zeer benieuwd hoe alles gaat verlopen en of jullie/Michou ook last krijgen in/om het huis van deze regenbuien/overstromingen!
Leuk voor Dinkel, maar niet voor jullie, komt hij lekker elke keer weer doornat binnen, en jij alles schoonmaken...jajaja...
Groet van Margreet

Sisely.nl zei

Wat een ellende allemaal zeg, ja ik zag het op tv(en moest meteen aan jullie denken).Plas water van regen is leuk om er in te lopen en ook voor huisdieren. Maar niet leuk als die plas regen heel groot word, en dan voor een water overlast zorgt...Ik denk aan jullie sterkte ermee...

nicky0607 zei

Bah, wat akelig. Gelukkig zitten jullie nog droog, maar al die ellende om je heen is, denk ik, toch best aangrijpend. Sterkte!

Petra zei

Veel sterkte! Zorg inderdaad voor zeker vijf dagen proviand en water, maar dat weet je vast al. Hopelijk valt het voor jullie allemaal mee.

Roos zei

We houden het hier ook in de gaten.
Ga maar voorraad inslaan,hoop dat jullie het droog houden.Michou heb je laarsen bij je?Ja Dinkel heeft het echt naar z,n zin,wat een leuke foto,s van hem
Hou je taai he.Gr Roos

Anoniem zei

Zo, da's inderdaad geen klein plasje waar Dinkel in zit, haha! Maar vervelend is het wel, al die overlast. Ik duim dat het niet erger wordt!

Groetjes Sanne

pienmeijer zei

Jeetje sal, dat ziet er niet erg rooskleurig uit. Neem goede voorzorg maatregelen en veel sterkte daar! Gr. Pien

Margreet zei

Ja, Bangkok is hier ook in het nieuws, ben benieuwd hoe het nu met jullie is en in Bangkok zelf, het zou dit weekend toch het ergste zijn?
Veel sterkte!