18 oktober 2011

Water

Het blijven spannende tijden voor Bangkok e.o. Nog steeds probeert men met man en macht het water in goede banen te leiden en te voorkomen dat downtown Bangkok onderstroomt. Helaas gaat dit ten koste van andere provincies en buitenwijken, en hebben zij daar minder geluk en blijken de in de haast aangelegde dijken niet bestand tegen de kracht van water. Hele woonwijken en industrieterreinen liggen onder water. Een enorme financiele en vooral ook humanitaire ramp. Het blijft vechten tegen moeder natuur. Wij zitten nog steeds droog, vooralsnog buiten de gevarenzone, en houden de social media goed in de gaten. Ik vertrouw nu meer op Twitter en email/sms van school en de US ambassade (na 1 mailtje, waarin gevraagd wordt vooral de lokale media in de gaten te houden, trouwens niets meer gehoord van de Ned. ambassade) dan op de berichtgeving in het nieuws.  Want de verschillende ambtenaren en officials geven vooral tegenstrijdige berichten af en liggen hier nogal onder vuur vanwege de slechte coordinatie en informatieverstrekking.

Maar zoals gezegd zitten wij nog 'goed'. Wel werden we geconfronteerd met een ondergelopen snelweg toen we Michou terug naar de universiteit hadden gebracht. We konden er maar net door en ik verwacht dat we volgende week een andere route moeten nemen omdat deze weg dan afgesloten zal zijn.Het weekend hebben we verder rustig aan gedaan. Mats had vrijdag vrij (parent-teacher conferences) en hing met wat vrienden in het compound rond. De avond erna zat hij bij vrienden thuis een 3D-film te kijken. Hij heeft nu langzaam aan zijn draai gevonden en doet het goed op school. Wel vindt hij deze school moelijker (qua lessen een stuk zwaarder) dan de vorige school. Ook ik merk dat hij veel meer huiswerk heeft.... Hum. De leraren zien trouwens ook dat hij steeds losser komt.  Hij maakt meer aanspraak. Zo is hij vorige week trouwens voor het eerst wezen stappen in Bangkok. Met een groep gingen ze naar  Khao San Road. Het werd een latertje en een vriend bleef hier nog slapen.

Ook wij krijgen steeds meer contacten. Zo had ik vorig weekend een borrel met wat Ned. vrouwen bij Marjolein thuis en ging ik de dag erna met Anneke en Annabel naar de Chatuchak weekend market. En hoe klein is de wereld... want Annabel had ik al eens ontmoet toen ze in Dubai (!!) bij  vriendin Christine op bezoek was.
's Avonds gingen Rob en ik nog gezellig uit eten met Anneke en haar man. Bij een leuke Thaise tent met Live Music. Oorspronkelijk wilden ze ons meenemen naar een ander restaurant aan het water ware het niet dat deze nu ondergelopen was. Ach voor ons is alles nieuw dus het maakte niet uit waar we heen gingen. Dat andere restaurant bewaren we gewoon voor de volgende keer :-}Al met al  dus 'n gezellig weekend. De mannen zouden eigenlijk afgelopen vrijdag nog gaan stappen maar de regen en  neg. berichtgeving mbt overstromingen maakten dat ze dat plannetje even hebben uitgesteld.

Ook Dinkel heeft volop aanspraak. Zo komen we altijd bruine labrador Daisy tegen tijdens onze ochtendwandeling en ook de golden retreiver Binkel en cocker spaniel Bonus zijn haar kameraadjes. Vanmorgen was het weer raak en liepen we Binkel tegen het hondelijf. Omdat de baasjes ook aan de praat raakten en het aangelijnd spelen maar niets is werden we bij hun thuis uitgenodigd. En daar is  een zwembad. Binkel de retriever houdt van water, onze Dinkel ook, dus dat werd een playdate in de nattigheid. Terwijl de baasjes aan de Maleise koffie zaten (heerlijk!!!) speelden de honden in het zwembad.Al schrok Dinkel wel van de diepte van het zwembad. Ai, geen vaste grond meer onder haar poten. Oef dat is dan wel werken geblazen.... Nadien speelde ze dan ook liever bij het zwembad dan erin. De schijterd.

Maar het werd een gezellig ochtendje. Dat houden we erin. Moe en voldaan, Dinkel kreeg nog een heerlijke kluif mee, lag ze daarna eenmaal thuis een behoorlijke tijd voor pampus.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ga je voor de zon en dan krijg je nattigheid en overstromingen.Leuk dat Mats nu ook z'n draai vindt want het toch wennen, andere school en nieuwe vrienden maken.
Geinig die honden in het zwembad, mijn honden hielden niet van water, alleen door plassen lopen vonden ze leuk. Nog bedankt voor je kaart. Geen echte verjaardag gevierd, alleen met zusjes en zwagers gaan eten, en volgende week nog met een paar vriendinnen brunchen. Jij krijgt ook al steeds meer contact, gezellig als je een paar kennissen krijgt om een bakkie te doen.
Nanny

Sisely.nl zei

Erg voor woorden de overlast in Thailand.Fijn om te lezen dat je al contact hebt, en dat mats het goed doet op school..en fijn dat dinkel een speel maatje heeft.Is allemaal wat, nou sterkte ermee.

Anoniem zei

Dag Sal,
Leuk hoor dat jullie daar in Nonthaburi (buitenwijk van Bangkok)steeds meer gaan wennen en het naar je zin krijgen, door ook meer sociaal kontakt te hebben nu, met vooral Nederlanders. Ook fijn dat de kids (Michou in Nakornpathom, haar Universiteits-stad) en Mats op zijn Amerikaanse Int. School, het ook langzamerhand naar hun zin krijgen nu, want dat is zeer belangrijk. Houden de berichten over het water/overtromingen goed bij, want spannend is het wel, en wensen jullie veel sterkte toe daarbij en we houden onze vingers gekruist hoor, dat het water niet in jullie huis komt. Leven erg mee.... Groet van Margreet

Nicky zei

Lekker dat jullie steeds meer jullie draai gaan vinden, ondanks die akelige overstomingen. Leuk, die honden in 't zwembad. En jeetje, stappen in Bangkok! Dat! klinkt wel heel erg stoer

Petra zei

Wat erg, die overstromingen! Hopelijk blijven jullie gespaard. Leuk, dat je meer contacten krijgt, een sociaal leven is zo belangrijk.

Marie zei

Oh wat erg zeg, al die overstromingen en dat wassende water! Hopelijk ontspant de situatie zich heel snel! Heel veel sterkte! Leuke foto's van Dinkel in het water en de plassen, wat een prachtige hond zeg! Fijn dat Michou is gesettled op de uni (snel zeg!) en dat ook je zoon het ondertussen gaat vinden op school. Toch wel een lekker gevoel als het met de kids goed gaat, he?! Lieve groet uit Zug, Marie

Margreet zei

Nou ja, ik ben steeds je blog kwijt, omdat het veranderd is, nu maar in mijn favorieten gezet dus.
Zo erg, van al dat water, er woont een kennisje van ons in Bangkok en die houden het ook nog steeds droog, maar het blijft spannend.
Fijn, dat de kinderen weer goed gaan en sociale contacten opbouwen. Ze moeten ook wel natuurlijk en zijn het een en andere gewend. Maar tocb knap.
Veel sterkte met het water.

Marie zei

Bangkok heeft vanavond weer het 6-uur journaal gehaald. Het water blijft maar stijgen! Hoe gaat het met jullie?

Handige Harrie zei

Klinkt alsof er werk genoeg is voor een Hollands wateringenieurtje met twee rechter handen! In februari nemen we zandzakken, emmers, scheppen en kaplaarzen mee.