2 februari 2012

Ben ik weer...

Pffff zoals velen houd ik me ook niet aan mijn goede nieuwjaars voornemens. Ik had me toch echt voorgenomen om met meer regelmaat te bloggen. Als er geen verse leesvoer is haken de vaste lezers langzaamaan af en rondom mij heen stopt ook al de een na de ander met het bloggen. Dat vind ik erg jammer dus moet ik zelf wel het goede voorbeeld blijven geven, toch? Ik vind het alleen soms zo moeilijk een onderwerp te verzinnen. Vaak zijn de dagelijkse dingen zo banaal om over te bloggen. Die info knal ik al op FB en bovendien zijn de kids er ook niet altijd mee eens als ik wat over hun op het web gooi (en terecht) dus dan neemt mijn inspiratie af.  Afijn, 't kip en het ei verhaal.

Een van mijn andere voornemens was ook om weer te gaan sporten en daar houd ik me gelukkig wel goed aan. Ik heb nu een vast ritme; zoonlief op schoolplein droppen, door naar de sportschool, bij terugkomst met Dinkel erop uit en dan douchen en ontbijten. Zo ben ik rond 10 uur helemaal klaar en heb er voor mijn gevoel al een hele dag op zitten (klopt ook wel want mijn wekker gaat al om 6 uur). Ik krijg alleen zo wel erruggg laat mijn o zo broodnodige shot caffeine, maar sporten met volle maag vind ik helemaal niets.

Met Dinkel gaat het trouwens prima. Ze luistert elke week een stukje beter -_- en heeft hier in de wijk al een aardige groep K9 friends. Gisteren nog (samen met Michou erbij) bij labrador Daisy in de tuin gespeeld en vanmiddag hebben we met semi-Nederlandse Jack Russel pup Vlekje een speeldate op het hondenveldje. Ff lekker rennen 'off leash'. Dinkel wordt helemaal gek gemaakt door die pup. Zo klein als die is, ze is Dinkel echt de baas haha. Dinkel is na zo'n uurtje helemaal total loss en slaapt de hele ochtend verder op de bank.

Michou is ook weer thuis, haar first semester examens zitten erop en eind volgende week moet ze dan haar 2nd term vakken kiezen. Nu is het afwachten op de cijfers en is ze dus zowaar een paar dagen vrij. Zij maakt van de gelegenheid gebruik om dit (lange) weekend haar gewonnen prijs te verzilveren (met oud en nieuw heeft ze de hoofdprijs gewonnen met een loterij vd duikschool...'n gratis duikcursus) en Rob heeft daarom 2 dagen vrij genomen. Samen gaan zij nu hun advanced diver certificate halen. Ik heb gisteren voor die twee nog snel een hotelletje geboekt. Mats en ik blijven gewoon thuis.

Verder zijn in principe opa en oma Kemper en nicht Jaqueline met haar man hier bij ons op visite ware het niet dat die op dit moment aan het genieten zijn van een 12-daagse rondreis. Ze hebben hier een gids en prive-busje geboekt en ervaren 'Amazing Thailand'. Dus ik heb het even rustig op dit moment. Daarom gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt en met dochterlief een footmassage geboekt. Heerlijk...

Wat hebben we nog meer gedaan en beleefd de afgelopen weken?

Oja mijn zeer gewaardeerde echtgenoot werd vorige week weer een jaartje ouder. Dat hebben we gevierd met een heerlijke bbq en een moeder die lekkere Roti Kukus maakte. Mmmmm, lang leve oma euh Rob natuurlijk. Trouwens die big Five-O komt nu wel erg dichtbij :-)


Ook hadden we nog een nieuwjaarsborrel/birthdayparty bij Nederlandse vrienden, hebben we nog thee geleut bij een andere (honden) vriendin  en hebben we natuurlijk genoten van ons bezoek. Helaas werkt het weer niet zo heel erg mee want het is qua temperatuur alweer behoorlijk gestegen (lees broeiend warm) en er viel af en toe een fikse bui. Leuk als je net in een bootje op de river Chao Praya zit of in China town loopt.Verder heeft Mats in 'een box geslapen' op school voor het behalen van community hours. Geen succes want hij werd lek gestoken door de muggen maar er zijn in elk geval uren gemaakt.

En zo is januari alweer voorbij. Februari it is. Betekent ook dat op de 1e vrijdag van iedere maand we gaan borrelen bij Breeze. Dus morgen weer een gezellig uitje. En als opa en oma volgende week terug zijn kunnen we nog een paar dagen van hun gezelschap genieten, dan ga ik nog een kooklesje doen met wat vrouwens uit ons compound en daarna staan nicht Sanne met haar handige Harrie alweer bij ons op de stoep.  Ook in dit nieuw jaar blijven de pagina's in mijn agenda niet maagdelijk wit -_-.

7 opmerkingen:

henriette zei

Het is maar goed dat je er niet meer bij werkt:)

Anoniem zei

Fijn dat de sportschool toch een beetje werkt...in ieder geval goed voor je gestel al helpt het niet altijd voor de lijn. Leuke foto zo genomen tijdens de BBQ, iedereen met elkaar op de verjaardag van Rob. Wel je verveelt je in elk geval niet en heb nu hier toch ook een beetje je draai gevonden en genoeg om handen. Daar ben ik blij om!!
Groet van Margreet

Sisely.nl zei

Fijn dat Dinkel goed luistert.Is allemaal wat, sporten is ook nog gezond ook... suc6 ermee.En zo blijf je bezig.Geniet maar van je bezoek.

Margreet zei

Wat fijn, dat Dinkel goed luistert, hier nog wat problemen, ahum. Maar ach, ze is zo schattig, he. Ik ben soms ook helemaal inspiratieloos op het gebied van bloggen. Wat nu weer, denk ik dan. De oudsten willen niet meer op het blog en al helemaal geen foto's, dus dan blijft 1 kind over. En mijn huiselijke leven is net als het leven van velen: kids, huis, hond, sporten, eten koken. Tja.
Maar goed: vooral blijven bloggen hoor, toch altijd erg leuk om te lezen.

Tony en Sandra Moes zei

Ik weet precies wat je bedoelt met de inspiratieloze blogdagen. Tegenwoordig is het Tony die af en toe een logje schrijft. Wat dat betreft gaat fb gewoon net wat sneller.
Liefs uit Singapore, hier hebben we de laatste tijd trouwens wel redelijk lekker weer, langsdrijvende wolkjes en een heerlijke bries. S

Kristel Holsbeek zei

Ha wat zijn jullie lekker druk in de weer. Ben blij dat je je gesetteld voelt;-))
Geniet maar van al het bezoek, je wandelingen en gym...

Nicky zei

Leuk om bij te lezen! Als je blog in kleine stukjes verdeelt, kun je er wel vijf maken!

Knap dat je je voornemen om te sporten wel volhoudt. Ik blog alleen maar...