19 mei 2012

Pfff weekend

Nog steeds duf zit ik achter de computer. Een ritje op de fiets naar Starbucks voor een so much needed bakkie koffie maakte niet echt dat ik me wat helderder ging voelen. Pfff wat een hitte, het lijkt Dubai wel. We halen met gemak de 38+ graden (en al is het regenseizoen inmiddels wat begonnen het koelt nog niet echt af) en samen met de erg hoge luchtvochtigheid maakt dit alles dat ik me nog lamlendiger voel dan de korte nachtrust die ik heb gehad. Na het fietsen dreef ik gewoon mijn zadel af. Het is dat het weekend is....

Gisteravond hadden we een afscheidsfeestje van Niek en Christine die volgende maand verhuizen. Ik schrijf we maar eigenlijk ging ik alleen. Rob had al eerder afgesproken om met Michou te gaan duiken en zou dan dit weekend vertrekken naar Saudi Arabie. Met de nadruk op ZOU want een visa voor Saudi regelen is hier in Thailand nog lastiger dan in Dubai. Uiteindelijk is het allemaal niet op tijd geluk. Dus dat tripje laat Rob aan zich voorbij gaan en is hij aankomende week gezellig thuis. Kan hij nu ook mooi het afscheidsfeestje van Annabel en Tim bijwonen. Hij moet nog wel naar Egypte volgend weekend ; lang leve het 2e paspoort.

Afijn, terwijl man- en dochterlief vrijdags richting de duikclub rijden meld ik mij 's avonds bij Jaap & Jantje die mij een lift aangeboden hadden. Wat een luxe toch al die grote autobusjes met eigen chauffeur!  Zo vertrekken we met een groepje richting de rooftop bar van hotel Muse alwaar de afscheidsborrel wordt gehouden. Het is erg gezellig, speeches en kadootjes volgen en de drank vloeit rijkelijk. Tegen half 1 voel ik mijn voeten aardig (waarom doe ik toch weer hakken aan?)  en besluit ik te kijken wie er nog meer plannen heeft om huiswaarts te gaan. Wellicht kunnen we dan samen een taxi delen. En ja een  groepje dames uit Nichada houdt het ook voor gezien en als we een beetje inschikken kunnen we allemaal wel bij Kim in de auto. Terwijl we ons in de Van van Kim proppen blijkt dat Ugo ook net z'n auto met chauffeur laat voorrijden. En aangezien Jaap en Ugo in het zelfde compound wonen en mijn fiets nog bij  Jaap staat spring ik weer uit de auto van Kim en tik bij Ugo op het raampje. Mag ik met hem meerijden? De dames juichen als dat kan, zitten zij weer wat ruimer nu mijn weelderige figuur geen plek meer op de lederen bank van de Van in beslag neemt. En zo ben ik dan rond half 2 weer thuis. Dan moet Dinkel nog even een plas doen en gooi ik ook nog even de wasmachine vol. Dus voordat ik uiteindelijk in bed lig is het ruim na tweeen. (Mats lag al in dromeland, die was om 1 uur weer netjes thuis gekomen van een feestje).

De komende week(en) staan dus vooral in het teken van afscheidsfeestjes en lunches. Ben dus afgelopen dagen daarvoor nog creatief bezig geweest. Mijn knip- en plak talenten werden weer rijkelijk op de proef gesteld. Echt jammer dat er dit jaar zoveel gezinnen tegelijkertijd weggaan. Dinkel moet nu ook afscheid nemen zijn viervoetige vriendjes Pum, Senne en 'Hie-wan'.

Volgens mij hebben Rob en Michou het trouwens wel gezellig zo samen. Vader-dochter uitje. Zag net een foto op Rob's FB-pagina;
Ze gingen vandaag  een aantal advanced dives doen, o.a. wreckdiving. Ik zal de verhalen later wel horen. Nu eerst nog maar eens een grote pot koffie zetten. Kijken of ik nog wat wakkerder kan worden.

10 opmerkingen:

Elke (roots2wings) zei

Er vertrekken er daar dus weer een paar naar nieuwe avonturen! Blijf je die mensen dan ook volgen naar hun volgende bestemming (ik bedoel: als ze een blog schrijven)?

Wist niet dat het zo lastig was om die visa te pakken te krijgen. Is dat bureaucratie die traag gaat, of gewoon lastig doen naar sommige landen toe?

Petra zei

Lijkt me moeilijk telkens afscheid te moeten nemen, maar misschien wen je daar wat aan? Voor Katja, Saskia en Rick zou het daar een paradijs zijn, dat je "zomaar" kunt gaan duiken!

Kristel Holsbeek zei

Ha afscheid nemen...ken dat ook...
Leuk zo vader-dochter uitje;-)

Margreet zei

Wonen er in jullie compound veel Nederlanders dan, lijkt me best wel gezellig.
Leuk, zo'n vader-dochter uitje!

Tony en Sandra Moes zei

38 graden? Poeh, dat halen we hier gelukkig nog niet, maar in het zweet drijven doen we evengoed. Dan maar lekker duiken, beetje afkoelen, je had gewoon mee moeten gaan.
Groetjes, S

Anoniem zei

Lijkt me niet lekker, die klamme hitte. Maar verder mag je niet klagen dunkt me. Inderdaad lijkt het me niet leuk om afscheid te nemen van mensen die eigenlijk net pas kent. Als er nu nieuwe mensen komen hoor jij alweer bij de oudgedienden haha.
Liefs,
Plien

Anoniem zei

Hi, zijn we weer, had je blog al gelezen via Evelien haar telefoon, jammer voor jou van die hitte in combinatie met die vochtigheidsgraad, ja dat mat af vaak. Lijkt wel of Robbie (op de foto te zien) nu wat blonder is geworden, klopt dat ??
Groet van Margreet

Sally zei

@Elke, de meesten die nu verhuizen hebben geen blog maar die blijf ik volgen via FB. Wbt visa voor sommige landen (vooral midden oosten en afrika) zijn die regels nogal streng. Strikte regels (die steeds weer wijzigen) en uiterst langzaam, traag werkende ambassade. Dus vandaag moet je dit inleveren voor een visa en de volgende keer opeens ook dat.

@margreet; ja hier wonen best veel Nederlanders. Ons compound is een zeer groot park (ik noem het gekscherend Thai centerparks) waarbinnen weer kleinere wijkjes. De meeste Ned. die ik ken hebben kleine kinderen op elementery school dus die zie ik minder aangezien mijn zoon alleen naar school gaat en bovendien ook geen 'speeldates' meer heeft -_-.

@ Mama, ja Rob likt wel erg blond (zeg maar rossig) op de foto he. Maar dat kwam door de zon hoor. In het echt valt het reuze mee, al mag hij wel nodig naar de kapper.

Nicky zei

Bah, dat steeds weer afscheid nemen lijkt me lastig. Maar misschien went 't ook wel? Leuk dat vader-dochter uitje! Het zal niet altijd even makkelijk zijn, maar jullie maken toch een hoop mooie dingen mee.

Sisely.nl zei

Leuk dat vader en dochter uitje, afscheid nemen is niet leuk,sterkte ermee.Pff wat heet zeg, zou er niet tegen kunnen tegen de hitte.Houd je hoofd maar koel.