6 juni 2012

Beter een goede buur.....


....dan een verre vriend. Zo luidt het gezegde. Maar het blijkt dat deze regel niet opgaat voor familie de Groot. 12 jaar lang waren ze onze buren in Ede en 9 jaar later, duizenden km verder blijken ze ook nog steeds goede vrienden. Afgelopen week kwamen ze aan voor een vakantie in Thailand en uiteraard mocht een logeerpartij in Bangkok niet ontbreken.

Tijd en afstand vervaagden. Het voelde weer als vanouds.  Lachen, gieren en brullen. Never een dull moment met Bram & Ilonka in de buurt (onze buurvrouw blijkt trouwens de afgelopen jaren een heel goed boek te hebben geschreven!!). 's Avonds stond uiteraard een Thaise maaltijd op het program en onder een donker uitziende lucht vertrokken we per golfcart richting het locale eettentje.  We zaten nog niet koud in het karretje of 'all hell broke loose'. Een korte, maar zeer heftige tropische bui zorgde er opeens voor dat hele straten blank stonden. En het golfkarretje gaf geen sjoechem meer.  En net als vroeger, konden de mannen hun spierballen tonen.De volgende dag stond een fietstocht  door China Town op de agenda. Per Chao Phraya watertaxi vanaf Nonthaburi pier varen we richting downtown. Eerst nog gauw een Noodle soepje bij een kraampje naar binnen werken en dan zijn we klaar voor ons avontuurtje. Op de fiets door de huiskamers en over de markten van China town. Super leuk.  We lachen weer heel wat af.

(Michou is trouwens overal gezellig bij. Mats bleef thuis want zijn end of year exams zijn deze week. Hij moest dus leren.) 
Na al die activiteit is het weer terug per watertaxi en 's avonds zijn we uitgeteld en bestellen we lekker makkelijk pizza.

Zondags gaat Rob fietsen en heeft hij Bram overgehaald (maar dit kostte hem geen enkele moeite) om, net als vroeger, mee te gaan mountainbiken. Natuurlijk heeft net dit weekend de bike-groep een extra lange 'Bat Wat ride' op de planning staan. De mannen waren gesloopt na afloop. Maar het was wel een hele spectaculaire rit langs dansende monniken en bomen vol vliegende honden.

Ondertussen genoten wij dames van een heerlijke relaxende footmassage en namen we nog een lekkere kop koffie na. Als de mannen 5 (!) uur later helemaal total loss thuis komen gaan die eerst nog voor een Thaise massage. Helemaal fris en fruitig (?) zijn we dan klaar voor een avondje uit. We rijden richting downtown en gaan eerst borrelen bij Molly Malone's Irisch pub, en vertrekken dan naar Indigo waar we genieten van een voortreffelijk diner. Natuurlijk is het dan richting de PatPong nightmarket met aan weerszijde de bekende euh ' adult entertainment' bars & clubs. We scoren nog wat kleding en brillen en de mannen bijna nog wat anders -_- en veel te laat komen we weer thuis.

Maandag was voor iedereen, behalve Mats, een vrije dag en na een rustig ontbijtje gaan de mannen hun vermoeide spieren nog meer inspannen door een uurtje te squachen en bekijken de dames hun inspanningen vanaf het terras van Starbucks met een heerlijke bak koffie.  's Middags brengen we Michou weer terug naar haar kamer, die ze vol trots aan onze oude buurtjes toont, en besluiten we nog even de buurt daar in Nakhon Pathom te gaan bekijken. Bij een klein tempeltje aan het water regelen we een longtailboatje die ons door het authentieke, nog niet door massa toerisme ontdekte, achterland leidt. Super leuk. Uiteraard kopen we het eea van de locale bevolking en maken we nog een ritje op een soort van omgebouwde traktor door een rijstveld en bananen- en tamarinde plantage. Ook een bezoekje aan een lotus farm ontbreekt niet. Helaas kan ik hiervan geen foto's plaatsen want die staan nog op het toestel van de buurtjes.

En die zijn gisteren voor een paar dagen vertrokken naar Ayutthaya, Sukhothai en de River Kwai. Dit weekend komen ze weer terug naar Bangkok en zullen we eerst samen nog Pattaya onveilig maken alvorens ze dan verder door reizen naar het noorden. En de laatste paar dagen zijn ze dan weer in Bangkok. Wordt dus zeker nog vervolgd.......

Ondertussen heeft Mats zijn laatste examen gehad en is hij morgen vrij en vindt overmorgen- vrijdag- dan nog een HS assembly op school plaats. Daarna begint officieel zijn zomervakantie. Zit het 1e schooljaar er weer op.  Het officiele eind rapport moet nog volgen maar ik verwacht dat hij het jaar wel met mooie cijfers afsluit. Well done Mats!

9 opmerkingen:

henriette zei

Leuke onderbreking zo weer. Grappig is dat, bij sommige mensen heb je inderdaad het gevoel dat er niets voor nodig is om gewoon weer mee verder te kletsen en lachen ook al heb je ze tijden niet gezien. Waardevol hoor! Geniet lekker van het bezoekje. Goh en nu het schooljaar al weer om! Wij moeten nog even, hoewel de HBO studenten bij mij ook alleen geloof ik nog hun tentamens moeten doen en dan klaar zijn. Fijne vakantie met z'n allen.

Anoniem zei

Leuk dat ze uit Ede zijn gekomen.
Zo te lezen hebben jullie veel plezier.Tailand word steeds vaker bezocht als vacantieland.Jullie hebben best veel visite gehad Al zie je mekaar jaren niet is het net of het gisteren is geweest he.Maak veel plezier hoor.De foto,s zijn bekend en leuk.alweer een jaar om he het gaat toch snel.
gr Roos

Petra zei

Ik krijg spontaan zin een reisje naar Thailand te boeken door jouw beschrijvingen. Dat land staat al hoog op mijn lijst. Nog even wachen tot Saskia ook naar college is en dan... Altijd heel leuk om met bekenden toeristje te spelen.

Kristel Holsbeek zei

Zo leuk allemaal!!
Geniet er maar van maar dat doen jullie al;-)) Super gewoon....
Ja idd het jaar is weeral om, ongelofelijk hé!

Sisely.nl zei

Zo zie je maar weer hoe vlug het om kan zijn, jullie alweer bijna 1 jaar in Bangkok Thailand.Fijn om bezoek te hebben om bij te praten.Geniet er maar van.

Margreet zei

Tjee, eerste jaar alweer om.
De vrolijkheid en gezelligheid spat van je verslag en de foto's af, altijd zo leuk om bezoek te krijgen en ook wij proppen altijd (te) veel drukte en gezelligheid in die bezoekjes.
Fijn dat de kinderen het zo goed doen, toch wel weer wennen lijkt me, een andere school.
Prettige vakantie!

Anoniem zei

Oh wat klinkt dat allemaal gezellig. Ik heb dat ook altijd met Baukje uit Italië, we gaan gewoon verder waar we gebleven waren. Met nieuwe kennissen krijg je dat niet zo gauw. Veel plezier. Nanny

Nicky zei

Dit klinkt als onvergetelijk!
Heerlijk!

Anoniem zei

Wat leuk om Bram en Ilonka zo weer eens te zien van de foto's. Zou ze trouwens niet meer herkennen hoor....Waren hun kinderen er niet bij mee naar Thailand toe? Leuke dingen hebben jullie ook nog gedaan zeg met elkaar, en geweldig dat Michou ook alles meegedaan heeft, dan heeft ze daar later ook een leuke herinnering aan. Doe de groeten maar je (oude) buurtje als ze weer terug zijn vanuit het Noorden.....Ben blij dat je weer opgeknapt bent.
Geweldig dat Mats het toch ook weer goed doet op deze school, altijd moeilijk als je van een andere school afkomt, dan moet het maar weer aansluiten ook...
Groet van Margreet