17 januari 2013

Gezellig begin van 2013

Feestjes en gezelligheid..... ik ben er dol op. En wat dat betreft begint 2013 goed voor ons.

De Nederlandse Vereniging Thailand in Bangkok (NVTB) organiseerde afgelopen zondag de traditionele nieuwjaarsduik. Uiteraard waren ook wij van de partij. We moeten tenslotte onze eigen 'Kemper traditie' in ere houden.
In Brazilie doken we knus in ons eigen zwembad, in Dubai doken we met de Nederlandse vereniging gezellig met z'n allen in de Arabische golf, in Nederland renden we in 2010 in Zoetermeer het ijskoude Noord-Aa meer in en dus kunnen we nu in Bangkok niet achterblijven. Sprongen, euh lees meer iets van pootje baden, we vorig jaar nog bij Rayong in de Golf van Thailand (tijdens onze kerstvakantie/ duikcursus) wilden we het dit jaar toch het 'echte werk' beleven met medelanders.

Photobucket
klik voor filmpje
 
Even buiten Bangkok, op het terrein van TE wake N' Ski park had de NVTB het nieuwjaars evenement georganiseerd. Onder het genot van muziek, 'n Heineken biertje, lekkere oliebollen, een uitgebreide bbq met sate en pindasaus doken we met de Unoxmuts het water in. Bleh, dat valt vies tegen zo met die modderige ondergrond en het vieze warme water.  Ff lekker afkoelen doe je niet.  Echt afzien hoor LOL.
Daarna zalig gegeten, geklets en liefhebbers konden nog gaan wakeboarden of waterskieen of gewoon mee in het speedbootje. Leuk om weer wat nieuwe gezichten te zien en andere Nederlanders te leren kennen. Kortom het was genieten en de complimenten aan de organisatie. Het waterskipark is trouwens ook erg leuk en goed te bereiken vanaf ons huis, en volgens de Amerikaanse eigenaar mogen honden op het terrein. We zullen hier dan ook nog wel eens een dagje met Dinkel naar toe gaan.


Het volgende evenement wat de Ned. Ver. organiseerde was een Koffie Cultuur excursie naar Wildlife Friends Foundation Thailand onder begeleiding van oprichter Edwin Wiek.

Afgelopen dinsdagochtend vroeg vertrokken we in 2 busjes vanaf Bangkok richting Cha-Am/Hua-Hin naar het rescue center.
Hier kregen we een allerhartelijkst ontvangst en een uitgebreide rondleiding over het park en nieuw (zelf beplante) aangelegde bos. We bezochten het hospitaaltje, zagen de opgevangen olifanten, allerelei soorten apen, beren, vogels, een krokodil en zelfs een otter. Dan nog de vele zwerfhonden en katten die aan zijn komen lopen en je begrijpt dat de zorg voor dieren een 'never ending story' is. We kregen een overheerlijke lunch aangeboden en vertrokken daarna in 2 safariwagens naar het nieuwe stuk land van het center waar in de toekomst de olifanten en apen meer ruimte hebben (als het ware hok-loos) en sommige van de dieren zelfs voorbereid worden op een toekomstige vrijlating terug in het wild. Helaas is dat niet voor alle dieren haalbaar. Het centrum draait volledig op donaties en hulp van vrijwilligers. Uiteraard lieten wij dan ook een envelopje met inhoud achter.

Ik was erg onder de indruk van het geheel; groots en vooral het enthousiasme (ondanks tegenwerkingen van locale overheden en organisaties  en het gevoel dat wat er gedaan wordt maar een druppel op de gloeiende plaat is want zolang er geld word verdiend aan wildlife handel blijft dit dierenleed voortbestaan), en de professionaliteit. Ik kan ook niet genoeg benadrukken dat dit een hele goede organisatie is en iedere steun hard kan gebruiken -_-.
Mocht je ooit Thailand bezoeken dan is een bezoekje aan dit Wildlife Center zeker een aanrader.
Ik ga in ieder geval binnenkort terug met Michou want dit is echt helemaal haar ding. Hier studeert ze voor en ik verwacht dan ook dat ze  zeker gaat volunteren.Eenmaal weer thuis kregen we nog bezoek van nicht Jaqueline en haar partner Henk die, voordat ze weer naar Nederland vlogen, nog even met ons gingen eten bij River Tree House. Altijd goed zo zittend aan het water, genietend van de ondergaande zon. Heerlijk eten, goed gezelschap wat wil een mens nog meer.

A.s. zaterdag hebben we nog een borrel bij Nederlandse vrienden hier bij ons in de wijk dus wat betreft gezelligheid begint 2013 helemaal prima!

Nog 1 dagje en dan is het weekend.  Straks Michou en een vriendin ophalen die dit weekend bij ons slapen en hier in de buurt naar een ander soort dierenpark Safari world willen.
Manlief vertrek dan voor 1 week naar Taiwan en vliegt dan door naar Israel. Die reis zat nog in de pijpleiding nadat de vorige reis geannuleerd werd vanwege de onrusten aldaar. Dus komende twee weken ben ik echtgenoot-loos. Maar ik heb al weer de nodige koffie dates  en afspraken op school gepland staan dus ik hoef me niet te vervelen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk hoor wat je zo allemaal mee mag maken in dat -verre- buitenand. Een heel bijzonder leven hebben jullie zo, elke dag is wel weer anders. Geniet ervan, en sterkte nu in je uppie thuis.! Geweldig dat je weer aan het -bloggen- bent...
Groet en Liefs van Margreet
Leuke foto's trouwens.....

Petra zei

Wat bijzonder dat wildpark, ik kan me voorstellen dat Michou daar vrijwilligerswerk zou willen doen!

Nicky zei

Da's nog eens een geweldig begin van 2013. Lijkt me best raar om in je bikini oliebollen te eten. Kan me helemaal voorstellen dat dat wildpark indrukwekkend was. Mooi initiatief!

Margreet zei

Gezellig allemaal!