26 november 2020

Puppy spam

Mogen wij u voorstellen.... Sir Oliver, "Ollie" voor vrienden.


Al een tijdje kijken wij met een half oog naar een speelkameraardje voor Dinkel. We hadden geen haast, tenslotte zijn we nog druk bezig in onze woning en met het afronden van de verhuizing. Maar alvast wat online rondkijken kan nooit kwaad, toch? ;-) 

Deze keer wilden wij een (jonge) hond uit het asiel of een dierenopvangcentrum. Don't shop, but adopt!
Portugal is een geweldig land maar kampt helaas wel met een straathonden probleem. Er is overpopulatie omdat er nauwelijks gesteriliseerd of gecastreerd wordt. Men ziet er het nut niet van in of vindt het te duur. Ook hebben velen een andere houding t.a.v. huisdieren. Veel honden liggen dan ook buiten aan de (te korte) ketting of worden aan hun lot overgelaten en zwerven overdag op straat. En komen er dan nestjes dan worden die regelmatig gedumpt. Ergens moederziel alleen achtergelaten of erger. Er is veel dierenleed. De asiels zitten overvol met honden en je ziet dan ook veel zielige en schrijnende gevallen op straat. Je zou ze het liefst allemaal willen redden. Gelukkig zijn er vele dierenhulporganisaties en private animal shelters die zich inzetten voor de straathond (en kat). En die draaien allemaal op de inzet van (int.) vrijwilligers en donaties. Wij volgen, en steunen, een aantal van deze opvanggroepen en lazen zo op Facebook dat er 12 puppy's waren gevonden door vrijwilligers van Pravi Nucleo de Faro

Moeder is een grote zwerfhond, de vader(s) onbekend. De pups worden medium to large. Ze zijn dan ook van verschillend formaat 😉). Zoveel monden te moeten voeden is voor mamahond een haast onmogelijke taak. Zeker als je op straat op zoek moet naar je eten en de koudere wintermaanden voor de deur staan. Dus de hondjes werden opgevangen en door fosters tijdelijk in hun huis verzorgd. Nu met 8 weken zijn ze klaar om geadopteerd te worden. 12 kleintjes op zoek naar een forever home. Wij zagen deze oproep en waren meteen om. Met al de senioren in huis wilden we graag een (mannetjes) pup zodat deze met onze katten en mevrouw de boxer kan opgroeien.

Sir Oliver = nr. 5

Een dierenarts in Faro helpt met de eerste vaccinaties en een gezondheidscheck. 
Dierenwinkel Cãovívio biedt daarna potentiele adoptanten de mogelijkheid om in hun winkel(s) kennis te komen maken met een van de pups. Dus hebben wij een afspraak gemaakt bij hun winkel in Almancil en zijn samen met Dinkel gaan kijken. En dan zie je dat koppie.....  liefde op het eerste gezicht.



 


   

Baileys vindt alles prima en verwelkomde Ollie gelijk. Met een lik werd die nieuwe viervoeter opgenomen in zijn dierenfamilie. Cream kijkt voorlopig nog even de kat uit de boom. Gelukkig is sir Oliver erg rustig. Maar wel vreselijk nieuwsgierig en puppy speels. 

En zo hebben wij er weer een gezinslid bij.

In een volgende blogje vertel ik wel weer meer over ons huis, de tuin en bezorging van onze inboedel.

Nog meer puppy spam:





      

                                  

3 opmerkingen:

Henriette zei

Zoooooooo schattig��

Nicky zei

Oh, wat een scheetje! En wat goed om zo'n hondje te adopteren. Dat doen jullie goed! Veel plezier samen!

Wim zei

Wat een lief beest. Ja, helaas zijn er veel zwerfhonden, maar zo heeft er in ieder geval eentje een fijn thuis en leven gekregen. En voor Dinkel ook leuk een speelmaatje. Denk alleen dat deze sir Ollie niet zo veel vlieguren zal maken als Dinkel :-).
Fijn dat het allemaal goed gaat met de start van het nieuwe leven. Is Sao Paulo nu ook helemaal afgesloten ? Was toch weer een mooi maar vreemd avontuur. Geniet van jullie nieuwe huisgenoot !