25 juni 2022

 Nou ja, het is dus een maandblog geworden ;-)

Inmiddels is Rob eindelijk thuis. Woehoe!!! Best vreemd om nu niet meer dagelijks te hoeven whatsappen of videobellen. Manlief  is nu overal bij. Gek hoor na 2 jaar 'gescheiden' te zijn weer alles samen te kunnen doen. Bij de zaterdagse 'buurtkoffie' konden ze eindelijk zien dat ik mijn echtgenoot niet verzonnen had. "He does exist, that husband of yours"😄. 

Al duurde het even voordat wij samen naar die koffieochtend konden gaan. Want de eerste twee weken zaten wij aan huis gebonden. Na twee jaar had Corona ons toch nog te pakken gekregen. Hoe of waar wij het virus opgelopen hebben, geen idee? Voor zijn vlucht van Brazilië naar Portugal moest Rob nog een negatieve PCR test laten zien. En dat was allemaal in orde. Gelukkig hebben wij niet heel veel last van de symptomen gehad. Het leek meer op een griepje. Ik was vooral erg verkouden. Als ik de thuistest niet had gedaan zou ik nooit geweten hebben dat ik positief was. Helaas heeft manlief hierdoor wel zijn (afscheids)reis naar Zweden moeten annuleren omdat hij niet op tijd een herstelbewijs van de SNS24 (zeg maar de Portugese GGD) binnen had. 

In elk geval hebben wij de eerste tijd dus thuis in isolatie doorgebracht. Onze coronabesmetting was een goed excuus om het huis eens extra goed schoon te maken (lees: te desinfecteren) en gelijk de boel wat te reorganiseren. Nu Rob weer bij ons woont heb ik (euh, hij) meer kastruimte nodig en hebben wij met Michou van slaapkamer gewisseld. Die heeft nl. een grote inbouwkast zodat Rob ook wat kleding kwijt kan. De rest van de dagen hebben wij vooral in de tuin gewerkt. Lekker samen buiten bezig zijn en heb ik eindelijk hulp bij het zwaardere werk!! Het opzet-zwembad staat weer en een oude, niet functionerende, tv-schotel is van het dak gehaald. Ook heeft mijn echtgenoot van oogst uit eigen tuin wat abrikozen- en perzikjam gemaakt (en ook wat abrikozen gedroogd). Van de buurvrouw kregen wij een zak grote vijgen waarvan hij ook een gelei heeft gemaakt. Onze eigen vijgen zijn nog niet rijp. Net als de pruimen. Ook de kakivruchten, peren, olijven, druiven en granaatappels zijn nog niet volgroeid. Die kunnen we later in de zomer gaan oogsten. Wel genieten we nog steeds iedere dag van vers geperste jus' Orange, uit de onze sinaasappelbomen.





Eenmaal beter en officieel hersteld mochten we weer het huis verlaten en zijn we een dagje naar het strand van praia do Barril gegaan. Je kunt met een 'treintje' overgaan of lopen over het voetpad langs het spoor. Dat laatste hebben wij gedaan en een klein half uurtje later waren we op het strand. Hier lekker op een handdoek gelegen, ff een paar uurtjes bijgetankt en vit. D opgesnoven. Het vakantiegevoel beleven. En voordat we weer begonnen aan de wandeling terug naar de auto hebben wij eerst nog wat gedronken bij een restaurantje aldaar.

De afgelopen week stond in het teken van klussen (o.a. nieuwe afzuigkap in de keukenschouw monteren), nieuw elektrisch bad in Michou's trimsalon installeren, en wat administratieve zaken regelen zodat Rob zich binnenkort hier als inwoner van Portugal kan inschrijven. En we gingen een avondje het dorpscentrum in waar een feest-/koopavond gehouden werd; Noite de prata (zilveren nacht). Alle winkels waren die avond geopend, er stonden kraampjes en was een soort curiosa markt, en door het hele centrum waren podia neergezet waar div. optredens plaatsvonden. Heel gezellig al die bedrijvigheid. Helaas zijn de avond foto's niet echt duidelijk maar jullie krijgen in elk geval een indruk:

En natuurlijk wordt er volop gespeeld met de honden. Heerlijk dat nu ieder met een 'eigen' hond kan gaan wandelen. Loopt toch wat gemakkelijker ;-) Dinkel doet het voor haar leeftijd nog best goed al is ze nu wel volledig doof. En d'r artrose maakt het opstaan niet gemakkelijk. Dus blijft ze gewoon de hele dag lekker liggen. Als het even kan lekker in het zonnetje onder de veranda. Zo slijt ze de dagen en geniet van haar oude dag. 

Nog een paar dagen en dan komt er familie op bezoek. Altijd gezellig logees in huis. Het weer is prachtig, lekkere zomerse temperaturen, dus de visite kan heerlijk gebruik maken het zwembad.

3 opmerkingen:

Nicky zei

Oh, wat heerlijk dat Rob er weer is! En nu ook blijft. Je hebt 'm wel meteen aan het werk gezet, zeg. Was vast ook wel fijn om even lekker samen in quarantaine te zitten. Geniet maar lekker van elkaar! En dat zwembad ziet er wel heel lekker uit. Daar gaan jullie vast veel plezier van hebben.

Wim zei

Fijn hé, samen kan je zo een jaar doorbrengen en het huis zal nu ook wel snel gaan veranderen. Geniet er vooral van.

Willemijn zei

Wat super dat Rob er eindelijk is en blijft! Geniet ervan en ook van het bezoek!