4 september 2022

Zomertijd

 Jaaaa we leven nog. Ik weet, te lang niet geblogd maar ik had het dan ook te druk met van alles en niets. As usual, never a dull moment here. De afgelopen maanden was/is het volle bak in huize Salgarve. Dus ff snel een mini update.

Nadat het bezoek van mijn schoonfamilie hier in de Algarve en ons korte tripje naar Ned voor een familiereünie stonden vrij snel daarna onze goede vrienden R & M voor de deur. Dat betekende 3 weken vakantie, ook voor ons, en alleen maar genieten. Af en toe trokken we erop uit, maar meestal relaxten wij gewoon thuis, in de tuin, in het dompelbadje of op de veranda. En werd er heerlijk gekookt door onze gasten. En omdat foto's nou eenmaal meer zeggen dan woorden:

in en om ons huis en stadje

Dagje Silves

4 gangen diner

Ilha Armona, nabij Olhao

En als het bezoek dan zaterdagmorgen naar het vliegveld is gebracht konden we direct weer in huis aan slag. De boel moest weer aan de kant, erger nog, slaapruimtes moeten omgedraaid worden, want 's middags landde de volgende logee alweer op Faro airport. Nou ja logee, deze blijft voorlopig hier wonen.

Zoals Rob zo mooi schreef: 'Mats is back with the family. He couldn't resist the climate in the Algarve. Bye, bye Scotland'. 

Als een sportief, outdoorsy persoon kan hij hier gewoon meer z'n ei kwijt dan in het toch voornamelijk grauwe en regenachtige Aberdeen. Wat wil je na opgegroeid te zijn in de tropische klimaten van Brazilië, Dubai en Thailand. Hij wil hier dan ook zijn (hun?) toekomst op gaan bouwen (vooralsnog is het de bedoeling dat z'n vriendin tzt ook hierheen komt). Je begrijp hier zit een blije moeder. Haar nest is weer vol.

En dus liet Mats gelijk zien waarvan hij houdt en nam ons mee op een hike naar Rocha de Pena (goed klimgebied) en outdoor trip naar Sagres.


klimwanden in Rocha da Pena

Verder heeft Rob er een fietsmaatje bij en iemand die mee kan helpen klussen. Zoonlief werd gelijk aan het werk gezet.




Verder gebeurd hier nog van alles en zijn we druk met plannen en dingen regelen. Daarover meer in een volgend, uitgebreider blogje.

nb: klik op de foto's voor vergroting

3 opmerkingen:

Wim zei

Nou echt hoor...na regen komt stralende zonneschijn. Na de nare gebeurtenissen lijkt het nu een droomleven te worden. Manlief jaar thuis en ook zoonlief komt thuis wonen. En zijn zus had die keuze al gemaakt. Je bent een rijk mens Sally ! Dus maximaal genieten nu. Alleen nog even straks door flinke verbouwing heen maar met elkaar gaat dat zeker lukken. Geniet er van !! En heel leuk dat wij van jou vreugde mee kunnen genieten. Net zo spannend als je expat jaren blog...

Willemijn zei

Wow! Super allemaal. Erg fijn dat de hele familie bij elkaar is en de foto's zijn er schitterend uit!

Nicky zei

Wat heerlijk, zeg! Alle kuikens weer op het nest! Zo heerlijk voor jullie! En wat Wim ook al zegt; leuk om daarvan mee te kunnen genieten.