8 februari 2020

Bom final de semana

Ondanks dat ik door mijn knie nu meer aan huis gebonden ben, vliegt de tijd. Druk met van alles en niets.

Eigenlijk zou deze blogpost een reisverslag zijn maar dat voelt inmiddels na al die weken als mosterd na, 'n overigens heerlijke, maaltijd. Kort gezegd was onze vakantie fantastisch. Eerst de volgeplande kerstdagen in Nederland .....


en daarna de prachtige rondreis in een gehuurde camper. Een tocht die door Tsjechië, Slowakije en Oostenrijk ging. In Tsjechië bezochten we de prachtige stad Praag, in Slowakije maakten we kennis met de familie van Mats z'n vriendin (en verkenden wij daarna met hen dit mooie land) en in Oostenrijk bezochten we neven Maarten en Dennis die daar op wintersport waren.
Daarna zat voor Rob de vakantie er weer op. Hij vloog terug naar Sao Paulo maar ik bleef nog even in Nederland hangen. Ook toen heb ik mij niet verveeld en ging o.a. op de koffie bij mijn oude werkgever, ging met de katten naar de dierenarts voor hun jaarlijkse inentingen, deed uitgebreid boodschappen en ging gezellig lunchen met mijn ouders in park Overvoorde. Ook ruimde ik de berging op en reed maar weer eens met een auto vol naar het grof vuil. Ik sprak nog een dagje af met m'n vriendin Rienke en ging samen met dochterlief naar de sauna. Hier boekten we een hot -stone massage en een Hamman sessie. Een welverdiend spa en wellness dagje.
Op zaterdag organiseerde mijn moeder nog een (verlate) nieuwjaarsbrunch voor wat vriendinnen en buurvrouwen en waren Michou en ik uiteraard van de partij. Ook mijn zusje en tante Plien lieten hun neus zien.
Daarna snel naar huis om alvast mijn koffer in te pakken en toen gauw in de auto. Door naar Hazerswoude waar mijn schoonvader zijn 82e verjaardag vierde bij restaurant de Gouden wok. Ook dit was heeel gezellig. Erg lekker gegeten en fijn om nu alle vrienden en familie van de Kemperkant weer even te zien. Mies en ik konden geen pap meer zeggen die avond. Gauw naar bed want de volgende dag vertrok mijn vliegtuig naar Brazilië al vroeg.

Tja, en hier verstapte ik mij dus en ging daarbij door mijn knie. De MRI scan toonde een knie die meer past bij een bejaarde vrouw dan eentje van mijn leeftijd ;-) Met de spier is niets mis, de voorste kruisband is wel gescheurd (maar wellicht was dat al zo na mijn vorige val). Verder zit er een hoop vocht, zag hij gerafelde pezen en zijn er tekenen van artrose te zien. De orthopeed wil graag een second opinie van een collega die gespecialiseerd is in knieën en daar heb ik nu a.s. maandag een afspraak mee. Ondertussen heb ik nu 3x in de week fysiotherapie. Dinkel wordt nog steeds uitgelaten door een dogwalker.

Afgelopen zondag werden we door een collega van Rob uitgenodigd voor een BBQ. Altijd leuk, dus krukken of niet, wij waren van de partij. Uiteraard mocht onze viervoeter ook mee. Genoeg vriendjes om mee te spelen. Een en al gezelligheid dus.


Ik vind het trouwens maar een slechte zomer. Veel bewolking en het regent steeds behoorlijk. Het is niet koud maar ook geen weer om nou eens lekker bij het zwembad te liggen. Althans niet hier in de stad. Wellicht dat het landinwaarts of aan de kust beter is. Nou ja, als het straks met carnaval maar droog is.
De vakantieperiode is voorbij, de scholen zijn weer begonnen en ook INC en andere expat clubs draaien weer op volle toeren.
En met alle doktersafspraken, fysiotherapie, het huishouden, de hond en nog een project waar ik op dit moment mee bezig ben hoef ik me dan ook absoluut niet te vervelen.

Maar nu eerst genieten van het weekend. Waar staan de flessen Hugo die ik meegenomen heb?  En straks de churrasco maar weer eens aansteken.

Een goed weekend allemaal!

nb: klik op de foto voor vergroting

2 opmerkingen:

Wim zei

Mooie tijd dus gehad en gelukkig..ondanks de beperking..heb je het nog mega druk. Luxe hoor een dogwalker, gelukkig bestaat het. En ja, waar is het weer niet anders, hier in Holland nu storm tegen orkaankracht aan. Van mij mag het weer zomer worden.

Nicky zei

Dat lijkt me best raar om weer even in je eigen huis te zijn. Wel een heerlijke tijd achter de rug. Behalve die knie dan. Beterschap ermee.