28 maart 2021

Klussen

Er is weinig nieuws onder de zon. De zon die nu heerlijk schijnt. De lente is gearriveerd en wij klussen in heerlijke temperaturen (gemiddeld 21 grd.) in de tuin. We hebben bloembollen gepland en een hek/afrastering geplaatst. Want met dit mooie weer lopen de honden in en uit en willen ook de katten steeds naar buiten. Prima, zolang ze maar wel in de tuin blijven. Ruimte genoeg voor die beesten zou je zeggen. Baileys geeft dan ook geen problemen. Die lag steeds lekker in het zonnetje lui te wezen.

Maar Cream is avontuurlijker en een stuk sneller. Zij was opeens verdwenen. Ze bleek over het zijmuurtje geprongen te zijn en liep, via de tuin van de buren, al richting de openbare weg. Straks wordt ze nog aangereden (of aangevallen door een straathond) want gevaar kent ze niet. Het waren altijd binnenkatten, echte huismutsen.

Dus Michou en ik besloten dat er (tijdelijk) nog een hek moest komen. We wilden niet boren in dat dunne muurtje...dat is meer een klus voor manlief. Dus we hebben het anders opgelost. De buurvrouw vond het allemaal prima en zei dat het van haar kant er keurig uitzag.




De muur in onze voortuin (en achter trouwens ook) is zo'n oude natuurstenen muur die er al vele decenia staat en waar niets op geplaats kan worden zonder dat het eerst extra verstevigd/verankerd wordt. En we zitten bovendien, gemeentelijk bepaald, aan een max. hoogte vast. Deze muur blijkt echter ook een gemakkelijk te nemen obstakel te zijn voor onze creatieve kat. Dus hebben we nu online een electric invisable cat fence besteld. Gaan we die ingraven in de grond en hopen we dat de poezen daarna niet meer uit de tuin kunnen ontsnappen. Zal nog wel even een klus worden met de inmiddels keiharde, uitgedroogde grond, maar dat zien we dan wel weer. Kunnen wij in elk geval straks gewoon de terrasdeur open laten staan en alle huisdieren makkelijk in- en uitlopen.

Verder hebben we een groot stuk met wilde bloemen a.k.a. grondbedekkers weggehaald en afgevoerd naar de afvalbakken. Wat een k..klus zeg. Wortels zaten heel diep in de grond, ook nog eens wijd verspreid en in een mega harde grond. Beetje lastig werken zonder het juiste gereedschap. Maar met brute kracht en veel gevloek is die klus ook weer geklaard.  


Verder had ik twee weken geleden een afspraak bij de architect om de gemaakte tekeningen (n.a.v. de topografische grondopmeting) door te spreken. Hierop had hij het zwembad en fundering voor garage/berging ook al ingetekend. Dus gingen Michou en ik met touw en paaltjes aan de slag en markeerden de plekken om een beter idee te krijgen van de locaties en afmetingen. 


 

Alles hangt natuurlijk ook af van het ontwerp, het formaat en niet onbelangrijk de prijs. Voor beter vergelijk zijn dan ook afgelopen week twee andere zwembadbedrijven langs geweest voor hun input en prijsopgaaf. Dan kunnen we alle info vergelijken met die van de architect en zijn bouwbedrijf en een beslissing nemen. Kan hopelijk daarna snel de aanvraag voor de bouwvergunning(en) bij de gemeente ingediend worden. Dan moet er natuurliik nog een ontwerp gemaakt worden van de renovatieplannen  van het huis en de aanleuningwoning. Maar wij hebben inmiddels geleerd om geen haast te willen hebben.

Ook hadden we afgelopen week wat "gezondheids" afspraken staan. Michou had een date met de tandarts en ik met een kno-arts. Ook ging ik eindelijk na vele maanden naar de kapper (geloof echt dat het 1,5 jaar geleden is dat ik voor het laatst ben geweest om puntjes te laten knippen). Afijn, het was inmiddels heel lang, maar ook erg dun en piekerig. Ik liep eigenlijk alle dagen met m'n haar in een staart of knot. Dus ter plekke besloot ik voor een nieuw kapsel te gaan. New country.... new hairdo: 

voor/before/antes


na/after/depois

Al ben ik de pony nu alweer zat want hij piekt steeds en die golven moet ik ook steeds weer de goede kant op krullen 😉.

De komende week gaan we verder rommelen in de tuin. Mogen toch nergens naar toe. Afgelopen vrijdag is er weer een week met stricktere lockdown in gegaan (stay in your conselho) i.v.m. Goede vrijdag en Pasen. Maar wij komen de tijd thuis wel door. Ik heb nog een ander projectje op de planning staan. Ollie heeft de voetenbankjes kapot gebeten en eentje wil ik nu met gevonden Portugese tegeltjes gaan bekleden. Wordt het een bijzettafeltje met "Delftsblauw" mozaiek.




Ook moet ik achter een plank aan want de deur van Michou's toekomstige huisje is volkomen verrot. Daarvan viel de onderste plank eruit en nu gaat die deur haast niet meer open of dicht. Lastig, want op dit moment staat alle tuingereedschap in die ruimte. Maar in de toekomst komen er overal nieuwe pvc of aluminium ramen en deuren dus ga er nu geen andere deur in zetten.

Ik zal straks eens een blogje schrijven over alle verbouwingsplannen. Voor nu ga ik met een kop koffie lekker in de tuin genieten van de zon.

Fijne zondag allemaal.



nb: klik op een foto voor vergroting.


3 opmerkingen:

Wim zei

Wel leuk hé plannen voor hoe het moet gaan worden straks. Maar dit is het beste denk ik, gewoon alles achter elkaar aanpakken en ben je klaar. Als huis deels mooi en goed was blijf je bezig, is er iets nieuws dan ziet wat er was er ineens ook oud uit. Maar je hebt de tijd. En door Corona nu veel thuis en dan komt er van alles gereed. Maar dat zwembad..o wat lekker zeg als je dat in je tuin hebt. Veel voorpret en leuk dat je ons er zo bij betrekt. Begrijp dat zoon en manlief er niet zijn met de Pasen. Dus kan je ( alweer) aan de klus :-)

Nicky zei

Wat een handige Harry’s zijn jullie toch! En dat huis van jullie wordt vast prachtig! Leuk, hoor. Ik vind je haar ook heel leuk trouwens!

Willemijn zei

Ziet er allemaal prima uit!
Voor de moestuin zou je kunnen kijken naar 'no dig' dat werkt enorm goed en scheelt erg veel werk. Zoek bv op Charles Dowding,d ie legt alles in detail uit!