15 december 2020

Settling in

Nog een paar dagen dan hoop ik mijn man, en Michou haar vader, weer in onze armen te kunnen sluiten. Kan hij ook eindelijk zijn nieuwe huis met eigen ogen zien en voelen. En vooral ons helpen met de zwaardere klussen. En kennismaken met Sir Oliver. De sloopkogel in huis. Voordeeltje dat er nog niets gerenoveerd is 😛. Rob moet eerst nog (voor hem de zoveelste) Corona test doen voordat hij hierheen kan vliegen. Voor z'n werk moet hij zich al regelmatig laten testen (en is steeds negatief) maar om vanuit Brazilië naar Europa te komen mag de test niet ouder dan 72 uur zijn. Tja, en de vorige uitslag was van een week geleden. Ik zal blij zijn als hij dit weekend veilig is aangekomen en ik hem na al die maanden weer in levende lijve zie. En het ligt toch wat gezellige in bed, i.p.v. naast een harige viervoeter wakker te worden ....

Afijn, toch zal kerst & oud en nieuw dit jaar voor iedereen anders zijn. Met al die lockdowns en reis- restricties. Gelukkig wonen wij wat buiten het stadje en komen wij niet veel met anderen in contact. Het is hier dan ook een heel stuk rustiger w.b.t. inwonersaantallen en mensen op straat. In supermarkten en buiten dragen we nog steeds een mondkapje en onze handen hebben wij inmiddels stuk gedesinfecteerd. Maar je kan natuurlijk niet voorzichtig genoeg zijn. Ook in Nederland blijven alle familieleden met de feestdagen -door de nieuwe NL-se lockdown maatregelen- 'alleen' thuis. Daarom gaan we met z'n allen online een kerstquiz spelen. Gewoon virtueel samenzijn en zo gezellig kerst vieren.

Mensen vragen of we hier al een beetje gesetteld zijn. W.b.t. het huis voelt het idd steeds meer als een thuis. Zeker nu al onze meubelen er zijn. Voelt gelijk vertrouwd.

Omdat wij in Nederland een werkeiland met eettafel hadden, wat bij de verkoop van het huis is achtergebleven, ontbrak er nog een meubelstuk om aan te dineren. Hier hebben ook een fijne ruime keuken en Michou en ik liepen dan ook heel veel winkels binnen. Op zoek naar een lekkere grote (uitschuifbare) eettafel. Bij Maisons du Monde zagen we onze droomtafel staan. Helaas wat boven budget dus om de prijs toch wat acceptabel te maken besloten wij de eettafelstoelen tweedehands te kopen. Helaas zijn alle vlooien- en rommelmarkten in deze coronatijd nu gecanceld dus struinden wij alle brokante's, antiekzaken en FB marktplaats af. Via dat laatste kochten we al 4 antieke stoelen. Ook reden we gewoon rond op zoek naar dàt ene plekje. En zo zagen we o.a. een tweedehands winkel (euh lees: meer een vuilnisbelt haha) en vonden we naast 3 stoelen nog wat andere unieke pareltjes. 




Alle stoelen (8) die we inmiddels bij elkaar verzameld hadden lieten we bij een lokaal winkeltje opnieuw bekleden ( vakwerk!!!) en zo hebben we een hele leuke set kregen. 



Qua kennissen hebben we nog niet veel contacten opgedaan. Door de strikte Covid-19 'stay at home... and alone' regels moeten we afstand houden hè. Uiteraard hadden we al wel gezwaaid naar onze buren maar hen nog niet echt uitgebreid gesproken. Dus toen er het weekend van 5 dec weer een lokale lockdown was besloot ik in de spirit van Sinterklaas een kleinigheidje bij alle buren in onze omgeving te brengen. Iets om de feestelijke decembermaand in te luiden. Overal netjes 2 m afstand gehouden en met iedereen een praatje gemaakt. En afgesproken dat in het nieuwe jaar, als Corona voorbij is (althans als de vaccinaties gestart zijn) en als Rob er weer ff is, wij een gezellige BBQ zullen organiseren. Een uurtje later kwam de achterbuurman ons een welkom presentje brengen*:

Fles originele Port uit Porto en zelfgemaakte olijfolie van eigen land.

Bedankt, dat komt wel op ;-)

Ook brachten Michou en ik een bezoekje aan de Nederlandse winkel in Boliquieme en kochten daar hun voorraad leeg haha. Wij hebben nu o.a. weer Indonesische kruiden in huis, dus manlief mag koken volgende week. Ook zagen we nog een pak oliebollen mix (en kon je zelfs oliebollen en appelflappen bestellen voor oud en nieuw) maar we besloten dat te laten staan. In Portugal zie je nu op dit tijdstip van het jaar overal Churro kraampjes opduiken. Die bakken, à la onze oliebollenkraam, allerlei vette lekkernijen. We halen daar wel wat voor oudejaarsavond. Steunen we gelijk ook die lokale middenstand.


Sir Oliver kreeg zijn tweede reeks vaccinaties en bleek in 10 dagen tijd 3 kg aangekomen te zijn. Pffff meneer weegt inmiddels al 8 kilo. Dat gaat een flinkerd worden.... 

Zo, nu maar eens verdere schoffelen in de tuin en de naaimachine staat ook al klaar voor een projectje. Het was vorige week zo koud dat het zelfs even een nachtje gevroren heeft !!!!!!



En dus heb ik 's morgens heel vroeg (als Ollie voor een plas naar buiten moet) het straalkacheltje in de huiskamer aan. Viel er een kussentje van een stoel en natuurlijk recht voor dit verwarminkje. Zat er gelijk een brandgat in. Oops 😮! Dus daar moet even een lapje op.

Fijne week allemaal. En blijf gezond!

*Update: de buurvrouw kwam zojuist, terwijl ik met de bladblazer in de tuin aan de slag was, alvast een kerstattentie brengen. Een doosje Merci chocolaatjes. Lekker.

4 opmerkingen:

Antonia zei

Wat heerlijk als man lief er weer is. Kan me voorstellen dat het snel oud wordt om zo ver van elkaar te zijn.
Die testen zijn echt niet leuk. Dacht werkelijk dat dit ding mijn brain in ging.

Veel plezier en fijne kerstdagen Petra

Wim zei

Fijn dat jullie met kerst als familie samen kunnen zijn. En dat je je steeds meer thuis gaat voelen daar. Van de zomer en met minder corona zal het dar goed toeven zijn met de hele dierenschare in je grote tuin. En je hoeft je dus niet te vervelen. Alvast fijne feestdagen met elkaar.

Nicky zei

Wow! IJs op de ramen! Dat hebben we hier nog niet gehad. Klinkt lekker om zo samen in je eigen bubble te zitten. Maar rare tijden zijn het wel. Fijn dat Rob straks ook in jullie bubble is!

Willemijn zei

Kinkt allemaal super! Hoop dat Rob er inmiddels is en dat jullie een heel fijne kerstvakantie hebben!