26 december 2021

Blij ei

Het was wederom stil op dit blog maar met een goede reden. Manlief is weer even hier in Portugal. Eerst moest er nog gewerkt worden maar inmiddels heeft hij vakantie en kon er worden geklust. De vergunning voor de grote verbouwing laat nog steeds op zich wachten maar wij hebben gelukkig geen haast. Wij zitten goed maar hebben wel onze plannen wat gewijzigd en gaan e.e.a. anders aanpakken. Belangrijkste is dat Michou eerst aan de slag kan gaan en dus heeft Rob haar huisje alvast wat opgeknapt. Hierin hebben we nu een tijdelijk werkruimte gemaakt. Hieronder een 1e impressie. Het moet nog verder worden aangepasten opgepimpt maar ze kan alvast vooruit:

Als alle vergunningen binnen zijn kunnen we dan echt gaan verbouwen en de behandelkamer en officiële wasruimte voor de honden bouwen. 

m'n handige Harrie

Sowieso had ik geen tijd om te bloggen omdat er naast al dat geklus -want ook in de keuken is er door Rob e.e.a. gesloopt- sinds 3 weken een nieuw gezinslid bij ons rondhuppelt! Doe eens gek hihi. Mag ik jullie voorstellen aan het blije ei: Sebastian a.k.a. Seb, een Rafeiro do Alentejo mix puppy...

Ik wilde hier nog niet eerder over bloggen omdat het een verrassing voor zoonlief moest blijven. Deze dondersteen zette de boel hier behoorlijk op stelten en had dus onze volle aandacht nodig. Daarnaast lieten wij ook Ollie nog castreren. Die liep heel zielig met zo'n kraag om.


Maar het gaat super goed zo met alle beesten samen. Dinkel is echt de matriarch van het stel waar iedereen ontzag voor heeft. Seb maakt de poezen gek maar heeft in Ollie een boezemvriend gevonden. Die twee zijn echte maatjes. Dat is ook de reden dat wij aan een nieuwe pup begonnen zijn. Dinkel is echt een hele oude dame en de verwachting is dat zij niet meer zo lang bij ons zal zijn. Wij wilden daarom ook graag een kameraadje voor onze puberende Ollie zodat die al helemaal opgenomen is in het gezin als de tijd komt om afscheid te nemen van Dinkel.


En dan natuurlijk de belangrijkste reden waarom ik geen tijd en zin om te bloggen had. Eindelijk is na 2 jaar mijn gezin weer compleet!!! Ik ben zo blij. Het is Mats en Barbora gelukt om met een omweg en de nodige testen, vaccinatiebewijzen en hele trits ingevulde papieren naar Portugal te komen. Hun koffer trouwens niet, die werd een dag later van Lissabon naar Faro gevlogen en konden we daar ophalen.


Maar wat een geweldige kerstkado. Het hele gezin samen. Daar kan zelfs het hele slechte weer geen domper op zetten (grrrrr, precies met de feestdagen hebben we een hele week regen). Desalniettemin genieten wij volop. Gezellig eten, drinken, leuke gesprekken en vooral veel knuffelen.                 

Ik hoop dat jullie ook deze dagen volop leuke dingen doen. Ik wens hierbij al mijn bloglezers nog een hele fijne tweede kerstavond. Geniet van deze bijzondere tijd. Veel plezier met iedereen die je liefhebt.

Ik hoop nog een eindejaars-blogje te schrijven.  
Maar voor 't geval dat.... bedankt voor het lezen dit afgelopen jaar. 
Alvast de allerbeste wensen voor 2022.  Alle liefde en gezondheid gewenst.
Dat al jullie dromen en wensen mogen uitkomen.

4 opmerkingen:

Wim zei

Wat een verrassing toch nog een blog in het oude jaar. En zoals verwacht dubbel genieten met alles en iedereen thuis. En gezinsuitbreiding ook nog. Arme Ollie..iets kwijt maar ook iets er bij nu :-). Jammer he dat Dinkel zo oud word maar ja dat is het leven. En is ze er niet meer heeft ze mooi leven gehad en hebben ollie en sem elkaar. Wat een mooie trimsalon heeft je dochter nu, die kan wel even vooruit. Ze boft maar met zulke ouders die dat ff voor haar regelen. Geniet van het samen zijn en straks hopelijk een heel mooi en goed 2022. Wie weet zit je er volgend jaar verbouwd (ehhh je huis) bij. Fijne dagen nog.

Nicky zei

Oh, man! Wat een heerlijke berichten allemaal. Lekker om je hele gezin eindelijk bij elkaar te hebben! Én een pup. Én een mooie ruimte voor Michou. Heerlijk allemaal! Geniet er lekker van en wees een beetje lief voor die handige Harrie van je. Is-ie eindelijk thuis kan-ie gaan verbouwen. Arme jongen. ;-)
Als ik je niet meer 'spreek'; alvast een mooie jaarwisseling toegewenst en een gezond en gelukkig 2022.

Manouche zei

Heerlijk Sal, volop genieten zo! Wens jullie een geweldig nieuw jaar. Dikke zoenen voor allemaal.

Willemijn zei

Wat super de hele familie samen en ook een nieuw hondje erbij!
Heel goed 2022!